Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ugandaaa1931

Pierwsza tabletka w 5 dniu cyklu

Polecane posty

Gość Ugandaaa1931

Witam :) mam nadzieję że udzielicie mi odpowiedzi. zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, jednakże pech chciał że nie od pierwszego dnia cyklu. moja ginekolog powiedziała, żebym się nie martwiła bo można wziąć tabletkę 2-5 dzień cyklu. okres dostałam 15.08 tabletkę zażyłam 19.08 i niestety... wyrzuciłam ulotkę przez przypadek :( pamiętam tylko że ginekolog powiedziała, że one będą dawały pełną ochronę... no właśnie! ze stresu że głupia ja wyrzuciłam ulotkę zapomniałam co mówiła mi ginekolog. więc mogłybyście mnie oświecić po jakim czasie ? ile to było dni ? z góry dziękuję :)

Gość gość
W Internecie znajdziesz ulotkę każdych tabletek. Zacznij od strony producenta.

Gość gość
8 dnia brania tabletek jesteś już w pełni zabezpieczona :)

Gość gość
Uważaj w czasie bzykania-mize byc ciaża

Gość gość
przeciez po tygodniu jest pełna ochrona...

Gość gość
Ktoś tu napisał, że może być ciąża. Oczywiście, bo ŻADNA antykoncepcja nie daje 100%. Jeśli wzięłaś 5 dnia i regularnie teraz przyjmowałaś - to nie masz cię co martwić :) skuteczność tabletek jest pełna :)

Gość lilaaaa123587452369
moje pytanie wiąże się z tym, że miesiąc temu zaczęłam pierwszą tabletkę 5 dnia cyklu, 7 dni się potem zabezpieczałam a później już seks był normalnie, bez dodatkowego zabezpieczenia. aktualnie kończy się mój tydzień przerwy, wystąpiło 'krwawienie z odstawienia. Za dwa dni zaczynam drugie opakowanie. Czy od drugiego opakowania nie muszę się dodatkowo zabezpieczać ?

Gość gość
Oczywiście, że nie musisz. Przecież sama napisałaś, że już przy pierwszym opakowaniu, po tygodniu przyjmowania tabletek nie stosowałaś dodatkowego zabezpieczenia. Teraz, jeśli będziesz przyjmować tabletki regularnie i nic nie zaburzy ich działania to jesteś zabezpieczona cały czas, również w trakcie 7-dniowej przerwy.

Gość gość
I przeczytaj ulotkę.