Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nigdy nie podawajcie dzieciom kurczaków

Polecane posty

Gość gość

te biedne istoty przez cale swoje zycie ( ktore trwa 6 tygodni ) mieszkaja w klatce wielkosci kartki A4. Rosna strasznie bo dostają antybiotyki i sterydy. To potem jecie Wy ale przede wszystkim Wasze dzieci, jedzą tą ochydną truciznę, Czas z tym skonczyc !!

Gość gość
ja jem kurczaki tylko ze swojej chodowli.

Gość gość
ja nie kupuje kurczakow, bo one smierdza... nie czujecie miesa jakie kupujecie, kurczaki smierdza, to nie to co kiedys...teraz nawet zeby rosol porzadny ugotowac to trzeba oprocz kurczaka jeszcze kostki rosolowe do niego dodac...

Gość gość
tylko rosołu nie gotuje się z kurczaka, widać jaka z ciebie kucharka, leć do biedronki może jeszcze jest promocja na zupki w proszku a i może kostki rosołowe obejmie.

Gość gość
Takie warunki kurczaki maja odkad hodowle sie zaczely to raz, dwa nie rosna od antybiotyków-antybiotyki podaje sie aby nie zachorowaly, profilaktycznie, trzy-teraz wszystko wychodzi na jaw, a jak 20 lat temu twoja mama kupowala w sklepie kurczaka rowniez byl wyhodowany na sterydach i antybiotykach. Po prostu kiedys byla zasada-to co sie robi w miejscu pracy tam tez zostaje, a dzis panuje zasada-ze wszystkim lec do uwagi :)

Gość gość
Mam to gdzies,lubie kurczaki,dzis nic nie jest zdrowe

Gość gość
chodowli- i padło ci na mózg- już lepiej zebys jadła te przemysłowe- może ortografia byłaby ok

Gość a  niby co jesc
Kurczaki są niezdrowe, ale wieprzowina i wołowina tak samo. :O najlepiej żyć powietrzem, ale zaraz przecież ono też jest skażone. autorko zaraz wszelkie trucizny cię zaatakują

Gość gość
Nie chcesz to nie jedz, ja lubie drób i nie zamierzam sobie odmawiać. Dziś na obiad mam pierś w papryce:)

Gość gość
To wy się trujcie, ale dzieciom tego gowna nie dawajcie, szczególnie dziewczynkom. Corce kuzynki jak miala 11 mcy wyskoczył ogromny guzek przy piersi. Oczywiście wszyscy byli przerażeni, myśleli o najgorszym, ale usg nic groźnego nie wykazało ba szczescie. Lekarz powiedział, że to najprawdopodobniej po zupkach z kurczakiem, od tych wszystkich hormonów. od tamtej ani razu nie jadla kurczaka, ma 1,5 roku i pomału jej zanika.

Gość gość
mojej córce też wyskoczył guzek w piersi, ledwie skończyła roczek, na szczęście to tylko powiększona tkanka gruczołowa. Od tamtej pory nie je drobiu, żadnego. A skąd to przedwczesne dojrzewanie ???

Gość gość
Z przedwczesnym dojrzewaniem dziewczynek to niestety prawda. U mojej corci objawy dojrzewania pojawily sie gdy miala 7 lat. Lekarz stwierdzil ze to ewidentnie od spozywania duzej ilosci kurczakow. Fakt jedlismy ich duzo, po prostu lubimy mieso drobiowe, smakuje nam.

Gość gość
to nie tylko kurczaki są winne im sie przypisuej ale w każdym rpawie pozywieniu są hormony, mojej córeczce rocznej tez piesi zaczęły rosnąc było własnei podejrzenie rpzedwczesnego dorjzewania ja naprwde od czxasu do czasu dawala zupke na kurczku kupnym potem wyemilinowałam całkowice a piesi i tak jakie były takie sa lekarz mwói ze nawet od jogurtów bo tam sa dodawane np soja w soji są hormony soja dodawana jest do jogurtu i tak sie błedne koło zamyka

Gość gość
jedz do dobrego edogrynolga dzieciecego to ci powie ze to nie tylko od kurczaka