Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grupowe ubezpieczenie AXA pobyt w szpitalu cesarskie cięcie

Polecane posty

Gość gość

Witam naleze do grupowego ubezpieczenia w AXA. Lezalam w szpitalu 9 dni i mialam cc ze wzgledu na bezposrednie zagrozenie zycia plodu. Czy bede miec szanse na odszkodowanie za pobyt w szpitalu? Byla ktoras tu mama w takiej sytuacji? Czy AXA daje taka mozliwosc?

Gość AnnnnnkaX
Ja tak miala dokladnie 4 mce temu. Lezalam na patologii, pozniej po cc - razem 8 dni. Powyzej 4 dni wyplacają. U mnie 42zł za dzien pobytu w szpitalu.

Gość gość
Dzięki AnnnnnnkaX. I Ty serio jestes tez w AXIE? Bo dzisiaj dzwonilam na infolinie w tej sprawie i babka powiedziala mi ze za lezenie w szpitalu zwiazane z porodem nie wyplacaja, ale uznalam ze nie zawsze konsultanci sa kompetentni. I sama juz nie wiem jaka jest najprawdziwsza prawda :o.

Gość gość
A i dodam że u mnie proponowaną kwota za dzien wynosi 66 zl

Gość AnnnnnkaX
To zalezy od skladki. Jak mam taką średnią, ok 41 zł za miesiąc. I mi kadrowa podpowiedziała i wypłacili. Serio:)

Gość gość
O kuzwa to niezle :P. To jutro tez dzwonie do firmy, i bede dzialac :). A powiedz mi a pod jakim katem Ci to zaliczyli? Ze bylas w szpitalu z powodu np.jakiejs choroby czy po prostu mieli informacje ze bylas w szpitalu ze wzgledu na porod? Bo to tez jest wazne dla mnie :)

Gość gość
Czy jeszcze któraś z mam starała się o taką wypłatę z AXY? Podnoszę ;).

Gość gość
W OWU sprawdź

Gość gość
Z tego co wiem to wyplacaja tylko w tedy jak np lezysz na podtrzymaniu albo na patologi. Za urodzenie masz przeciez kase.

Gość AnnnnnkaX
To jest za POBYT W SZPITALU. Potrzebne bylo ksero wypisu ze szpitala i tam bylo napisane, w jakich dniach znajdowalam sie w szpitalu. To jakos dziala tak, ze do (chyba) 4 dni nie płacą, a powyzej juz tak. Jak standardowo rodzisz to sie nie łapiesz (po porodzie z reguły 48h i do domu).

Gość AnnnnnkaX
Za urodzenie tez dostalam, ale to inne swiadczenie. Jest np. za urodzenie, śmierć, uszczerbek na zdrowiu i właśnie za pobyt w szpitalu (ale nie krótki pobyt, tylko powyzej kilku CHYBA 4 dni).

Gość gość
Ankaaaax dzieki ze sie odezwalas :). A co mialas napisane na wypisie dokladnie? Ja m.in. to ze byla zagrazajaca zamartwica plodu, utrata krwi itp co mogloby byc argumentem do wyplacenia za pobyt w szpitalu ale czy to bedzie mocnym argumentem? :(

Gość AnnnnnkaX
Ich to nie obchodzi! Liczy sie pobyt i ilosc dni. A napisane bylo wszystko, wiec i moje kadry mialy do tego dostep (ale raczej obowiazuje ich tajemnica; mnie to wkurzalo, ze czytają o tym, jak mnie męczono). To karta ze wszystkimi danymi, moimi badaniami, opisem z usg, powodem cc, zaleceniami co do leków itd. Ale chodzi o ilość dni w szpitalu wyłącznie.

Gość gość
Dzieki, oby to sie sprawdzilo, bo bylam dzisiaj w mojej firmie zlozyc ten wniosek, choc kadrowa z przymruzeniem oka wypisywala to ze mna, ale powiedziala ze zawsze mozna sprobowac. Dam znac jaka ja odpowiedz dostalam :). Choc nastawiam sie na to w 10%...

Gość gość
A i za urodzenie dziecka dostalam 1500 zl z AXY, tylko wtedy nie pomyslalam o tym ze moge starac sie tez o kase z pobyt w szpitalu. :o

Gość AnnnnnkaX
I ja 1500 za ur. I wtedy kadrowa zapytala ile mnie trzymali i powiedziala o tamtym swiadczeniu. Wypelnilam na jednym wniosku, postawilam 2 ptaszki i dolazylam wypis ze szpitala, a do tego 1500 ksero aktu ur.

Gość AnnnnnkaX
A ile bylas w szp.? Ja 8 dni.

Gość gość
Ja lezalam 9 dni. Ja tak sie tylko zastanawiam czy faktycznie tylko dlatego dostalas kase za pobyt w szpitalu tylko dlatego ze lezalas na patologii? Bo pewnie na wypisie masz to podane. A ja niestety w swoim szpitalu nie mialam takiego oddzialu. A jak dzisiaj u siebie w firmie to zeskanowali moj wypis i moj dowod osobisty tylko. Ciekawa jestem kiedy od nich odpowiedz dostane, bo ta niepewnosc mnie wykonczy.

Gość gość
przeczytaj OWU będziesz wiedziała

Gość gość
czesto firmy ubezpieczeniowe nie płacą za pobyt w szpitalu związany z porodem jednakże, żeżeli przebieg porodu zagraża bezpośredniu matce lub dziecku - wówczas również otrzymasz dzienne świadczenie szpitalne + oczywiście kasę na urodzenie dziecka.

Gość stokrotka_81
trochę odświeżę temat "gość" proszę o informacje czy otrzymałaś świadczenie po jakim czasie dają informację o odmowie lub uwzględnieniu wniosku ja czekam już 2 tygodnie i zastanawiam się czy w ogóle go dostali, złożyłam bo byłam na patologii, choć pani na infolinii powiedziała że ciąża to nie choroba i nie wypłacają świadczeń w związku z pobytem ze względu na ciążę.

Gość karolina zzzzzzzz
witam, byłam w szpitalu w związku z zagrożoną ciążą 5 dni, AXA nie wypłaciła mi ubezpieczenia ponieważ "pobyt był spowodowany leczeniem w związku z ciążą". Nie dość, że bardzo długo czekałam za odpowiedzią (po 2 tygodniach otrzymałam list, że przyjęli dokumenty do rozpatrzenia, następnie po kolejnych dwóch tygodniach napisali mi odmowną odpowiedź, która dotarła do moich rąk po kolejnych dwóch tygodniach!) Zastanawiam się, czy jest sens się odwoływać. Oczywiście nie czytałam warunków polisy kiedy się ubezpieczałam (bo kto to czyta) ale właśnie z uwagi na takie ewentualności się dodatkowo ubezpieczamy, aby czuć się pewniej. Zawiodłam się na ubezpieczeniu AXA a to dopiero pierwsza sprawa o pieniążki, zobaczymy jak będzie z wypłatą świadczenia za urodzenie dziecka, bo dochodzą mnie słuchy od koleżanek z firmy, że długo czekały na te świadczenia. Po powrocie do pracy szczerze pomyślę o zmianie ubezpieczalni, bo takie "niespodzianki" mnie nie bawią. Pozdrawiam

Gość gość
Ja składałam dwa wnioski o wypłatę świadczenia . 1 za urodzenie martwego dziecka 2 za pobyt w szpitalu związany z porodem . Za urodzenie martwego noworodka dostaliśmy razem z mężem po 100 % odszkodowania tj. po 5500. Natomiast drugi wniosek odrzucili. W uzasadnieniu napisali , że wypłata odszkodowania nie należy się w związku z ciążą , porodem lub połogiem.

Gość gość
Dodam jeszcze , że pieniążki otrzymaliśmy po czterech dniach od złożenia wniosku.

Gość gość
Ja jestem w PZU. Nie dostałam ani grosza więcej po cc. Poród to poród, ich nie obchodziło że byłam 4 dni w szpitalu.

Ja jestem w pzu i dostalam kasę za pobyt w szpitalu. Raz byłam 9dni na patologii ciąży, a potem 5 dni w związku z porodem Sn. Za każdy dzień wyplacili mi ok. 50zl. Pzu wypłaca za pobyt w szpitalu powyżej 4 dni. I nie ważne czy jest sie z powodu ciąży czy np. zapalenia wyrostka.

Gość gość
Dokładnie- ja byłam od czwartku do poniedziałku w szpitalu- miałam cc i też dostałam kasę od PZU.

Gość gość
jeżeli pobyt w szpitalu związany jest z cesarskim cięciem to wypłacają takie świadczenie.

Gość gość
Mój mąż pracuje w pzu i na 100% przy pobycie powyżej 3 dni w szpitalu wypłacają świadczenie, nieważne czy było to sn czy cc. Dostajesz kasę za sam pobyt w szpitalu