Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala__gucia

czy jeśli na badaniu przezierności karkowej wyjdzie że dziecko

Polecane posty

Gość mala__gucia

będzie miało zespół downa, to czy taki przypadek kwalifikuje się do legalnej aborcji ?

Gość gość
najpierw przeprowadzany jest szereg badan aby to potwierdzic

Gość badanie przeziernosci karkowej
określa jedynie prawdopodobienstwo ze dziecko moze byc chore. Moja znajoma usłyszała od lekarza na podstawie usg ze dziecko bedzie miało prawdopodobnie zespół downa a ma zdrową córeczke. Jesli jest takie podejrzenie robi sie kolejne badania na które kieruje lekarz

Gość gość
Robi dokładne badania, i wtedy tak

Gość gość
Czy jesli takie badanie zasugeruje zespol downa i test pappa i amniopunkcja to potwierdza to kobieta ma prawo usunac legalnie?

Gość gość
tak, wtedy może zdecydować się na legalną aborcję.

Gość gość
tak po amniopunkcji masz prawo dokonac aborcji jesli wynik pokaze ze dziecko bedzie niepełnosprawne umysłowo...

Gość gość
tak tylko pamiętaj że końcowe wyniki są ok 5m-c ciąży i usunięcie wygląda tak że podaje sie zastrzyk po którym dziecko umiera a kobieta rodzi je siłami natury

Gość gość
tak usuwamy chorą umysłowo matkę, która chce odebrać życie dziecku!

Gość gość
jestem autorką tematu, chciałam znać odpowiedź na moje pytanie. A więc tak: można usunąć płód u którego jest bardzo prawdopodobjne, że będzie mieć zespół downa. Tak więc teraz jeszcze bardziej doceniam mamy i w ogóle rodziców dzieci z tym zespołem, za to że nie zdecydowali się zamordować własnego dziecka, mimo że mieli do tego prawo. Jesteście wspaniali !

Gość gość
nie prawdopodobienistwo a pewnosc. po usg jest prwadopodobienstwo , po testach papa tez. ale na tej podstawie nikt nie zgodzi sie na aborcje. dopiero po amniopunkcji gdy bedzie całkowita pewność bedzie mozna przeprowadzic aborcje legalnie. wiele rodzicow nie decyduje sie na badanie amniopunkcji, bo jest ryzyko poronienia . mają nadzieje ze ich dziecko urodzi sie zdrowe ,ale różnie bywa. ja miałam tylko usg genetyczne, nie robiłam testow papa itp. gdybym urodziła niepełnosprawne dziecko to nie byłoby kwestią mojego wyboru...

Gość gość
pojawił się nowy test nieinwazyjny dający ponad 99% pewności - pobiera się krew z żyły TEST NIFTY a le ma jedną wadę cenę bo chyba około 2500