Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kas2809

twarniejący brzuch

Polecane posty

Gość Kas2809

Hej dziewczyny.Ja mam termin na 15 listopad.Czy którejś z was twardnieje brzuch na tym etapie ciąż?.Chciałabym porozmawiać na ten temat.

Gość Kas2809
A jak sobie radzicie z bólem pleców i zawrotami głowy?Ja mam drugą ciąże i znoszę ją fatalnie.Pierwszą miałam 10 lat temu.Teraz będzie córa w domu mam syna. Z tymi babami to tak jest.

Gość gość
tak mnie. to przedwczesne skurcze, jedz do lekarza albo szpitala

Gość gość
ja w drugiej ciąży tak miałam- non stop skurcze i twardy brzuch praktycznie od 3 m-ca - córa- może z tymi babami faktycznie tak jest- moja strasznie r***liwa była, niecierpliwa i przekora- przebieg ciąży masakra- ale w takich przypadkach polecam częste konsultacje u lekarza bo u mnie bez tego i bez kilkurazowych pobytach szpitalnych nic by z tej ciąży nie było- medycyna idzie do przodu i potrafi pomóc nawet w najbardziej skąplikowanych przypadkach aby dzidzia mogła przyjść na świat zdrowa

Gość gość
mi od 20 tygodnia, musiałam brać leki i leżeć wstawanie tylko do wc bo groziło porodem przedwczesnym, w 30 tygodniu bardzo silne skurcze i stawianie się brzucha co 5-10 minut - lekkie rozwarcie szpital kroplówki sterydy na płuca, leżeniem plackiem dociągnęłam do 38tygodnie

Gość gość
To zależy jak często w ciągu dnia brzuch Ci twardnieje. Nie koniecznie muszą to być przedwczesne skurcze. Po prostu przygotowujesz się powoli do porodu.