Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkole jak to jest z ubraniem butami

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko idzie do przedszkola i z pewnością dowiem się wszystkiego na pierwszym zebraniu. Ale juz teraz chciałabym cokolwiek wiedzieć. Domyślam się że w każdym przedszkolu jest inaczej. Czy dziecko powinno mieć swoje ubrania w przedszkolu (ile, jakie) kołderkę. Jak to wygląda pod tym względem.

Gość gość
ubrania musi mięć kilka sztuk na zmiane.Szczoteczke do zębów,mały ręcznik i buty na zmiane,tego wymagaja u nas:)

Gość gość
to zalezy jakie przedszkole. u moje corki- tylko trzeba bylo kupic pizame. a koldre zapewnialo przedszkole. ubrania trzeba miec- po kilka sztuk koszulek czy spodenek. i kapcie na zmiane.

U nas tak: pościel przedszkolaka + worek kapcie ręcznik piżama ------------------ Ubrania na zmianę, tj. kilka par majtek, spodnie x1, bluzka x2; i to leży w szafce dziecka w razie zasikania, zabrudzenia. ------------------ Jeśli chdozi o wyprawkę typu kredki, wycinanki itp. to jest składka roczna i wychowawczynie same kupują. ------------------ Jednak tak jak sama pisałaś, każde przedszkole inne. Te podstawy możesz już zacząć kupować, co wiadomo, że kapcie czy piżama potrzebne tak czy siak. A reszty dowiesz się na zebraniu.

Gość gość
u mnie w przedszkolu nie ma skladek. i to mi sie nie podaoba. wolalabym dac kase i miec z glowy.

Gość gość takaona
Ubrania na zmianę jakby dziecko się pobrudziło, posikało itp. U nas dziecko musiało mieć jaśka w poszewce i poszewkę na koc (koc z przedszkola), poza tym pastę do zębów, kubek i szczoteczkę, buty na zmianę.

Gość gość
a u moje corki nie bylo mycia zebow w 3 latkach.

Gość gość takaona
oczywiście piżamę

No właśnie i u nas nie ma mycia zębów w 3-latkach. A szkoda. Od 4-latków chyba zaczynają. Jakby mniejsze dzieci zębów nie myły...?

Gość gość
a u nas w 3 latkach myją zęby mamy przynieść szczoteczki do zębów, tylko, grzebień lub szczotka do włosów, ubrania na zmianę od skarpetek po czapki z daszkiem koc i pościel do koca, piżamę (tutaj zależy kto chce) buty na zmianę i tyle reszta w gestii przedszkola, ale i składka co miesiąc jest na resztę

Gość gość
fajna jest taka skladka co miesiac., tak bylo w zlobku i to mi sie podobalo. skladka po 7 zł. i kupowaly co trzeba, chusteczki , kreddki papier do malowania.