Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewwele

jaka butelka zaraz po urodzeniu

Polecane posty

Gość ewwele

mam nadzieję, że będe karmic tylko piersią ale mimo to dobrze jest sie zaopatrzyc w razie czego

Gość kto zmienia dłuzej niz
butelka od piwa:)

Gość gość
nieprawda... Ja nie kp wcale, aczkolwiek zamierzałam kp nie miałam w domu nic, ani butelki, ani szczotek do butelek, ani laktatora.. I jakoś mąż bez problemu kupił...

Gość MamuśkowaIguniowa
Ja zrobiłam tak jak Ty, na wszelki wypadek. Mam Tommee Tippee i Lovi, z Lovi korzystałam jak odciągałam pokarm naprzemiennie z Aventem (z laktatora).

Gość ewwele
ok dzieki a jak dobierac smoczki? ostatnio weszłam do sklepu i oczopląsu dostałam od roznych butelek i smoczkow

Gość MamuśkowaIguniowa
Smoczki mają oznaczenia, takie dla noworodków są 0+, potem są 3+ potem 6+. Szukaj więc po oznaczeniach. Jeśli chodzi o Avent to od razu przy laktatorze był dołączony smoczek.

Gość gość
jeśli wybierzesz tommee tippee ja wybrałam a używaliśmy jeszcze aventa, lovi i dr browna to masz smoczki 0+(jest na pewno przy małej butelce, więc dokupować nie musisz) potem 3m+, 6m+ i dalej nie doszłam. Do kaszek tt ma 0+ oraz 6+, ale do kaszek to ja akurat używam aventu chyba 6+, bo dziurka jest mniejsza niż w tt. Ale to długa jeszcze droga :) Ja po pierwsze butelki poszłam do sklepu z akcesoriami dla niemowląt i tam pani mi pomogła wybrać :)

Gość ewwele
dzieki:)

u mnie Mała nie łapała piersi po porodzie bo miała zaburzony odruch ssania, mieliśmy w domu buteki Avent ze smoczkami 0+ i ciągle nie łapała tej piersi, po wypis, ze szpitala pojechaliśmy 6 dni od porodu i dostałam paczkę od szpitala w której była butelka Lovi ale bez smoczka, smoczek zamówiliśmy i dopiero jakoś za 5 dni był w domu - Mała przez ten cały czas nie chciała piersi. Zaczęłam jej podawać mleko często w tej butelce ale też zakładałam go do butelek Avent no i Mała nagle złapała pierś. Smoczki są dynamiczne i one się tak zasysają (na początku byłam zdziwiona, a później zrozumiałam, że chodzi o to aby wymusić na dziecku mocniejsze ssanie czyli tak jak powinno ssać pierś). Niedawno przeszliśmy na smoczki o większym przepływie z Avent i Mała znów pierś odrzuciła, więc moja nadzieja w smoczkach Lovi, które zamierzam zamówić z tym, że o mniejszym przepływie niż 3+

Gość gość
jak naprawdę chcesz karmić to żadna.