Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cukrzyca ciążowa pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam, Niestety mam stwierdzona cukrzyce ciazowa. Dzisiaj na czczo miałam wynik 92, ale godzine po sniadaniu miałam wynik 185. Przyznam się, ze nie podchodzę do diety restrykcyjnie. Napilam się kawy z mlekiem uht i dwie lyzki cukru, 3 kanapki z chlebem orkiszowym, serem zoltym i pomidorem. Proszę powiedzcie mi jakie było Wasze wskazanie do brania insuliny, co zadecydowalo o tym, ze musialyscie brac insulinę ? Dajcie znac proszę. Staram się naprawdę pilnować diety, ale tej porannej kawy trudno mi sobie odmowic. Help :-(

Gość gość
starasz się pilnować diety? Twoje śniadanie mówi coś innego... Zacznij śniadanie od warzyw, a później zjedz jedną kanapkę z chudą wędliną, albo z jajkiem i do tego herbata bez cukru albo kawa bez cukru i mleka. Znajdź dobry razowy chleb albo jedz pieczywo wasa. Drugie śniadanie zjedz większe (za dwie godziny). I wtedy ewentualnie spróbuj wypić kawę z mlekiem, może ogranicz też ilość cukru. Kawę wypij po śniadaniu a nie jako pierwszą. Pomyśl o dziecku, wysoki cukier mu szkodzi!

Gość gość
To nie jest dieta cukrzycowa to co jadasz na pewno nie kawa z cukrem. Gorzka pij a jak nie to przerzuc sie na kawe inke. W dwóch ciazach wskazaniem do insuliny mialam rosnący cukier bez względu na to co jadlam wraz z każdym tygodniem ciazy. Moja trzustka nie wyrabiala dla dwojga poprostu