Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_lubie_falowanych_wlosow

sposób na proste piekne wlosy

Polecane posty

Gość nie_lubie_falowanych_wlosow

witam, tak jak w temacie, potrzebuje czegos na proste, piekne wlosy. moje sa niestety suche i kreca sie w no moze nie loki (chociaz wydaje mi sie ze i to bylo by lepsze) ale fale. nie znosze tego, bo na przyklad jak chce sobie odslonic czolo, grzywka zawija mi sie na czole w taki hak jakby, masakra. czasem prostuje wlosy prostownica, ale po pierwsze nie znosze psuc sobie kudlow, a pod drugie efekt starcza na gora 2 godziny i wszystko wraca do normy (w moim przypadku gdy nie uzywam rozgrzanej na maksa prostownicy, moze jakbym niemal spalil wlosy, byly by idealnie proste). w ogole kazda moja fryzura wyglada jak z lat 80', taka ulizana pofalowana. w kazdym razie, jak polecacie prostowac? jakies kosmetyki? czy prostownica rozżarzona.

Gość gość
chemiczne prostowanie u fryzjera. ewentualnie prostownica i dobry kosmetyk utrwalajacy, przed prostowaniem nalezy nalozyc kosmetyk chroniacy wlosy.

Gość gość
masz suche wlosy -szybko mozesz je spalic. kup sobie dobrą prostownicę, kosmetyki chroniące, uzywaj odzywek, rob olejowanie itp. jak beda miekkie to zobaczysz ze zupelnie inaczej beda sie ukladaly:)

Gość gość
a mnie się podobają falowane, mam na nie swoje sposoby, oczywiście nie fiokuje sie jak jestem w domu, a w ogóle to opisałaś moja aktualną fryzure, jeśli artur cośtam mial jednak racje i można człowieka podglądać przez ekran, to chooj ci w ryj.

Gość gość
mam podobny problem, dobra prostownica, dobre kosmetyki ochroniajace i niszczy wlosy i krotki efekt.A moja kolezanka prostuje i ma zdrowo wygladajace , proste wlosy przez kilka dni. To chyba bardziej zalezy od wlosow niz czegos innego.

Gość kaja890
ja suszę włosy 'na szczotce' i są proste. nie tak idealnie od linijki, ale tak 'naturalnie' proste. a jak idę spać w mokrych to mam fale. ni to kręcone, ni to proste, więc raczej suszę i od razu je prostuję, myślę że to najlepszy i najmniej niszczący włosy sposób. a tak przy okazji w temacie włosów i ich pielęgnacji to nie uwierzycie czego używam jako odżywki! panthenol pianka 10%. włosy są po tym jak marzenie, naprawdę!