Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem w ciązy a wesele

Ciąża szybki ślub nie chęć rodziców narzeczonego

Polecane posty

Hej. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży, Narzeczony chce szybkiego ślubu. Ja chciałabym oczekać no, ale już zgodziłam się na ten ślub właściwie bylibyśmy już po ślubie gdyby nie starszy brat narzeczonego, który w lipcu w tamtym roku oświadczył się i ustalił date i wszysstkich poinformował, a my dopiero planowaliśmy. Nasi rodzice mieli nam zapłacić za ślub i wesele, ale teraz rodzice narzeczonego powiedzieli nam, że zapłacili za wesele starszego syna ponad 30 tys i nie mają aż tyle pieniędzy. W marcu przyszły teściu kupił sobie nowe auto z 2012 roku. My mamy tylko 15 tys odłożonych. Wkurzyłam się.Nie wiem co zrobić.

Mamy ustaloną datę za rok w pażdzierniku, ale chcemy zrobić puki jeszcze nie widać brzucha.. a jego rodzice obiecali nam a teraz..

Gość gość
zależy na czym najbardziej ci zależy ja bym się nie prosiła....my nie mieliśmy tyle kasy i zrobiliśmy sam cywilny aby mały miał prawdziwą rodzine...co do kościelnego będzie jak odłożymy kase.

My chcemy kościelny. Wesle na ok. 70 osób narzeczony ma dużą rodzinę, mamy mało znajomych Za to przyszły szwagier miał wesele na 150 osób mają dużo znajomych, oboję dużą rodzinę.

Gość gość
mój mąż chce sam zarobić na wesele więc planujemy na przyszły rok kościelny.

Nasi rodzice twierdzą, że wesle powinni robić rodzice i, że my mamy się nie przejmować. No ale jego rodzice się teraz wypieli , bo miesiąc temu robili wesele

Nasi rodzice twierdzą, że wesle powinni robić rodzice i, że my mamy się nie przejmować. No ale jego rodzice się teraz wypieli , bo miesiąc temu robili wesele

Gość gość
co ty sie dziwisz ze tesciowie niechetni, jak sie licytujesz że brat mial tyle i tyle gosci i tyle i tyle kasy mu dali? jestes puszczalską materialistką i nie dziwie sie ze cie nie chca w rodzinie.

Oni zapłacili na pół z jej rodzicami za całe wesele.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego rodzice muszą sponsorowanie slub swoich dzieci.

Oni po prostu mają takie podejście. Brat męża kupował mieszkanie i twierdził, że jest całkowicie spukany, a na początku roku miał wypadek rozwalone auto i w marcu kupił sobie auto z 2012 roku.

Skoro potrafiliście zrobić sobie dzidziusia to potraficie zarobić na własny ślub :P

kasa teraz będzie nam potrzebna. A skoro chcieli nam zasponsorować ślub to czemu nagle ztego się wycofują?

Nie planowaliśmy dziecka. Po prostu tak wyszło.

Gość gość
Moze nie maja pieniedzy