Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój mąż unika chodzenia do kościoła

Polecane posty

Gość gość
Arecki446 no w końcu coś śmiesznego. Autorko weź ty rozwód z tym antychrystem,a sama leżąc plackiem kościelną grzej posadzkę jeżeli już to kościół rozwodów nie uznaje.

Gość gość
Ateista nie bedzie mnie pouczać jak mam do wiary podchodzić!

Gość gość
czytając większośc wpisów utwierdzam się tylko w przekonaniu, że jednak Polska to jeszcze zaścianek Europy........ no cóż szkoda

Gość gość
no tak, gdyby mąż miał inny pomysł na urzadzenie mieszkania, kupno auta czy seks to by była tragedia. Natomiast w takiej sprawie może robić co mu sie żywnie podoba :D

no tak, gdyby mąż miał inny pomysł na urzadzenie mieszkania, kupno auta czy seks to by była tragedia. Natomiast w takiej sprawie może robić co mu sie żywnie podoba x w każdej sprawie można założyć idiotyczny temat na kafe:-P

Gość gość
Ty się bój Boga smiech.gif za herezje, które głosisz, egoizm i zmuszanie bliźniego do wiary. Ty masz tylko przykład dawaćjezyk.gif przecież ja go do kościoła na sznurku nie zaciągnę, owszem on wie że mi na tym zależy, w tym tygodniu zadeklarował się sam że pójdzie.

Gość gość
dla mnie to nie jest idiotyczny temat tylko problem.

Gość gość
w każdej sprawie można założyć idiotyczny temat na kafe jaki byłby nie idiotyczny ? na co jestes w stanie zareagować ?

jaki byłby nie idiotyczny ? na co jestes w stanie zareagować ? x jak się już przekonałaś, reaguję nawet na najgłupszy:-p

autorko. Ja mam ślub kościelny,komuniię,chrzest. Moje dzieci też. Oprócz ślubu,bo jeszcze nie ma takiej potrzeby. Jeśli tobie uczestnictwo we mszy, spowiedź sprawia że jest ci lżej na duszy,to nikt nie ma prawa cię od tego odwodzić. Podejrzewam że mąż tego też nie robi. Ale na Boga. Nieuszczęśliwiaj kogoś na siłę. A jeśli znasz biblię, to tam jest napisane.. Bóg dał wolną wolę. Pozwól więc by mąż miał tą wolną wolę. Zaręczam że będzie cię jeszcze bardziej szanował.

Gość gość
I bardzo dobrze, że nie chodzi do tego miejsca szerzenia nienawiści. Powinnaś brać z niego przykład, bo uczestnictwo w mszy mija się z celem.

Gość gość
on sam nie wie mówi że czuje że w nim coś siedzi że czegoś się boi

twój maż jest człowiekiem wierzącym czy takim raczej nominalnym katolikiem?

Gość gość
sory ale zapytam co to jest nominalny katolik

Gość jaśnie pani 33
szatanica jakaś opętała chłopa

Gość gość
myślę że tradycyjnym katolikiem on nie jest, na pewien swój sposób on wierzy, na pewno wierzy w to że go coś opętuje,

i co to znaczy ,ze miezy wami gorzej sie dzieje ? gorzej sie dzieje z powodu nie chodzenia męża do kościoła czy z innych powodów ?

Gość gość
z innych powodów i owszem też, tylko że ja te wszystkie powody tłumaczę jego niechęcią chodzenia do kościoła bo co to jest godzina poświęcona w ciągu tygodnia dla Boga.

poczekaj - to jak to wyglada w codzienności ? kłócicie sie z jakiegoś powodu a ty tłumaczysz tą kłótnię niechęcią męża do chodzenia do koscioła ?

Gość gość
przed ślubem on dłuższy czas przebywał za granicą a tam różnie bywa z uczestnictwem we mszy św. po ślubie często uczestniczył ze mną w niedzielnych mszach i nie wydaje mi się że było to spowodowane przymusem, a teraz całkowicie to się jakos popsuło.

Gość gość
to nie chodzi o to że jaki byle powód to ja zwalam na to, że on nie chodzi do kościoła, ostatno zaproponowałam mu żeby poszedł do kościoła wtedy gdy nie będzie ludzi niech pomodli się sam i w ciszy.

Gość gość
i denerwują mnie jego teksty typu, że nie pójdzie do spowiedzi bo nie ma się z czego spowiadać.

a nie przyszło ci do głowy , ze twój mąż albo stracił wiarę albo nigdy wierzący nie był ?

Gość gość
on na pewien swój sposób wierzy, ale jednocześnie boi się czegoś jak dziś mi powiedział że go jakaś siła wyciągnęła z kościoła.

Gość gość
trza się modlić za niego i pościć o wodzie i chlebie cały dzień oczywiście jak go kochasz a ja dzisiaj byłem w Myśliborza i tam Jezus w dzienniczku Faustyna kazał założyć zgromadzenie i dzisiaj były 108 urodziny Faustyny i tam ida pielgrzymki z szczecina i Koszalina 300 osób po mszy jest obiad i ciasto i tort a o 15 koronka do miłosierdzia bożego i po tej koronce jak były relikwie wystawione i każdy je dotykał to jedna dziewczyna po dotknięciu okazała sie ze była opętana wrzeszczała i zemdlała i ludzie sie nad nia modlili modlitwami wstawieniczymi iModlitwy o uwolnienie

Gość gość
oczywiście że go kocham, wydaje mi się że on w tym swoim życiu troche się pogubił przestał odróżniać to co powinno być dla niego na prawde ważne.

autorko. Ja już sie gubię. Wpisujesz się pod nickiem gość. Weź ty zmień ten nick na bardziej orientacyjny. np. Namolna katoliczka.