Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PrzyszłaPrzyszedł na świat po cesarsku

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego jest tyle przeciwniczek i ciągły nacisk "SN!! SN!!" Ja byłam przerażona (cc ratujące życie), ale poród bezbolesny, doszłam dosyć szybko do siebie i sorry ale z własnego doświadczenia wiem, że jak kobieta chce dojść szybko do siebie to jest to proste!! Tylko przez ok miesiąc bolało przy wstawaniu, a tak to lajt. Drugiego porodu sn sobie nie wyobrażam, tylko cc, na szczęście będę miała wybór :)

Gość gość
ja wole sn niz cesarke.

Gość gość
Ja miałam cc z konieczności. Doszłam do siebie szybciutko. Rodziłam o 10 a następnego dnia normalnie chodziłam do toalety, nosiłam syna, karmiłam go. Z każdym dniem było lepiej,najgorzej było wstać po raz pierwszy od operacji i parę dni po nie mogłam śmiać się mocno czy kichać bo ciągnęło i bolało a tak to luz.

Gość padjhg
to super ze szybko doszłaś do siebie. a masz synka czy córeczkę?

Gość gość
Oddaj cesarzowi co cesarskie i niech sobie to wsadzi :P

Gość gość
Ja tez planuje miec cc. Wole to niz ponacinane obolale krocze niedotlenione dziecko hemoroidy z wysilku itp.

Gość gość
ja nie wyobrazam sobie miec jakies blizny na brzuchu po cc. a to jest dosc dluga krecha. ja nie nawidze krwi. przemywac ta rane. nie nie nie...

Gość gość
Jaka krecha??ja po roku nie mam nic...wolę krechę niż rozklapciałą pipke

Gość gość
jaka rozklapciala pipka ?? ja po tygodniu sladu juz nie mialam

Rany po cięciu się nie przemywa specjalnie. Zszywają, zakładają opatrunek, latasz z nim do zdjęcia szwów, czyli tydzień. A później to już normalnie myjesz całe ciało przy kąpieli, a nie, że specjalnie czymś bliznę.

Gość gość
Ja mam cieniutką kreseczkę, której nie widac. A jest tak nisko że na plaży np nikt nie zobaczy. Ja bardzo chciałam urodzić sn, ale jak trafiłam na stół to był ostatni moment aby ratować moje dziecko. Czasami nie ma wyboru... i blizna tu czy tam ma tu najmniej do rzeczy.

Gość gość
Moja siostra po sn nabawila sie hemoroidow z wysilku i wspomina sn jako koszmar mowi ze sex juz nie taki jak przed a jest 2 lata po porodzie ze nie czuje juz tak intenywnie tego tarcia jak przed porodem. I ze jak bedzie chciala drugie to tylko cc i mi tez cc radzi od razu zeby uniknac jej bledu.

Gość gość
ja nie mialam szwow zdejmowanych tylko mi sie wchlonely..ale po cesarce ja dalej czuje bol w srodku a juz minelo 5 mcy i co ?? nie wesolo .. ale cesarka uratowala zycie mojemu synkowi