Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

maz chce drugie dziecko a ja nie wiem czy chce

Polecane posty

Gość gość

Mam 32 lata maz 33 maly ma 5 lat. Ciaze znosilam fatalnie okropne samopoczucie wymioty zagrozona od poczatku lezenie. Przez te 5 lat doprowadzalam sie do porzadku zeby wygladac jak czlowiek i nie chodzi tu o problemy z waga bo akurat tego nie mialam. Z jednej strony bym chciala zeby mial rodzenstwo bo sama jestem jedynaczka i mi z tym zle ale z drugiej nie chce znow przechodzic tego wszystkiego bo sie znow posypie cala.

Gość ohoho
Nie wiem jak będzie u Ciebie jeśli się zdecydujesz na drugie, ale mogę Ci napisać, że moja druga ciąża była zupełnie inna niż pierwsza. Nie powiem, że łatwiejsza, bo akurat nie, ale dużo szybciej doszłam po niej do siebie. W zasadzie raz dwa. Też miałam obawy przed drugim, ale teraz od miesięcy szaleję ze szczęścia, że mam taką a nie inną rodzinkę.

Gość gość
ciaza ciazy nie rowna, pierwsza przechodzilam jakbym nie byla w ciazy, druga to koszmar...

Gość gość
No to ty i twój macie tyle lat co my ;). Tylko my mamy niespełna rocznego smyka ;), więc niby jeszcze można poczekać...no ale latka lecą...

Gość to ja 32 lata
Ja pierwszą przeszłam dobrze, poród też ok...ale co do drugiej ciąży mam jakieś takie obawy, że wyląduje w szpitalu, choć panikarą nie jestem, ale to mi nie daje spokoju, że będzie leżenie, a tu taki maluch w domu...ech...

Gość to ja 32 lata
Mój mąż bardziej chce niż ja...ale on jest całe dnie poza domem, ciężko by mi było, nie chce zrobić z siebie męczennicy.

Gość gość
U mnie problemem byly okropne mdlosci i wymioty do tego plamienia bole brzucha lezenie plackiem w lozku. Wyszlo mi w ciazy pol wlosow ze z ladnych gestych wlosow zostalo mi na glowie pare kosmykow, cera mi sie popsula zaczelo sie w ciazy pojawiac owlosienie na brzuchu udach i piersiach, rozstepy na nogach i brzuchu choc przytylam tylko 8 kg to rozstapilam siw straszniw mimo smarowania kremami. Teraz doszlam do siebie wreszcie wygladam jak przed ciaza i boje sie tej powtorki.

Gość to ja 32 lata
No to się nie dziwię że się boisz...bo u mnie w porównaniu do ciebie, to było idealnie, ale i tak ma obawy :)

Gość gość
Doprowadzalam siw do ladu przez 5 lat musialam chodzic na laserowe usuwanie owlosienia ktore pojawilo sie w trakcie ciazy bo juz po niej noe zniknelo. Wlosy doprowadzalam do ladu kilka lat wrescie znow sa geste i ladne. Rozstepy dzieki wielu zabiegom i kosmetykom prawie niewidoczne. Wreszcie czuje sie atrakcyjna jak dawniej z czasow przed ciaza. Wiem ze wyglad nie jest najwazniejszy ale czulam sie w wlasnym ciele okropnie nie moglam na siebie patrzec a teraz wreszcie jestem zadowolona. Boje sie ze ciaza znow mnie zrujnuje. Chcialabym drugie dziecko ale bez ciazy i porodu eh