Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 24 Lata

Ruchy Dziecka

Polecane posty

Gość Mama 24 Lata

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu i 4 dniu ciąży i nadal nie czuję mojej córeczki czy to jest powód do nie pokoju czy jeszcze za wcześnie ? dodam że to moja pierwsza ciąża i że mam łożysko na ścianie przedniej z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość Mama 24 Lata
???

Gość gość
Kochana, nic się nie martw ja poczułam pierwsze prawdziwe ruchy dziecka w 21 tc. Wczesniej to było takie smeranie, laskotanie w srodku. Także spokojnie, tez mam lozysko na stronie przedniej.

Gość maminka567
w moim przypadku też tak miałam,podobno w pierwszej ciąży trudna nam określić własnie te ruchy, ja poczułam po 20 tyg., jeśli badania są o.k to nie martw się

Gość maminka567
racja, to raczej łaskotanie niż jakieś kopniaki, kopniaki będą później

Gość Mama 24 Lata
dzięki dziewczyny :) z tego strachu zakupiłam sobie używany detektor tętna płodu i codziennie rani i wieczorem słucham mojej niuni uspokajam się kiedy słyszę jej serduszko dzięki Bogu wyniki mam dobre i wizyty u ginekologa pomyślne jednak czuła bym się pewniej gdybym już czuła kopniaczki mojej córeczki nie ukrywam tego :)

Gość hch
jest taka zasada, że wyraźne ruchy czuje się na półmetku czyli gdzieś ok 20tc :) dużo zdrówka jeszcze cie nieźle pokopie :P

Gość Mama 24 Lata
hch mam taką nadzieję i już na to czekam :)

Nie zamartwiaj się, dziewczyno i wrzuć trochę na luz :). Ja wyraźniej pierwsze ruchy poczułam w 21 t.c. a lekarz mi powiedział, że takie naprawdę częste i mocne ruchy czuć dopiero od 30 t.c. Oczywiście te pierwsze powinny pojawić się wcześniej :)

Gość Mama 24 Lata
ja i ja postaram się wyluzować aczkolwiek to trudne bo pierwszą ciążę straciłam

Gość Mama 24 Lata
dzięki *

Gość gość
spokojnie. ja też długo nie czułam ruchów dziecka. Powody mogą być różne - pierwsza ciąża, łożysko na prezdniej ścianie, jakaś nadwaga, lub taka Twoja uroda. Ja poczułam dopiero w 21 tc (łożysko na przedniej ścianie). Co do detektora - to wiesz jak nim sprawdzać tętno? Znacznie łatwiej jest wychwycić swoje niż dziecka. Pamiętaj, że tętno dziecka jest bardzo szybko - brzmi jak "konie na betonie" ;)

Gość gość
Masz jeszcze dużo czasu.

Gość Mama 24 Lata
oczywiście że wiem jak sprawdzać tętno i moim zdaniem nie da się go pomylić ze swoi :)

Gość gość
ja w ciazy poczulam pierwsze ruchy w 16tyg, ale ze to byly ruchy dziecka uswiadomilam sobie dopiero okolo 2 tyg pozniej, kiedy te ruchy czulam czesciej. A i tak sie denerwowalam, bo w okolicy 20tyg te ruchy jeszcze nie byly regularne, zdarzaly sie dluzsze przerwy itp