Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Śpiworek dla niemowlęcia warto kupić

Polecane posty

Gość gość

? Zastanawiam się czy kupić dla mojego jeszcze nienarodzonego dziecka. Czy to jednak zbędny zakup?

Gość gość
Jak nauczysz to będzie w tym spało, czemu nie.

Gość gość
moja córka spala miesiąc.

Gość gość
Najbezpieczniejsze dla malycha. Ani sie w to nie zaplacze, ani nie zawinie twarzy ani nie odkryje. Starsza corka 1.5 roku spala w spiworkach.

Gość gość
Mój synek najpierw spał w rożku (przez pierwszy miesiąc) potem pod kocykiem ale teraz na jesień, zimę też planuję kupić mu śpiworek.

Gość gość
Ja miałam i śpiworek (pożyczony) i rożki. Z tego wszystkiego mój synek używał tylko rożka i właściwie tylko w szpitalu. Odkąd raz zasnął pod kocykiem, nie tolerował innych wynalazków. Dla mnie osobiście śpiworek jest niewygodny, bo noworodka ciągle przewijasz- więc trzeba rozpinać dodatkowo śpiworek, jak w nocy się zmoczy czy kupa wyląduje na plecach to śpiworek do prania- więc dla mnie byłby luz jakbym miała tych śpiworków 5-6, to już taniej prześcieradła wyszły. No i jak dziecko wstaje w łóżeczku to się w tym plącze, próbowałam mojego tak kłaść u babci, w śpiworku właśnie jak już wyrósł z nocnych kupek to przydzwonił zębami o barierkę... Z kolei jego kuzynka ma 1,5 roku i dalej w śpiworkach śpi, ale ona od początku lubiła być opatulana, zawinięta...

Gość a jaki dobry
na zime? moj jest straszny zmarzluch:( minely dopiero upały a on w body dłlugi rękaw, pajac długi rękaw, kolderka i mu za zimno :( budzi sie zmarzniety i placze.a w pokoju 24 stopnie :(

Gość gość
Ja gorąco polecam! Moja córka ostatnio się rozkopywała w nocy a rano jak wstawałam do niej to miała zimne nóżki (jak były upały to spała w bodach). Postanowiłam kupić śpiworek i to był strzał w dziesiątkę, rano jest cieplutka jak należy :).

synek ma niecałe 7 miesięcy, odkąd zaczął się bardzo ruszać, przewracać z boczku na boczek to zaczął mi się budzić w nocy cały odkryty bo się rozkopywał pod kołderką. Budził się z 2 - 3 razy w nocy. Kupiliśmy mu śpiworek, w którym nie ma szans się odkryć. Odtąd przesypia całe noce. Jak dla mnie to wspaniały wynalazek :)

Gość gość
dla mnie warto, ale dla starszego niemowlecia, gdy zaczyna sie ruszac w lozeczku moja mala ma 11 miesiecy i spi w spiworku, bo w nocy kreci sie po calym lozeczku i by sie caly czas odkrywala jak spala pod kocykiem to mi sie w nocy budzila raz i tak myslalam, ze moze jej zimno i odkad spi w spiworku, to przesypia mi noce

Gość gość
moje dziecko nie lubi ciepła, zresztą noworodki to nie tak łatwo żeby zmarzły raczej budzą się bo im za ciepło albo jak się wiercą tak naprawdę lubią być trochę skrępowane jak w brzuchu mamy wtedy najlepiej przesypiają noce, Urodziłam małą w październiku a ona w cienkim pajacyku spała przez zimą przykryta cienką kołdrą którą zresztą zrzucała , do tej pory tak ma czy lato czy wiosna czy zima śpi prawie odkryta rzadko się przykrywa. DO spania cienko ją ubieram jak założę coś grubszego to jest morka

Gość a jaki dobry
a jak z rozmiarem? czy trzeba co rozmiar kupować większy? czy można na zapas? jak dziecko ma 74 cm to kupowac taki na 80 cm? czy i 86 cm tez moze być?

Gość gość
Oczywiście, polecam zapinane na zamek, wspaniała, przydatna rzecz, którą warto zakupić dla dzieciątka

Gość gość
Ja używam śpiworki do tej pory synek ma 19 m-cy. Nie wyobrażam sobie bez nich życia. Używam ich od ok 3 m-ca więc zmieniałam już rozmiar kilka razy. teraz właśnie niedawno chciałam zaprzestać stosowania śpiworków i dałam małemu kołderkę po 3 nocach dałam sobie spokój i znowu wróciłam do śpiworka mały jak miał kołderkę to prawie cały czas był odkryty a ja wstawałam w nocy kilka razy i czuwałam zeby sprawdzić czy się nie rozkopał Więc w śpiworku masz pewność ze jest nakryty więc i Ty i dziecko śpicie spokojnie

Gość gość
kup sobie na 86 dziecko tak szybko rośnie ze zaraz bedzie za krótki:( Ja zawsze miałam większe....

Gość gość
Ok,dzieki,nie wiedzialam czy w ramionkach nie bedzie za.duzy. ale jak cos to poczeka az dorosnie a kupi sie mniejszy;)

Gość kammaammak
warto. my używamy spiworkow od dnia narodzin. kupiliśmy śpiworki gro company o różnej grubości, żeby dobrać do odpowiedniej temperatury jaka jest w pomieszczeniu. korzystacie z tych z rekawkami czy bez?

Gość gość
Ja też polecam, córka spała w śpiworkach od 3 do 7 miesiąca, teraz latem śpi zwykle w samym pajacu bo mamy gorąco, ale jak się zrobi chłodniej to planuję powrócić do śpiworków.

Gość Basia1989
moj synek też spi w produktach gro company, poki co jestem bardzo zadowolona, nie rozkopuje się i nie poci, mimo, że mam model który nie ma rękawków :) czy ktoś jeszcze używał jakichś produktów tej firmy ??

Gość gość
u mnie się nie sprawdziło