Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość essenta

problemy małżeńskie

Polecane posty

Gość essenta

Witam. Mam pewnien problem od czasu ślubu... Nie wiem czy wy tez tak macie ale nie mogę sie dogadać z moim mężem. Sprawa wygląda tak: on pracuje w swoim warsztacie samochodowym od godziny 8 do 17 a ja jestem w domu z czteromiesięcznym niemowlakiem, zajmuje się domem a kiedy mala pojdzie spac po 21 pracuje przy wyrabianiu biżuterii. Problem polega na tym, ze nie mogę sie doprosić męża żeby zaczynal prace o 7 a konczyl o 16 zebym ja miala czas tez popracować... Nie chce ciągle pracować po 21 poniewaz zajmuje mi to trochę czasu i musze siedziec do nocy a jak mala w nocy sie obudzi to oczywiscie to ja do niej wstaje, gdyz karmie piersia a maz spi. W domu tez on żadnych obowiązków nie ma bo stwierdzil, ze te prace należą do mnie bo on tak sie wymeczy przez caly dzien w warsztacie. Tylko, ze mala w dzien prawie nie spi bo robi sobie tylko dwie polgodzinne drzemki. A kiedy maz przyjdzie po 17 ja sprzątam, prasuje, piorę itd. a on leży z corka na kanapie... Jak mam mu wytlumaczyc, ze moje codzienne obowiązki tez są męczące i tez chcialabym wieczorem po 20 sie polozyc na chwile i odpocząć a nie jeszcze pracować przy zamówieniach na biżuterię?

Gość gość
zrezygnuj z bizuterii

Gość wyludzam za_silki
wiesz jak sie pokazuje mezczyznie ile pracu jest w domu? przestajesz robic cokolwiek, na miesiac

Gość gość
moze pomysl o pomocy przy malej? babcia, tesciowa?

Gość wyludzam za_silki
tia.. zatrudnij wszystkie baby w okolicy bo udzielny ksiaze musi miec sluzaca...

Powiedz mu to wszystko, co napisałaś tutaj :). A jak to nie pomoże, to przestań robić to wszystko, co robiłaś do tej pory (poza karmieniem dziecka oczywiście ;)), może wtedy doceni...

Gość gość
dlaczego sluzaca? on pracuje zawodowo a ona przy dziecku i w domu. tak sie podzielili.

Gość gość
tylko żeby on z pracy nie zrezygnował w akcie odwetu :)

Gość essenta
Nie mogę zrezygnowac z biżuterii bo to jest mój dochód. Od męża nie dostaje on placi rachunki a ja kupuje jedzenie i wszystko dla dziecka.

Gość gość
czego od meza nie dostajesz?

Gość essenta
A babcie obie praacuja, dziadek tez

Gość gość
wyprowadz sie do rodzicow na tydzien to doceni ten kiepski maz co mial

A co z resztą jego pieniędzy? Bo zakładam, że skoro ma swój warsztat, to coś mu jeszcze zostaje. Dziwny układ...

Gość wyludzam za_silki
jednym slowem jedyne do czego poczuwa sie malzonek to do zapewnienia tobie i dziecku locum innego niz pod mostem?

Gość essenta
Pieniędzy nie dostaje i dlatego tez musze pracować. On twierdzi ze wszystko co ma musi inwestowac

Gość gość
0/10 a tępaczki łykają to jak tania d****a sperme

Gość gość
Gdy miałam problemy małzenskie, skorzystałam z usług tarocistki . Byłam bardzo zadowolona. Konkretnie odpowiedziała na moje pytania . Naświetliła mi sytuację. Rozjaśniła o co naprawdę mu chodzi. Polecam. tarocistkasofii@wp.pl