Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potworne bóle miesiączkowe

Polecane posty

Gość gość

pomóżcie błagam ,co robić ,leki nie pomagają

Gość gość
No akurat ludzie na kafeterii ci pomogą.

Gość gość
ile masz lat? brałaś kiedys tabletki antykoncepcyjne? ja miałam okroooopne bóle jak miałam ok. 18 lat. po prostu masakra. 1 i 2gi dzień okresu był nei do przeżycia :O a musiałam wysiedzieć na lekcjach w takim bólu, jakby mi kiszki skręcało! . potem zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i nie mam żadnych dolegliwości. żadnych bóli no i krwawienie wiadomo kiedy wypada na 100%

a jakie bierzesz leki ? byłaś z tym u ginekologa ? tez miałam takie bóle i zwykle w pierwszy dzień okresu lądowałam na izbie przyjęć, bo normalne leki nie działały. W końcu lekarz przepisał mi XEFO RAPID. To mi pomaga, a bóle mam dlatego, że mam nieprawidłowo położoną macice. Po porodzie minie :P

Gość gość
możesz też spróbowąc łykać tabletki z olejem z nasion wiesiołka jest polecany przy dolegliwosciach miesiaczkowych

Gość gość
Mialam to samo, prawie mdlalam z bolu przez pierwsze dwa-trzy dni. Odkad biore tabletki anty nie boli mnie ani troche, a krwawienie jest zawsze niewielkie.

tabl anty też brałam przez długi czas, przez 2 lata i wtedy się nie czułam, że mam okres, żadnego bólu.

Gość gość
I żadnej satysfakcji ....

Gość gość
uważaj na lobby antykoncepcyjne!! antykoncepcja ma wiecej ubocznych skutkow, nie bierz jej tylko po to by uniknac 1-2 dnia bolu w miesiacu. Ja mialam okropne bole, w ten dzien chcialo mi sie plakac, żalowalam że żyje, że jestem kobietą... ale biorę wtedy ketonal, zwykle jedna tabletka wystarcza na dzień, czasem dwie. To bardzo silny lek, ale jak biorę raz, dwa albo trzy w miesiącu to przypuszczam,że nie zaszkodzi aż tak bardzo jak hormony

Gość gość
To nie zadne lobby antykoncepcyjne! Tabletki pozwalaja wyregulowac, a nawet wyleczyc wiele kobiecych problemow, trzeba jednak decyzje o ich przyjmowaniu skonsultowac z lekarzem. A na ketonal ja nie namawiaj, bo sobie zoladek rozwali w mgnieniu oka. Ja sie juz na nim przejechalam, do dzis walcze z konsekwencjami i nigdy juz tego swinstwa nie tkne!

Gość XPMaximusDominus
dlaczego nikt nie napisał o endometrium????

Gość gość
Ketonal jest bardzo silnym lekiem i też go nie polecam. Spróbujcie wyregulować hormony i dolegliwości ziołami. To znacznie bezpieczniejszy sposób niż tradycyjna farmakologia (pełna skutków ubocznych). Mieszanka ziołowa na złagodzenie bólów miesiączkowych: http://pulapkiwaptece.pl/2017/03/14/skape-obfite-bolesne-miesiaczki/

Gość gość
spróbujcie regularnie stosować kapsułki adoloran. ja już biorę 2 miesiąc i jest wyraźna różnica. Lepiej przechodzę pms i pierwsze dni okresu nie są aż tak bolesne. z nowoczesneziola.pl możecie sobie zamówić, bo przesyłka zawsze na czas,no i bez dodatkowej opłaty za wysyłkę