Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża urojona

Polecane posty

Gość gość

Witam, podejrzewam, że mam coś nie tak z psychiką. Wychowywałam się w poczuciu, że ciąża to jakaś straszna zbrodnia (powtarzane od 13 roku życia grzecznej dziewczynce, "jak to coś zjadłaś i wymiotujesz? na pewno w ciąży jesteś!") i zapewne przez to, mając już 26 lat, mam paniczny lęk przed nią. Tym bardziej, że nie chcę teraz mieć dziecka i niekoniecznie z tą osobą. Kochałam się z facetem 9 dni temu, w okolicach dni płodnych. Używaliśmy prezerwatyw dobrej marki. Jak się później dowiedziałam nie zostały zakupione w aptece (tutaj poczułam się oszukana, że partner tak olał moje lęki). Nie pękły, zasady bezpieczeństwa były zachowane i nie było żądnych podstaw biegać po tabletkę po. Już 3 dni później zaczęłam świrować. Czułam intensywnie wszystkie zapachy, miałam napięty brzuch i w dziwny sposób pełny, czasami coś mnie kuło, mam inne sutki (twarde i inne w odczuciu niż zawsze), wczoraj zaczęłam być blada i o 18stej koniecznie musiałam iść spać, będąc na zakupach zrobiło mi sie słabo. Miałam wczoraj cały dzień mocną zgagę, a ostatni raz zgagę miałam z 5 lat temu.. Mam ponadto poczucie jakiejś trudnej do sklasyfikowania inności i 'stania obok siebie'. Z tego co czytałam, zdarzają się przypadki bardzo wczesnego odczuwania objawów, ale żeby aż tak? Z tego względu biorę pod uwagę, że może jestem zdrowo trzepnięta i powinnam się leczyć. Mam długie cykle (nawet do 40 dni), więc tak szybko się nie dowiem czy to fałszywy alarm. Ponadto mając ciąże urojoną, to z tego co czytałam, czasami pół roku nie wystarczy, żeby kobieta wyzdrowiała. Mam więc pytanie: czy są tutaj jakieś osoby, które doświadczyły w jakikolwiek sposób ciąży urojonej? W jaki sposób sobie radzić?

Gość doniamaproblem
ja osttani stosunek odbylam 29.maja 6 dni po stosunku dostalam okres.. i od tamtej pory mialam 4 okresy jednak nie wszytskie w prawidlowym terminie z bolami brzuchami jednak trwajace 3 dni... do tej pory mam urojenia ze jednak jestem w ciazy i brzuch tez mam calkiem spory i tez nie wiem jak sobie z tym poradzic u lekarza ginekologa nawet nie bylam bo boje sie uslyszec ze to jednak ciaza