Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zbieraliście na wesele

Polecane posty

Gość gość

hej za nami pierwsze rozmowy o zareczynach i slubie i pytanie? ile wydaliscie i ile czasu zajelo Wam zbieranie na slub? bo planujemy najpierw zaczac zbierac a pozniej sie zareczac ale chcemy sobie peostawic jakis limit zeby nie zostawic tego na emeryture:P

Gość gość
Zadaj sobie pytanie ile potrzebujesz na to wesele. Jak duże go robicie, i jakie będą w ogóle koszta z tym związane. Powiedzmy, że będzie to ok. 35 tysięcy. I teraz całkiem indywidualna sprawa czy zbierzecie to w rok, czy w 5 lat, a moze tylko 5 miesięcy. Musisz sobie odpowiedzieć ile co miesiac mozesz odkladac i obliczyc po jakim czasie bedziecie miec wystarczajaca sume.

Gość gość
my odkladalismy niespelna 2 lata, przyjecie na 50 osob koszt 32 tysiace

Gość gość
moja siostra zbierała 10 miesięcy,wieczorami chodziła do knajpy myć gary,ja 6 miesiecy pracowałam we włoszech jako opiekunka starszej osoby

Gość gość
4 miesiące:) mąż pracował w niemczech na budowie:) mieliśmy 30tys wesele na 100os:)

Gość gość
jacy ci Polacy głupi!!! tyrać za granicą na wesele! zawsze ta beznadziejna pokazówka!!!

To w jakim czasie uzbierasz zależy od wielu czynników,tak samo ile wydasz..... Ile zarabiasz i ile jesteś wstanie odłożyć miesięcznie. Wesele jedno czy dwudniowe,ilość gości, poziom standardu np.lokal, z jakiej półki sięgniesz po produkt - bo wiadomo koszta inne i wesela inne. Ktoś wyda na 50 osób 30 tys.A ktoś tyle samo na 150 :P Jeśli chodzi o mnie to właściwie kasy nie zbierałam. Zaczęłam pracować bardzo szybko i każdego miesiąca coś odłożyłam.A przez parę lat to się uzbierała potrzebna suma.Mąż "zbierał" 3-4 miesiące. Mieliśmy wesele II dniowe,70 osób ,wydaliśmy prawie 40 tys.

Gość gość
3 miesiace,60osob,koszta ok.18tys Jak ktos wyzej napisal,wszystko zalezy jaki standart chcesz miec i z jakich okolic pochodzisz.Ile planujesz wydac na fotografa,kamerzyste,orkiestra-dj....