Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowa

od kiedy wasze dzieci zaczely myc zeby

Polecane posty

Gość gosciowa

Bądź tez od kiedy wy zaczeliscie myć dziecia żeby? Moze któż mi podpowie jakieś "tryki" żeby zachęcić dziecko... Córka ma 17 mięsie cy i gdy trzeba myć zamyka buzie i mówi nie.

Zaczęłam jak syn miał około 9 miesięcy bodajże, silikonową nakładką na palec. Później weszła już dziecięca szczoteczka i pasta malinowa. Ten smak go przekonuje. Pasta Lacalut.

Gość gość
a Ty myjesz przy niej zęby? u nas zaczęło sie od tego że corka obserwowała jak my myjemy to i ona chciala, tak samo z myciem wlosow, nie ma problemu, a myliśmy od pierwszych ząbkow

Gość gość
my tez od pierwszego zabka. Nie mielismy problemow z myciem zabkow i nie mamy. Aby powiem idziemy u myc zabki,to synek juz biegnie,ma 19 miesiecy. Bardzo lubi myc zabki

Gość gość
myłam od pierwszego ząbka, a teraz syn ma 2 lata i nie chce w ogóle myć albo jak juzchce to zje paste i po myciu

Gość mama mama mama mama
U mnie też nie było problemów. Ja mam taki trik od samego początku, jak już był pierwszy ząbek śpiewałam i śpiewam do tej pory piosenkę " Szczotka pasta, kubek, ciepła woda";) Może to głupie, ale przez zabawę moje dziecko naprawdę uwielbia myć ząbki. "Szczotko szczotko, hej szczoteczko o o o o" ;)

Gość gość
Jak można takie pytania zadawać??? Dziecku myje/masuje się już dziąsełka przed pojawieniem się pierwszych ząbków. Potem szczoteczka. A i do dentysty też od najmłodszych lat, chociażby na kontrolę, lakowanie, ja z moimi chodziłam i żadnego problemu nie było i nie ma z dentystą.

Gość gosciowa
Można! Po to jest forum prawda? Chyba ze sie myle. Córce masowalam dziadka szczoteczka jak jeszcze ząbków nie miala. Później stopniowo zmienialismy szczoteczki ( są sprzedawane po 3 ). I o dziwo Cie zaskocze bo juz mamy pierwsza wizytę za sobą. Gdy córka się kąpie to zawsze z mężem myjemy sobie żeby zeby jej pokazać, zachęcić ale bezskutecznie. Różne pasty byly również probowane i szczoteczki zmieniane i nic.

Gość gosciowa
Dziasla* slownik sam mi zmienia wyrazy brrr

Gość gość
Samodzielnie jeszcze nie myje, ma 2,5 roku ale zawsze po tym jak ja mu umyję dostaje szczoteczkę do ręki i próbuje sam. U nas też jest piosenka "szczotka, pasta" :D Lubi ją. Myłam odkąd pozwalał, przed roczkiem na pewno ale dokładnie nie pamiętam, też najpierw tą nakładką na palec. Żel do mycia ząbków Ziajka. Ale to taki typ, nie wszystko lubi więc nie zawsze działa dawanie przykładu. Ku przestrodze miał w książce o ukochanym Kreciku historyjkę o tym jak Krecika bolał ząb, Myszka musiała go wyrwać i potem dała mu pastę, szczotkę i powiedziała że zęby trzeba myć. Jak mu ostatnio coś zostało w zębie po jedzeniu to sam poleciał po szczoteczkę :)

Gość gość
zależy czym bo nie sprecyzowałaś pytania? jeśli chodzi o pastę to kiedy nauczyło się ją spluwać, dwóch znajomych dentystów powiedziało że wcześniej nie ma sensu że to trochę taka propaganda z tym myciem pastą od pierwszego zęba. Wcześniej szczoteczką z samą wodą.

Gość ssdffeet
Mój starszy syn zaczął myć sam ząbki gdy skończył rok - oczywiście trochę mu pomagałam ;) Bawiliśmy się kto ładniej umyje ząbki... oczywiście najczesciej on wygrywał ;) Młodszy syn ma dopiero kilka m-cy ale tez koło roku zamierzam uczyc go myć ząbki ..