Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaczepnisia

Mam dość życia w paranoji

Polecane posty

Gość Zaczepnisia

Mam dość!!!!!!!!! Jak można charować za najniższą krajową i przetrwać za 1200 zł ? Jeśli mama nie miała by renty byśmy głodowały.... Jeśli nie mielibyśmy renty zmuszone byłybyśmy albo do złodziejstwa albo do brania kredytów na najwyższy odsetek w chwilówkach i praowidentach bo tylko w tych bankach nie wymagają zaświadczenia o zarobkach !!!!!!! Kiedy ta psychoza która panuje nad Polakami się skończy ? Mój brat żyje na kredyt, tak samo jak na kredyt żyją tysiące Polaków! Nie biorą oni kredytów na luksusowe życie ale na JEDZENIE bo jeśliby ich nie wzieli byliby GŁODNI jak stare polskie pozekadło mówi GŁODNY NARÓD TO ZŁY NARÓD!!!!!!!

Gość Zaczepnisia
Nich zaradzi coś ktoś od Nas mądrzejszy

Gość Zaczepnisia
ja tuataj się urodziłam, mam prawo byś obywatelką tego kraju! Mam prawo do tego by żyć godnie a nie z upokorzeniem. Upokażające jest bowiem to że ludzie zarabiający 1200-2000 zł zmuszeni są kraść jedzenie ze sklepów po to by nie być głodnymi !!!!!!!!!! Każdy Polak ma prawo być najedzony w swoim kraju a Państwo powinno pilnować tego by każdy Polak miał dach nad głową i nie był bezdomny!!!!!!!!! Tymczasem na każdej ulicy, w każdym mieście koczuje jest od 5 do 45 bezdomnych. Zapytani w jaki sposób wylądowali na ulicy odpowiadają że uczynił ich bezdomnymi KAPITALIZM! KOMUNIZM BY DO TEGO NIEDOPROWADZIŁ

no.. na kafeterii te słowa na pewno dużo znaczą ;) Szacun. Poza tym. Zapraszam na zachód aby żyć godnie ;)

Gość Zaczepnisia
To niesprawidliwe bym była zmuszona do emegracji za granice ZA CHLEBEM tak samo jak zmuszeni są do tego nasi rodacy !!!!!!!!!! Każdy Polak ma prawo żyć godnie a nie żyć jak śmieć

Gość gość
doMelodyja89,zgrywasz cwaniaka przy kazdym temacie,masz kompleksy?

Gość Zaczepnisia
A WY macie kredyty ?

Gość Zaczepnisia
milony Polaków uciekło z tego kraju , i już tu nigdy nie wrócą bo kto by wracał do Polski pracować za marne 1500zł i nadal nie starcza mu na jedzienie ? Za granicą pracuje się za 5000zł -7000zł i starcza na wszystko. Polacy którzy wyemigrowali już nie wrócą do Polski bo mają za granicą duży zasiłki na dzieci! W Polsce natomiast zasiłek na dziecko wystacza jedynie na 2 paczki pieluch! Żenada

Gość Zaczepnisia
Po co czynią Polskę pustą ? Kto chce się tutaj do naszego kraju sprowadzić ?

doMelodyja89,zgrywasz cwaniaka przy kazdym temacie,masz kompleksy? Pewnie, ze mam. Jak każdy. Ale ja nie odpisuje jako gość przynajmniej :)

Gość Zaczepnisia
martwimy się z całą rodziną bo mamy problem! Mamy kredyty i nie wiemy co z nimi będzie dalej...... Zabiorą bratu dom i brat pójdzie mieszkać pod most ! Jednocześnie zdajemy sobie sprawę z tego że taki problem nie jest jedynie nasz ..... Połowa Polaków jedzie na tym samym wóżku. Problem staje się społeczny a nie jednostkowy Ktoś z Was ma jakiś mądry pomysł na rozwiązanie tego problemu ?

Skoro nie wiecie co dalej to wyjedźcie z tego kraju. Zaróbcie na spłatę kredytu. Zawsze lepiej zarabiać w euro jak w złotych, no mam rację czy nie?

Czym jest godne życie? Wszyscy mylą dobrobyt (czy też minimum dobrobytu) z godnym życiem. Tym sposobem bandzior, który ma pieniądze ze swojej działalności godnie żyje. Ale czy napewno? Komunizm by nie dopuścił, powiadasz, ale popatrz na to z drugiej strony: z krajach, gdzie zamiast Marksizmu i Leninizmu pompowano po wojnie dolary zgodnie z planem Marshalla, jakoś ludzie żyją "godnie". Wynika z tego, ze własnie komuna do tego doprowadziła. Proste? 1200 zł... spróbuj za to żyć sama, a nie z mamą, wtedy zobaczys, co to znaczy. Miałem kiedyś małą firmę + etat za jakieś 2500 netto. Tzw kryzys doprowadził do tego, że teraz żyję właśnie za 1200 zł. Jak to robię? Mieszkanie 100m2 zamieniłem na mniejsze i tańsze. Zakupy w ulubionym sklepie zamieniłem na przysłowiową biedronkę, zrezygnowałem z papierosów (prawie;P). Mniej się bawię. Ale żyję. I nie narzekam, tylko kombinuję jak zarobić dodatkowe pieniążki. Kraj mi się podoba, tylko mentalność ludzka już nie do końca...

Gość gość
W kraju zwanym Polską Polacy nie rządzą od bardzo dawna. Zrozumcie, że to nie nam ma być tutaj dobrze. Polak jest jedynie wyrobnikiem, a owoce jego pracy nie należą do niego.

Gość Zaczepnisia
Napisałeś : "Zaróbcie na spłatę kredytu." Moja rodzina uważa że to jest niesprawiedliwe żeby spłacać kredyt tak naprawdę wzięty na JEDZENIE. Czy jest to Waszym zdaniem uczciwe żeby brać kredyt na jedzenie i jeszcze oddać bankowi dodatkowe pieniądze tym razem za odsetki od kredytu ?

hehehe Dziś w TV widziałam reklamę telewizora. Możecie go kupić za jedyne 2.999 zł! k***a. To dwie wypłaty w PL. Hehehe, dziwię się ludziom którzy jeszcze nie wyemigrowali.

Napisałeś : "Zaróbcie na spłatę kredytu." Moja rodzina uważa że to jest niesprawiedliwe żeby spłacać kredyt tak naprawdę wzięty na JEDZENIE. Czy jest to Waszym zdaniem uczciwe żeby brać kredyt na jedzenie i jeszcze oddać bankowi dodatkowe pieniądze tym razem za odsetki od kredytu ? WTF? Skoro bierzesz kredyt to musisz go spłacić proste. Piszę tylko, że łatwiej znaleźć pracę za granicą niż w PL

Gość gość
Polski już nie ma.Zostali tylko Polacy na obcej ziemi.

Gość Zaczepnisia
Polak był od zawsze niewolnikiem, tylko jego Pan się zmieniał raz nim był Rusek, raz Niemiec, teraz jest nim ...... Prawda jest taka że 2 naszysch Panów dawało nam zjeść miske ryżu ten 3 sprawia że jesteśmy głodni

Marudy, a co zrobiłyście, zeby mieć więcej, oprócz czekania, aż "państwo" da wam więcej?

Gość Zaczepnisia
Napisałeś : dziwię się ludziom którzy jeszcze nie wyemigrowali. Ja dziwię się ludziom że nie wyszli na ulice i że nie zażądali chleba

Gość gość
jak ktos dobrze zakombinuje to trochce wiecej wyciagnie z naszego kraju,ale jak sie jest zyciowym nieudacznikiem to sie tyra za tysiaka....i bierze kredyty a potem placz

Gość gość
Melodyja ma kompleksy i wywyższa się nawet tym, że ma założone konto na kafe. Co za wstyd :O "Odejdź prostaku piszący z anonima, na założenie tego konta straciłam aż 5 sekund swojego życia, ty szmato!" :D

W każdym poście dodaje, jak to ona za granicą mieszka. Połowa społeczności z kafe mieszka na emigracji i się tym nie chwali. Bo nie ma czym. Wywyższać się przez fakt, że nie potrafiło się zarobić we własnym kraju na tyle dużych pieniędzy, by godnie żyć :D Chodzi tutaj takie ścierwo i biadoli :O

Gość Zaczepnisia
Wiem o tym że ten kto by próbował zorganizować strajk generalny rozumiany jako "ZJEDNOCZENIE NARODU" podzieliłby losy Popiełuszki. Jestem jednak skłonna wyjść na ulice i krzyczeć !!!!!!!! A WY ?

Na razie krzyczysz, jak 70% polaków, do monitora. Świata nie zmienisz przez to. Nawet swojego małego świata.

Gość Zaczepnisia
Józef Niech mały świat zmieniają wielcy ludzie, ale niech zmienią go w sposób taki by nikt nie czuł sie skrzywdzony

Pisząc mały świat, miałem na myśli Twoje najbliższe otoczenie. A wielcy ludzie... wielcy ludzie się nie rodzą, tylko tacy się stają. A wcześniej bywają normalnymi ludźmi. Problem z większością polaków polega na tym, że czekają. Na drugiego Jezusa, drugiego Piłsudkiego, Wojtyłę, Gierka, Wałęsę. A sami od siebie? Hmmm... ponarzekajmy. To nam wychodzi najlepiej. A jeszcze lepiej narzekanie przy wódce. Z pieniędzy od providenta.

Gość już tu nie mieszkam
Wszystkim twierdzącym, że POlsce też można się dorobić będąc sprytnym obrotnym itp. dedykuję cytat Konfucjusza: / "W państwie rządzonym dobrze – wstyd być biednym; w państwie rządzonym źle – hańbą jest być bogatym"