Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona fobiczka

doradźcie do jakiej szkoly policealnej isc

Polecane posty

Gość zagubiona fobiczka

od dość dawna nie wychodzę z domu i ukrywam sie przed ludźmi (cierpie na fobie społeczną i nerwice )ale chce to zmienić wyjść do ludzi,dlatego myślałam by zapisać sie do szkoły policealnej, tylko tu mam problem bo nie wiem na co isc. Boje sie ze zle wybiorę i jeszcze bardziej rozwalę sobie psychikę i zniechęcę sie do swiata. Jak myślicie jaka szkoła/, kierunek była by najlepszy w mojej sytułacji ?

Gość torrais
No to sie zastanow czy masz fobie, czy chcesz isc do ludzi, bo jedno z drugim gryzie sie ogromnie.

Gość zagubiona fobiczka
myslałam nad kosmetyczka bądź wizażystka ale to raczej odpada jestem bardzo aspoleczna a ten zawod wymaga duzego kontaktu z klientem pewnie bym nie podołała. drugim kierunkiem nad jakim sie zastanawiam jest grafik komputerowy tyle ze im bardziej sie nad nim zastanawiam to zdaje sobie sporawe ze sobie nie poradzę ze to wszystko mnie przerośnie a teraz raczej mało umiem

Gość zagubiona fobiczka
mam fobie ale chce z nia walczyc i wyjść do ludzi ale stopniowo. NIe chce całe zycie sie ukrywać musze normalnie zacząć żyć

Gość torrais
A myslisz, ze to troche wina wychowania, rodzicow, ze przez nich masz kompleksy i stad tak unikasz ludzi? - jesli tak to moze jakas szkola, dzieki ktorej bedziesz mogla sie z domu wyprowadzic, a pozniej - jak sie usamodzielnisz, odzyjesz - bedziesz mogla sobie wybierac.

Gość zagubiona fobiczka
pewnie tak ale chyba wyprowadzka to juz za duży krok jak na początek jeszcze w takiej sytuacji jak ja gdzie kompletnie nie mam pomysłu na życie, przyszłość

Gość torrais
Mnie chodzi o wybor takiej szkoly, dzieki ktorej szybko znajdziesz prace. Ja mialem podobnie jak Ty, odzylem dopiero po wyprowadzce z domu, bo on jest w pewnym sensie toksyczny, nie wiem, moze Tobie sie uda mieszkajac tam pojsc do przodu, ciezko tak oceniac. A jak wybierzesz szkole, po ktorej zajecie bedzie zorientowane na ludzi, bedziesz ciagle tam mieszkala = nie ruszysz do przodu, to moze nie byc ciekawie, bo przeciez poprzez pstrykniecie palcami nie zmienisz sie, to wymaga pracy, jak i sprzyjajacych warunkow.

Gość zagubiona fobiczka
bylo by fajnie sie wyprowadzić oderwać sie i zacząć nowe życie tylko tylko musze od czegosc zaczać i wlasnie ta szkola nie wiem jaka wybrac zeby bylo jak najlepiej dla mnie :( coraz bardziej trace nadzieje ze sie gdzies w ogole zapisze bo strasznie mnie to wszystko stresuje zbyt dugo bylam odizolowana od świata i trudno teraz cokolwiek zmienić eh tak bardzo boje się przyszłości

Gość torrais
No a w jaki sposob przejawia sie Twoja fobia? - to glownie stres przed innymi? To polecilbym Tobie 2 ksiazki: www.ceneo.pl/28814 www.ceneo.pl/28823 - uzmyslowisz sobie, ze ludzie to normalne stworzenia i nie trzeba sie ich bac. I zdecydowanie powinnas pozbywac sie negatywnych mysli i zastepowac je pozytywnymi. Do szkoly warto isc, bo daje wieksze mozliwosci, pomysl na tym, o czym pisalem, zeby najpierw wybrac taka, ktora nie bedzie dla Ciebie ogromnym wyzwaniem i latwiej znajdziesz w tej dziedzinie prace, to sie wydaje najrozsadniejszym wyjsciem.

Gość gość
z wygladu jak sie oceniasz?

Gość gość
może pomogę, masz gg?

Gość zagubiona fobiczka
juz czytałam rożne książki ja to wszystko wiem ze to siedzi w mojej głowie i ze tak strasznie nie jest jak mi sie wydaje ale jednak caly czas walcze z fobia i zamiast lepiej jest gorzej ale tylko dlatego ze uciekam przed zyciem caly czas. co do szkoly to długo sie zastanawiałam i naprawdę wszystko analizuje przemyslam i nie widze sie w niczym. Od razu mam przed oczami czarny scenariusz i wszystkie checi zmiany znikają

Gość gość
odezwij sie na gg:46081922

Gość gość
sory mialo byc 46081822

Gość zagubiona fobiczka
A nie możesz doradzić mi tutaj :D

O, to dobrze, ze masz te pozytywne mysli, pewnie jest tak jak pisalem - przez jakis czas jest dobrze a pozniej jak sie uaktywniaja moce rodzinne to potrafia wszystko zniszczyc. Chociaz jak bedziesz duzo pozytywnych mysli do glowy sobie wpajala to one tam zagoszcza na dluzej, wypra te negatywne :) Nie poddawaj sie. Czarny scenariusz w obecnym momencie to normalka, bo ciagle w tym wszystkim siedzisz, ale cos zwiazanego z komputerami - wowczas fobia nie mialaby takiej przewagi - mogloby byc dobrym pomyslem. Analizuj i mysl :)

Gość gość
lepiej tam na spokojnie pogadac,pierwszy nr jest dobry

Gość Pani Złota Rada
Zalecam iść na florystkę. Układać kwiaty w samotnosci będzie.

Gość gość
po co ci to i tak ci sie nie przyda

Gość gość
Oglądając ponure gęby Polaków każdy może nabawić się fobii. Najlepiej pomyśl dziewczyno co byś chciała w życiu robić, do czego masz serce, talent, czym się interesujesz. Jeśli będziesz robiła to czego nie lubisz to będzie c*****o.

Gość zagubiona fobiczka
nadal nie wiem co wybrać mam coraz większy mętlik w głowie. ciągle o tym mysle nawet spac nie moglam taka jestem zestresowana :(

Oj tam, wyzej jest wszystko wyjasnione :) No i najleipej by bylo, gdybys sama podjela ostateczna decyzje, a nie ktos za Ciebie.