Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyna2

Uczulenie na gluten i białko mleka krowiego

Polecane posty

Gość martyna2

Hej. Moje dziecko nie długo skończy 9 miesięcy. Zauważyłam, że jest uczulone na gluten i białko mleka krowiego ( tak samo jak ja ). Niestety nie mogę jej podawać żadnych kaszek pszennych, chlebka czy jogurtów. Kupiłam kaszkę dla dzieci z uczuleniami pokarmowymi, ale nie chce jej jeść. Poradźcie, co mogę jej podawać, szczególnie na noc, żeby w końcu przesypiała całe noce, nie jadła dwa-trzy razy i była na wieczór najedzona ?

Gość gość
siłach albo minima

Gość Ilaria Esposito
A skąd wiesz, że dziecko jest uczulone? Widział je pediatra i alergolog, czy sama to wydedukowałaś na podstawie własnych obserwacji? Jeśli tak, to jakich? Czym się te nietolerancje u niej objawiają? Na twoim miejscu raczej byłabym ostrożna ze stawianiem takich pochopnych diagnoz bez profesjonalnej konsultacji, bo możesz wyrządzić dziecku wymuszoną dietą więcej szkody niż pożytku. Czy twoje alergie są stwierdzone na podstawie badań (IgE, transglutaminaza tkankowa, itd.), czy sama ograniczyłaś alergeny bo wydaje ci się, że cię uczulały? Jeśli alergolog potwierdzi twoje obawy to polecam zajrzeć do sklepów sieci Organic Farma Zdrowia, Żółty Cesarz, Piotr i Paweł itp., bo tam jest alergiczny raj - dosłownie. Mnóstwo produktów dla ludzi z nietolerancjami pokarmowymi. Drogo, bo drogo (wszytko głowie z importu, bo w PL się nie produkuje takiego pożywienia), ale jest wszytko. A zamiast gotowej kaszki daj dziecku zwykłe kasze/płatki z produktów bezglutenowych (skoro jesteś na tej samej diecie, to doskonale wiesz które to).

Gość gość
A jezeli chcesz.by dziecko w nocy nie budzilo sie na jedzenie to musi jesc wiecej w ciagu dni,najadac sie i wtedy glod je nie obudzi.

Gość martyna2
Byłam z nią u pediatry. Zmieniła mleko na sojowe, ponieważ dostała wysypki i w nocy bolał ją brzuszek. Po odstawieniu glutenu i laktozy jest spokój. Pani doktor nie chce jej wysyłać do alergologa, bo twierdzi, że to daleka droga, a jest to najlepszy lekarz w województwie.

Gość martyna2
Jeśli chodzi o mnie to przeszłam wszystkie badania i potwierdzają alergię.