Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaakkaa

Pęknięta prezerwatywa i postinor

Polecane posty

Gość Kaakkaa

11 sierpnia doszło do pęknięcia prezerwatywy podczas stosunku z moim chłopakiem, po 20h zażyłam tabletkę Postinor. Minęło już 11 dni, a okresu brak. Przewidywany pierwszy dzień powinnam była mieć wczoraj, a pojawiło się tylko i wyłącznie bardzo skąpe brązowe plamienie (właściwie to tyle, co nic)... Za 3 dni zrobię test, ale martwię się okrutnie, bo został mi jeszcze rok studiów, a mojemu chłopakowi półtora... Czy ciąża w tym momencie jest mocno prawdopodobna? A chciałam zrobić tylko 3-miesięczną przerwę od tabletek antykoncepcyjnych i takie coś..:(

Gość gość
A ten postinor nie był przeterminowany? Bo od dłuższego czasu nie ma go na rynku. Antykoncepcja postkoitalna to bomba hormonalna, która może rozregulować cykl.

Gość Kaakkaa
Właściwie to Levonelle (nazwa, zdaje się, zastępcza dla Postinoru), jeśli to ma takie znaczenie. ;) Taaak, na pewno pigułka taka wprowadza chaos do organizmu, ale co takie plamienie - nieplamienie może oznaczać...

Gość gość
Właśnie chaos. Cóż by innego?

Gość Kaakkaa
Czyli poza zrobieniem testu nie ma się co sugerować żadnymi symptomami? W takim razie jeszcze 3 dni..

Gość gość
Przy bzykaniu trzeba się zabezpieczać i mysleć.Prezerwatywa dla bzykających się to żadne zabezpieczenie.

Gość Kaakkaa
Bardzo interesujący wniosek, aż nie wiem co napisać. ;) W takim razie widocznie lepiej się w ogóle nie zabezpieczać - na jedno wychodzi, prawda? I rzeczywiście, przecież ludzie bzykają się TYLKO wtedy, gdy chcą mieć dziecko. Prezerwatywy są zawodne, przekonałam się pewnie o tym nie tylko ja, ale są osoby, dla których nie ma alternatywy, więc co - celibat czy gromadka dzieci? ;) Jeśli nie masz nic mądrego do dodania - oszczędzaj paluszki! ;)

Gość gość
A dlaczego nie ma alternatywy?

Gość gość
z tego co pamietam to w ulotce jest napisane, ze plamienie moze wystapic. poza tym nie licz na to, ze okres pojawi sie na czas. to normalne po takiej bombie hormonow

Gość Kaakkaa
Niektóre kobiety nie tolerują hormonalnych środków antykoncepcyjnych. Zresztą, mówienie, że prezerwatywy to żadna antykoncepcja wydaje się być dość absurdalne. Mało tego, pisanie takich komentarzy nie jest zbyt mądre, bo różni ludzie je czytają i mogą wyciągnąć z tego brzemienne w skutkach wnioski. W tym momencie to ja apeluję o myślenie. ;) Kurczę, niby wiem, że z tym okresem po takiej tabletce różnie bywa, ale niepokój sprawia, że po prostu łaknę jakichś odpowiedzi. :( Dziś zrobiłam test, bo nie wytrzymałam, wyszedł negatywny. Poczekam jeszcze tydzień i zrobię ponownie...

Gość gość
Co zrobisz jak będzie dzidzi

Gość gość
Prezerwatywy i antykoncepcja hormonalna to jedyne środki antykoncepcyjne jakie znasz?