Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RebekaBuendia

Intelektualiści są dużo bardziej seksowni od reszty facetów

Polecane posty

Gość RebekaBuendia
Inteligencja musi iść w parze z kulturą osobistą, dobrymi manierami. Dość już prostaków i wulgarnych osób, a o szlachetnych ludzi niezwykle bardzo trudno.

Gość RebekaBuendia
Wiele. Wzajemnie się ze sobą uzupełniają.

Gość gość
coś w tym jest , mózg jest seksowny bo tam jest gniazdo seksu , początek i koniec :)

Rebeko. ­ Ja nie pytam o Twoje preferencje tylko o to w jaki wg Ciebie sposób kultura wynika z inteligencji? ­ Bo wg mnie to przeciwne bieguny: Kultura (takt) wynika z nawyku przestrzegania norm współżycia i jest narzucona odgórnie przez społeczeństwo w jakim żyjemy. W Polsce naplucie komuś w twarz jest wielce niekulturalne ale nie musi tak być wszędzie. Nie są to pojęcia tożsame ani w żaden sposób z siebie wynikające. Ani kulturalny czlowiek nie musi być inteligentny, jak sugerujesz ani odwrotnie.

Gość gość
Te księciunio może masz trochę racji ale kultury wcale

Gość RebekaBuendia
Nie napisałam, że kultura wynika z inteligencji. Chodzi mi raczej o to, że inteligencja jest niewiele warta, jeśli nie jest uzupełniona podstawowymi zasadami kultury osobistej.

Gość gość
A to smacznego chamie

Gość RebekaBuendia
Mojego osobistego. Kończę rozmowę, bo widzę, że schodzi na niezbyt ciekawy tor...

Gość gość
Kultura może wynikać z inteligencji, jednak najczęsciej jest wynikiem wychowania lub jej braku, co widać na załączony obrazku wyżej.

Gość gość
W społeczeństwie osoba inteligentna dodatkowo kulturalna jest wyżej ceniona, niż tylko inteligentna lub co gorsza nie mająca ani jednej cechy ani drugiej..

Gość gość
Właśnie o to też mnie chodziło ...że wysoko cenione są osoby inteligentne i do tego kulturalne bo co komu po inteligentnym chamie .... kobiety takich nie lubią ... chyba że są kobietami z marginesu lub psychopatycznymi manipulantkami

Gość gość
Taki facet dodatkowo z poczuciem humoru ma u mnie największe noty.

Gość gość
A mi się marzy dawna, przedwojenna Polska, gdzie było więcej osób na wysokim poziomie intelektualnym i moralnym. Gdzie wielu miało swoją dumę, godność i szacunek do drugiego człowieka.

Gość gość
Kafeteria nie ma nic do tego, można nawet zobaczyć jakie są najnowsze trendy u lemingów i trolli. Facebook zaś jest cennym źrodłem informacji o świecie, o ile umiejątnie się z niego korzysta.

Gość gość
Zupełnie jak Sokrates.

Gość gość
Albo mała poprawka, bardziej by pasowało "prawie jak". :P