Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjnee

Polecane posty

Gość gość

Witam KObietki:) Czy przy braniu tabletek antykoncepcyjnych przy pierwszym opakowaniu już nie wystepuje owulacja?? (tabletki zazywane codziennie o 7 rano) ~MIesiaczka w poneidzialek wieczorem pierwsa tabletka we wtorek rano o 7.00) Dziekuję

Gość gość
moge prosić o odpwoeidzi??

Gość i dobry dla mnie bądź
jeśli weźmiesz tabletkę w pierwszy dzień okresu w pierwszym opakowaniu jesteś już zabezpieczona od początku brania.

Gość gość
a jesli miesiaczke dostałamw poneidzialek przed snem a tabletkę wzięłam we wtorek rano ok 7 to jak?

Gość gość
nieprawda... przeczytaj ulotke... dopiero od drugiego opakowania jest sie zabezpieczonym....

Gość gość
Jeżeli tabletki brane są regularnie to chronią przed niechcianą ciążą już od pierwszej tabletki

Gość thfh
z twgo co wiem trzeba przyjąć tabletkę w ciągu 24 h od pojawienia się krwawienia. Bo co miałyby zrobić dziewczyny które dostały okres w nocy i dopiero rano zauważyły?

Gość gość
gość nieprawda... przeczytaj ulotke... dopiero od drugiego opakowania jest sie zabezpieczonym.... Chyba apap kuźwa:O Wyraźnie jest napisane, że jeśli zazywasz od 1 dnia miesiączki ejsteś chroniona od 1 dnia, jeśli zaczniesz brać w kolejnych dniach okresu, to na początku nalezy zabezpieczać się dodatkowo. TO jest w ulotce.

Gość gość
powinnas wziac tabletke w 1 dniu okresu wtedy dzialalaby od razu , czyli nie byloby owulacji, mozesz tez bodajze wziac w 2 lub 3 dniu ale wtedy musisz sie zabezpieczac przez jakis czas bo ochrona nie jest natychmiastowa......... wszystko jest napisane na ulotca leku

Gość gość
to jak dostałam we wtorek wieczorem ok 21, a tabletke o 7.00 to 24 godz.nie minęły :)

Gość gość
i czy to, że te tabletki zostały przepisane na uregulowanie miesiaczek to ma to coś do znaczenia?

Gość gość
i czy to, że te tabletki zostały przepisane na uregulowanie miesiaczek to ma to coś do znaczenia?