Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za_dużo_o_15_cm

Dziewczyny co o tym myślicie

Polecane posty

Gość za_dużo_o_15_cm

Jestem facetem z około 15 kilową nadwagą. W szczególności mam za dużo o jakieś 10-15 cm. w pasie. Co o tym myślicie? Czy warto się odchudzać?

Gość gość
zalezy ile masz wzrostu i ile konkretnie wazysz :) ja mam 186 / 92 kg

Gość gość
Zawsze warto się odchudzać, dla zdrowia, dla samopoczucia itd.

Gość za_dużo_o_15_cm
Ale ja pytam dziewczyn.

Gość gość
Zresztą nie wiem co masz na myśli mówiąc o odchudzaniu, jeśli stratę wagi dzięki jakiejś diecie "cud" to nie warto, jeśli ćwiczenie +dieta to warto

Gość za_dużo_o_15_cm
Myślę też o ćwiczeniach, ale nie mam kondycji...

Gość gość
Nikt nie ma kondycji od razu. Z czasem przyjdzie jak się nie zniechęcisz, nie ma co początkowo się przetrenowywać rób np brzuszki tyle ile zdołasz minuta przerwy i kolejny raz tyle łącznie tak 3 razy. Zamiast biegać szybki spacer, z czasem spacer szybki np 5 min, i 2 bieg, znowu spacer i znowu bieg itd. bieganie, skakanie na skakance, jazda na rowerze są niezbędne, bo to cwiczenia na spalenie tłuszczu. brzuszki powoli kształtują mięsnie. wykonuj je poprawnie, połż się, nogi podkurczone, rece przed soba lub za głową, podnoś barki nie całe ciało, na pewną odległość od ziemi , nie ciagnij rekami za głowe, barki się unoszą i wydychasz powietrze przytrzymaj 2-3 s, poczujesz napięcie mięsni i opuść z wydechem

Gość gość
jesli biegasz, pływasz skaczesz itd. spala się tluszcz po 30 min. bo to cwiczenia areobowe, przy cwiczeniach interwałowych bieg, marsz bieg nastepuje spalanie znacznie szybciej.

Gość za_dużo_o_15_cm
dzięki!

Gość gość
Nie ma za co ;) I nie przejmuj się jak waga będzie stała w miejscu. Prawda jest taka, że mięśnie ważą więcej niż tłuszczyk i są od niego bardziej zbite. Więc możesz optycznie chudnąć a waga stać w miejscu. najlepiej jakbyś mierzył się w pasie centymetrem wtedy otrzymasz wyniki. Zreszta sam zobaczysz, że ubrania będą luźniejsze. Jedz też białko jak jajka, kurczak, biały ser itd. bo białko to podstawowy budulec mięśni i wiadomo zdrowe jedzenie a powinno być łatwo ;) Pozdrawiam

Gość gość
Zapomniałam, areoby jak bieganie możesz ćwiczyć każdego dnia, jednak siłowe ćwiczenia jak brzuszki np 4 razy w tygodniu, bo w trakcie ćwiczeń doznają mikro urazów jakie się odbudowują i rozrastają, dlatego mięsień rośnie, bo go przybywa przy każdym takim "urazie" czyli regeneracja jest potrzebna by mięśnie rosły, mięśnie nie rosną w trakcie ćwiczeń a po nich, ćwiczenia są tylko impulsem do ich wzrostu. Więc tak 4-5 razy ćwiczeń im całkowicie starczy. Nie ważny jest też czas przy siłowych a to jaki wysiłek wlożysz. Dlatego rób serie 3 po max twoich możliwości. Po miesiącu-półtora zmień ćwiczenie lub liczbę bo mięśnie się przyzwyczają do wysiłku i nie będzie trening efektowny. Dolne partie brzucha możesz ćwiczyć np wisząc na drabince drążku i dociągając z wydechem kolana do klatki piersiowej. plecy -kladziesz się na brzuchu z wydechem powoli nei szarpiac unosisz wyprostowane przed sobą ręce jednoczesnie unoszac nogi. Można dorzucić np podciąganie się lub pompki, ale wszystko we własnym zakresie najważniejsze to miec dobrą motywacje nie przesadzac by się nie przetrenować i z czasem dorzucac coś. Każdy wysiłek da efekty! Najgorzej to nie podjąć żadnego wysiłku! ;) Więc na spokojnie kombinuj i ustal tak by Ci pasowało powodzenia i pozdrawiam:)