Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

które pieluchy kupować

Polecane posty

Gość gość

Jadę niedługo do Polski i nie wiem jakie pieluszki mam kupować dla mojej prawie dwuletniej córki. Pampersy odpadają, bo dla mnie to jest kicz, próbowałam wielokrotnie i się nie sprawdzały. Zawsze najlepsze były dla mnie huggies super dry, ale niestety nie mogę już więcej ich dostać:( Czy pieluszki biedronkowe są wytrzymałe? Chodzi mi przede wszystkim o momenty podróżowania, bo po domu nie ma problemu, bo zmieniam często. Jednak wiadomo czasem bywają sytuacje, że nie mam gdzie dziecka przebrać, więc potrzebuję dobrej pieluchy. Proszę o propozycję

Gość gość
na nocnik trzeba a nie w pieluchy a jak daleka podróż to w ostateczności jakieś pieluchomajty .

Gość gość
moja siostra i znajome używają dada z biedronki. ja osobiście zakupiłam paczkę z biedronki i paczkę z rossmana bo tez niby nie są złe jak się malutka urodzi to osądzę które lepsze. a jak chcesz na długa podroż to może jakieś pampersy co zakłada się na noc podobno są bardziej chłonne i rozmiarem żeby nie były takie na styk bo boczkami się wyleje siusiu :)

Gość gość
moja córa skończyła 1,5 roku i od tygodnia nie robi w papma

Gość gość autorka
moje dziecko przestało zupełnie korzystać z pieluszki jak miało 16 miesięcy. Przez miesiąc nie było ani jednej wpadki dzień i noc. Musiałam wrócić do pracy więc dziecko poszło na 4 godziny po żłobka. Efekt: panie ZAPOMNIAŁY ją sadzać kiedy ona WOŁAŁA SIUSIU!!! Dziecko dostało wysokiej gorączki i mdlało bo tak długo trzymało siku. Od tamtej pory dostaje HISTERII na widok nockina, więc proszę zejdźcie ze mnie!!! Więc moje pytanie jakie pieluszki???

Gość gość
Ale piszesz głupoty ,zsikała by się na bank ,takie małe dziecko nie jest w stanie utrzymać moczu nawet jak by bardzo chciało a to że nie chce na nocnik to sadzaj na toaletę , bo za chwilę będziesz kupować Seni .

Gość gość autorka
nie wierzysz to wyjdź z tego tematu. Byłam wzywana natychmiast do dziecka, na szczęście pracuję obok. Gdy córka zobaczyła mnie i od razu powiedziała siusiu, po wysikaniu kilka minutek później gorączka zeszła i zaczęła się bawić. Na następny dzień jak przyszłam z nią go żłobka to w drzwiach już był ryk, a zawsze uwielbiała przychodzić w takie miejsca. Mieszkam w uk i tutaj są grupy dla dzieci. Chodziłam na kursy z miejscem dla dziecka, wszędzie nie mogłam wyciągnąć dziecka z takich miejsc. Niestety dziecko już w ogóle nie chce wracać do żłobka, dostaje histerii i gorączki, a na nocnik ciągle zachęcam, bez skutku. Więcej na ten temat nie wspominam, więc przestańcie się przechwalać które kiedy przestało sikać bo mnie to nie interesuje!

Gość gość autorka
Jakie pieluchy polecacie???

Gość gość
M9ja miala 15 miesiecy moja 12 moja 14 jak w psmpersa pezestala pezestala robic. A kogo to obchodzi? Czytac nie umiecie? Kobita sie pyta jakie pirluchy a nie ile mialy wasze dzieci jak przestaly lac w pampersa. Pampersy polecam. Najbardziej chlonne.

Gość gość
Pampersy tak jak pisałam dla mojej córki są bezużyteczne. Praktycznie od razu przesiąkają. Kupowałam je już kilka razy i za każdym razem plułam sobie w brodę. Huggies były fantastyczne, okropnie ubolewam że ich już nie ma w sprzedaży. Próbowałyście biedronkowe? Jak się sprawują na dłuższe wyjście?

Gość gość autorka
czy mogę prosić o pomoc osoby które mają jakiekolwiek doświadczenie z pieluszkami?

Gość gość
No tak w UK to i 5 latki szczają w pieluchy więc nie zdziwi nic nikogo ,widzisz w jakim kraju jesteś że olali Twoje dziecko ,wiadomo to tylko mały polaczek nikt przejmować się nim nie będzie . I co teraz chcesz nakupować zapas pieluch w Polsce ?

Gość gość autorka
cieszę się że znalazła się normalna osoba na tym forum:) niedługo jadę do pl na 1,5 miesiąca i będę podróżować dużo więc chciałam się dowiedzieć na jakie pieluszki mogę liczyć. Niestety, jest mi bardzo przykro z tego powodu, że tak zaniedbali mi dziecko. Na końcu awantury kobieta stwierdziła że to moja wina temu co się stało bo za szybko odpieluchowałam córkę:( Córka z dnia na dzień sama zrezygnowała z pieluszki jak zobaczyła jak jej 1,5 roku starsza koleżanka siusia sama do nocniczka i zaczęła mi wołać:) Oczywiście wcześniej sadzałam ją w miarę regularnie na nocniczek odkąd skończyła 10 miesięcy. Na szczęście kupkę dalej mi woła, więc chociaż z tego się cieszę:)

Gość gość
używam pamperów ale ty piszesz że Wam nie odpowiadają ,raz miałam z biedrony ,raz z rossmana i raz z lidla ,jak bym miała wybierać to wybrałabym z lidla takie cieniutkie ja miałam małą paczkę fioletowe opakowanie nie wiem jak się nazywają ,bo nam na wczasach zbrakło i kupiliśmy te , są na prawdę super ,młody miał tylko na noc i nie było przesiąknięć a moje dziecko duuuuuuuuuuuużo pije .

Gość gość
ok to będę musiała sprawdzić te z lidla skoro piszesz że są całkiem fajne:) chyba czeka mnie po prostu próbowanie. A w aldi sprzedają pieluszki? Ja kupuję tutaj aldiowe, nie są fantastyczne, ale na upartego mogą być. Dobre mają te majtki pieluchowate, są bardzo wytrzymałe.

Gość gość
zdecydowanie Dada

Gość gość
ale jak się dada sprawdzają na dłuższe wypady? Biedronka jest praktycznie wszędzie więc najłatwiej dostępne pieluszki:)

Gość gość
Ja polecam też Pampers, ale u nas tylko Acitve Baby się sprawdziły, faktycznie dla aktywnych dzieci bo jak zapnę dokładnie to nic nie wycieka i pojemne są. Podobne- Dada. Z kolei Huggiesy przy r***liwym dziecku nie sprawdziły się kompletnie (miałam dla małego niemowlaka), a te z Rossmana wcale, ciągle przesikane. I nie słuchaj tu "mądrych" rad, tu wszystkie takie genialne dzieci mają, dwulatek z pieluchą czy roczniak ze smoczkiem i butlą to zgroza przecież, podobnie jak trzylatek który nie ubiera się sam, nie je nożem i widelcem i nie recytuje wierszy...

Gość gość autorka
Ah szkoda gadaj jak mnie tutaj pojechały... Człowiek pyta nie kulturalnie a potem takie jechanie po ludziach. A najlepsze jest to że wejdziesz na inne forum gdzie dziewczyna pisze że chce odpieluchować 1,5 roczniaka to zaraz się zejdą baby że za wcześnie;/ Pampers active baby próbowałam, niestety, ale za każdym razem przesiąkały, nie wiem czemu. Moja córka to żywioł energii, nie ma siły jej zmęczyć, do tego nie chce spać w dzień, jest w ciągłym ruchu, biega skacze non stop. Huggies super dry były nie do przebicia dla nas, nie było mocnych aby przesiąkły. Nie znam dady pieluszek, mam nadzieje że również są dobre.

Gość gość
no wiesz co, tak krzywdzic dziecko, 2lata i w pieluszce chodzi! Moze napisz mi tez, ze nie je sama, nie zmywa po sobie po jedzeniu i sama nie czyta sobie bajek na dobranoc?!? Porazka! A tak serio ;) musisz wyprobowac sama jakie Wam podpasuja. Ja bylam zadowolona z tych z biedronki, ale rossmana mam blizej i zadowolona tez bylam wlasnie z tych babydream (ale nie fun@fit) . Mozna kupic 2sztuki na wyprobowanie. Ostatnio znajoma zachwalala te z lidla, toujours czy jakos tak i nastepnym razem je kupie, ale osobiscie ich jeszcze nie probowalam.

Gość gość
tzn nie probowalam ich na synu :P mojego rozmiaru nie produkuja :D

Gość gość autorka
dzięki bardzo wszystkim, którzy chcieli pomóc:) Czyli Lidl, biedronka, może Rossmann:) Będę miała te sklepy na uwadze, dzięki bardzo:)

Gość gość autorka
a Pani przede mną, dzięki za wprowadzenie troszkę humoru;)

Gość gość
Pieluchy dada trzeba często zmieniać. Pampersy są o niebo lepsze. Mój po opakowaniu dady dostał odparzenia. Wróciłam do pampersów.

Gość gość
Najlepsze dla starszego dziecka są pull ups. Skoro mieszkasz w uk.

Gość gość autorka
ja rozumiem że wiele ludzi chwali pampersy, ale na prawdę ja nie jestem z nich zadowolona. próbowałam wiele razy i okropnie przeciekają. Już te z aldi co wcześniej pisałam są lepsze, niestety. Ostatnio chyba miesiąc temu kupiłam na próbę kolejny raz i byłam wściekła bo 2 godzin nie wytrzymywały. Córka wypija codziennie 1 litr wody plus dwie pełne butelki mleka, więc potrzebuje dobre pieluchy. Wydaje mi się że to zależy od dziecka, zajmowałam się synkiem koleżanki i jemu zakładałam pampersy i o dziwo długo wytrzymywały. Nie wiem dlaczego na moją córkę nie działają:)

Gość gość autorka
pull ups? Ok na pewno sprawdzę, dzięki:)

Gość gość autorka
zerknęłam za amazona, te pull up są w całkiem przystępnej cenie. Nigdy nie słyszałam o tych pieluszkach, dzięki bardzo, zaraz zamawiam. Myślę że wezmę troszkę tych pieluszek i będę je używać na podróże, a tak na co dzień to te tańsze typu dada. Jeszcze raz dzięki:)

Gość mamaolennki
ach te nasze kafeteryjne bobasy :) 16 miesięcy a już wołają siusiu i kupkę :) nawiązując do tematu niestety nie pomogę, mojej córka w pampie potrafiła pół dnia wysiedzieć i nasikać ładnych kilkanaście razy a pielucha się trzymała, więc widać nie ma reguły.