Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem w ciąży a wesle

Ciąża szybki ślub i nie chęć teściów

Polecane posty

Hej. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży, Narzeczony chce szybkiego ślubu. Ja chciałabym oczekać no, ale już zgodziłam się na ten ślub właściwie bylibyśmy już po ślubie gdyby nie starszy brat narzeczonego, który w lipcu w tamtym roku oświadczył się i ustalił date i wszysstkich poinformował, a my dopiero planowaliśmy. Nasi rodzice mieli nam zapłacić za ślub i wesele, ale teraz rodzice narzeczonego powiedzieli nam, że zapłacili za wesele starszego syna ponad 30 tys i nie mają aż tyle pieniędzy. W marcu przyszły teściu kupił sobie nowe auto z 2012 roku. My mamy tylko 15 tys odłożonych. Wkurzyłam się.Nie wiem co zrobić.

trzeba mózgu nie mieć, żeby taką kasę wywalać w ciągu dwóch dni zamiast kupić sobie coś, urządzić sie trochę na początek, to na sukienkę, żarcie i tańce wypieprzyć tyle kasy w głowie się nie mieści a za 2 lata rozwód, ciekawe, czy też taki huczny

My mamy tylko 15 tys i nie chcemy wydawać tego na wesle.

Wesle mieli zrobić nam rodzice moi rodzice są gotowi ale narzeczonego oli

Ale oni nam obiecali. A teraz zasłaniają się tym że dopiero zrobili wesele swojemu starszemu synowi. Jestem w ciązy a wesleZamiast uszanować że my już od dłuższego czasu planujemy ślub i dłużej jesteśmy razem to oni wepchali się i mieli ślub szybciej.jestem w ciązy a wesleWszystko mielismy już przemyślane wybraną sale itp. Zostało tylko powiedzieć rodziną a on wpadł zaraz po urlopie ,, Oswiadczylem się .... Bierzemy ślub tego i tego dnia miesiąca"

Gość gość
Lol, teściowe nie mają żadnego obowiązku, aby wam finansować wesele. Nie masz najmniejszego prawa się na nich wkurzać, ich pieniądze, ich sprawa na co je wydają. Swojej kasy nie chcecie wydawac, ale cudzą to już bardzo chetnie. Skad sie tacy ludzie biorą?

Gość martaaaaaaaaaaaaaaaaaaa373
primo1- wesele na chybcika bo bedzie dziecko nei jest dobrym pomyslem...99% TKICH rodzin sie rozpada...uwierz mi nic sie dziecku zlego nie stanie jak pocekacie ze slubem jeszcze z rok,az sie dotrzecie-zobaczycie w roli rodzica i czy to jest to....a jesli to nie byl pierwszy lepszy tylko JUZ NARZECZONY to ludzie nie będą zbyt podli :) 2-sraj na rodzicow....ile macie lat? troszke glupio ze sie im trafily w jednym czasie sluby 2 synow...no ale FAKTYCZNIE JAK TU KTOS POWIEDZIAL NIE MUSISZ OD nch brac ani grosza....BO TO ZE CI DAJĄ NA SLUB-OPLACAJĄ DOKLDAJĄ to jest ich DOBRA WOLA anie obowiązaek....wiec sie nie losc ze nie dadzą:) mojem bratu nie dali ani grosza ,,bo sa biedni....i nie bylo zadnych pretensji...mlodzi sami zrobili ....mojej znajomej zrobili tylko jej rodzice...tesciowie nawet nie przyszli... 3jesli jest starszne parcie ze ma byc ten slub teraz to wydaj TYLKO TE WASZ 15 TYS ZL....STARCZY NA SKORMNĄ SUKIENKĘ,KSIEDZA,OBRACZKI I OBIAD DLA RODZINY.

Gość Jestem w ciązy a wesele
Jesteśmy razem prawie 5 lat, o 2 lat zaręczeni. Miało być wesele w październku tego roku. Były plany. Chcieliśmy powiedzieć rodzicą, ale jego brat wyprzedził nas i pierwszy oznajmił, że oświadczył się i chcą ślubu i mają już datę

Gość gość
No i co z tego? Chcecie ślubu to go weźcie, nie ma obowiązku wyprawiania wesela. Chcecie wesela, to je wyprawcie za WŁASNE pieniądze. Nie wiem w ogóle jak można być tak bezczelnym, żeby się wkurzać, że ktoś Ci nie chce sfinansować wesela, a jednocześnie swoich pieniędzy nie chcieć ruszać.

NIECHĘĆ piszemy łącznie rodzicOM - tak się odmienia ten wyraz rodzicom, kobietom, mężczyznom - celownik liczby mnogiej

Bratu narzeczonego wyprawili wesele na pół z jej rodzicami to czemu nam mają nie wyprawić ? Młodzi niby kasy nie mieli, ale jeżdzą autami z 2012 roku, mieszkanie kupili.

Gość gość
Bo nie mają takiego obowiązku? Nie wstyd ci tak bezczelnie się dopominać o czyjąś kasę?

Sami nam powiedzieli, że zapłacą za pół wesela i moi rodzice za pół.. A teraz nagle, że dopiero zrobili wesele starszemu synowi, że za wcześniej itp

Gość gość
No cóż, takie życie, nie zawsze dostaje się to czego się chce, w dodatku za darmo. Powiedziałabym, że nawet rzadko się tak zdarza. Jesteś w ciąży, chcesz brać ślub, więc chyba pora wydorośleć i samemu wziąć odpowiedzialność za własne życie i plany, a nie dopominać się czegokolwiek od rodziców i teściów.

Gość szkoda mi Cię bardzoo
ale jesteś bezczelna .....!!! to ja wyjdę dopiero za mąż i zrobię wesele za swoją kasę..i nawet nie oczekuję 100zł od rodziców narzeczonego ani nawet od swoich.. do roboty!!!!!!! może jeszcze mieszkanie i samochód mają Ci kupić?? jakbym miała mieć taką w rodzinie to bym z******a..

Gość gość
Hej wpadliście no i co się stało? Trzeba koło ratunkowe rzucać w postaci 30 tys od teściów czy co? Weź oddech, zaczekaj, spokojnie ze ślubem. Ja wiem, że Wy byście chciały szampańskiego ślubu i potem żyć długo, szczęśliwie i...bla bla bla.. Czyli rodzice nie dadzą Wam tyle kasy ile starszemu to już pewnik. Druga sprawa, to co to ma być, że Twój chce szybkiego ślubu? Dlaczego tak chce, bo wpadka? A potem Ci powie że się ożenił bo wpadliście? On Cię kocha że tak chce załatwić na szybko ślub? To nie jest byle co i lepiej wcale nie mieć ślubu niż na byle co się zgodzić. Ty też chcesz szybkiego ślubu? Nic z godnością? Zaczekała bym na Twoim miejscu i na żaden ślub się nie godziła w takim wydaniu. To brata ma być jak należy a Wasz cicho cichuteńko?

Ale obiecali nam więc czemu teraz nie chcą dokonać swojej obietnicy.

Gość gość
Dziewczyno, ile ty masz lat? Bo piszesz jakbyś miała 15 najwyżej.

Gość gość
rany jak mozna byc takim bezczelnym i wyciagac od kogos kase :/

Ja mam 24, narzeczony 26

Gość szkoda mi Cię bardzoo
a idę stąd głupia jesteś i tyle..współczuje rodzinie.

Gość gość
wpadłas to teraz radz sobie sama a nie bezczelnie liczysz kase tesciów, smiesz wyliczac co kupili za własne pieniadze, nie znosze takich ludzi

Gość gość
To weź się ogarnij, bo póki co zachowujesz się jak mała dziewczynka, która tupie nóżką i mówi "JA CHCEM" albo "ALE OBIECAŁEŚ" :)

No sorry zasponsorowali bratu narzeczonemu weslelicho na 150 osób, daj fotografowie, dwaj kamerzyści, poprawiny, a my co.

Gość gość
swojej kasy nie chcesz wydac na wesele a wyciagasz od innych co za krowa:o

Gość gość
I jeszcze wylicza wszystkim na co wydają swoją kasę :)

te pieniądze są nam potrzebne.

Gość gość
to je sobie zarób !!!!

Gość gość
poczekaj rok i też wam zrobią...czy jaśnie pani nakaże teściom kredyt zaciągnąć na wesele ...takie tępej suce 5 zł by nie dała...bo mi się należy...gówno Ci się należy..widać że jesteś wiesniaro...wiejska mentalność przejawia się w każdym poście...