Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmienie piersia jest okropnie przereklamowane

Polecane posty

Gość gość
tak fajnie było kp, to dlaczego zrezygnowałaś? Trochę bez sensu.

Gość gość
No fakt... Podgrzanie wody na mleko trwa 30 minut ... Nie no sorry godzinę... Ludzie nie Pie*dolcie głupot ze zrobienie mm trwa dużo dłużej!!!!!!ja mleko przygotowywałam w 1,5 min!!!! Długo nie??? i do wody wystarczy zwykły termos a nie jakieś specjalne... i autorce tematu bardziej chodzi o nagonkę na karmienie piersią i duży nacisk a nie ze jest złe!

Gość gość
Ja karmiłam 2 miesiące i dziękuję to najgorsze co wspominam...

Gość gość
moje pierwsze 2 miesiące też były nie najlepsze a potem super, uważam że warto przetrwać tylko trzeb chcieć i mieć trochę silnej woli.

Gość gość
Karmię synka sztuczną mieszanką, ale od urodzenia dostawał troche mojego mleka. Mimo, że nie karmię piersią, to nikt mi nie wmówi, że mleko matki nie jest najlepsze. Pokarm naturalny zawsze bedzie lepszy niż sztuczny. Jest dostosowany do dziecka i zmienia sie wraz z jego rozwojem, posiada skladniki, których sztuczne mieszanki nie mają.Karmienie piersią niesie korzyści także dla matki (np. zmniejsza ryzyko raka piersi, osteoporozy) Początki są trudne, ale moim zdaniem warto sie troche pomęczyć, bo z czasem jest tylko łatwiej. Nie rozumiem zmuszania i nacisków na karmienie piersią, ale nie wmawiajcie nikomu, że mleko sztuczne jest tak samo dobre lub lepsze niż mleko matki , bo to jest kłamstwo. Mam wrażenie, że takie glupoty piszą osoby, ktore są zazdrosne, że z jakichś podpisie nie mogły karmić piersią i atakując karmienie piersią chcą siepoczuć lepiej i dowartościować. Powtarzam, że sama obecnie nie karmię piersią, ale uwazam, że mleko matki jest najlepsze. Problem jest tylko w tym, że karmienie piersią Iii nie jest łatwe (na początku) i wymaga wyrzeczeń.

Gość gość
Akurat mi nie zależało i raczej za wszelką cenę nie miałam ochoty karmić. Poza tym w szpitalach pielęgniarkom odbija na punkcie karmienia piersią - niby nakaz od lekarzy - one są chore na tym punkcie i zamiast zachęcać to skutecznie zniechęcają

Gość gość
czemu przestałam. Byłam chora i musiałam brać leki które przenikają do mleka A młoda jak pila mm to już potem nie wróciła do piersi i zakonczylam karmienie . Mm zawsze będzie tylko zastępstwem mleka mamy. i dla dziecka jest najlepsze

Gość gość
28.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość Powalił mnie post 2013-08-28 09:43:59. Jak paniusia nie zje to skąd będzie miała pokarm? Ma siedzieć w pampersie i obrastać brudem - no fakt bo higiena po porodzie jak się krwawi nie jest przecież najważniejsza? Żal.... vvvvv pewnie paniusia jest samotną matką albo chłopu ręce urwało przy samej d***e

Gość gość
poza tym pokarm nie jest z jedzenia, matki w Afryce głodują a ich pokarm jest tylko odrobinę uboższy od matek normalnie jedzących, poza tym kanapki można przygotować rano, czy wieczorem mąż może zrobić.

Gość gość
Mnie tez ta kobita zalamala :-) matka siku chce robic to juz wyrodna. Ja mysle ze polowa to karmi cyckiem bo mm drogie a tu na kafe to prawie sam motloch co po 1700 na 3 osoby maja. A ty kobito lez 22 h na dobe i karm :-)

Gość gość
Ta dyskusja będzie trwała wieczność :)

Gość gość
tak jak ktoś nie chce karmić to nawet sikanie jest przeszkodą :O

Gość gość
jesteś głupia jak myślisz, że zawsze karmi się po 22h, to zazwyczaj krótko trwa ok. 6-8 tygodni. Karmię ponad rok trwa to ok. 5-10 minut kilka razy na dobę. Nie jest w żaden sposób uciążliwe.

Gość gość
A ja karmie piersia I sobie chwale. Z wagi wprawdzie nie schodze przez to (dalej mam 1-1,5kg na plusie) ale strasznie lubie patrzec jak corcia lezy obok i sobie je z cycka. Szalenie niesamowite dla mnie uczucie. Nie mam zaplamionych ubran - wystarcza dobre wkladki laktacyjne. No I nie mam jakiejs niesamowitej diety. Ale w tym, ze lubie karmic duza zasluga mojej corci, ktora od pierqszego razu swetnie sie przyssala I ani raz nie obgryzla mi brodawek I nie poranila sutkow ;-)

Gość gość
Dzieci sa rozne, maja rozne potrzeby ale wiekszosc was jak tak ograniczona, ze nawet nie probuje chwile pomyslec o tym. Jedne dzieci sa tak cudowne jak wasze I jedza co 3 gidziny a w nocy tylko raz a inne najlepiej co pol godziny przez pol godziny.najlepiej jednak powiedziec, ze tak mamy ktorym karmienie sprawia trudnosci, jest egoistyczna I leniwa. Nieprawda jest tez ze zawsze reguluje sie wszystko po 2 miesiacach.wy jednak wiecie wszystko I znacie wszystkich.

Gość gość
a ty piszesz sama ze sobą?

Gość gość
to było do tej z angielską klawiaturą. Sama sobie zaprzeczasz

Gość gość
A może wypowie się ktoś co ma zrobić matka która nie ma pokarmu a wszędzie słyszy o tym, że nie zbuduje więzi z dzieckiem bo nie karmi, dziecko będzie chorowite itp?

Gość gość
a dlaczego ta mama nie pokarmu? Chcesz tylko poużalać się, czy szukałaś pomocy? Ile ma dziecko?

Gość gość
Od razu po wyjsciu ze szpitala mam zamiar karmic butelka:) Nigdy nie obchodzila mnie opinia innych i nigdy przed nikim sie nie tlumaczylam:) ( o ile nie ranilam innych ) Glupia dyskusja, toczaca sie od lat, nie majaca konca.:) Karmcie jak chcecie i przestancie sie tlumaczyc innym laskom a swiat bedzie piekniejszy:):)

Gość gość
a dlaczego ta mama nie pokarmu? Chcesz tylko poużalać się, czy szukałaś pomocy? Ile ma dziecko? A co cie to obchodzi? Nie masz swojego dziecka i swoich cyckow? Co za puste babsko:) I tak nie wygrasz swoimi pytaniami, bo jak ktos chce karmic butelka to bedzie karmil,majac gleboko w d***e opinie takich jak ty:)

Gość gość
28.08.13 [zgłoś do usunięcia] gość a dlaczego ta mama nie pokarmu? Chcesz tylko poużalać się, czy szukałaś pomocy? Ile ma dziecko? A co cie to obchodzi? Nie masz swojego dziecka i swoich cyckow? Co za puste babskousmiech.gif I tak nie wygrasz swoimi pytaniami, bo jak ktos chce karmic butelka to bedzie karmil,majac gleboko w d***e opinie takich jak tyusmiech.gif xxxx a ciebie co to obchodzi, zajmij sie swoją butelką

Gość gość
Najlepsze jest to , ze te cyckowe prowadza swoja kampanie a i tak nikt ich nie slucha i nigdy to sie nie zmieni:) Mysle, ze coraz wiecej kobiet bedzie karmilo butelka.Maja swiete prawo do tego jak i te ,ktore wybieraja piers. Wara wam od cudzych wyborow!!!!!

Gość gość
nie martw się jak ktoś chce posłuchać to posłucha, czy przeczyta. Nie sugeruj się kafeterią, tu w większość siedzą tępe kury domowe.

Gość gość
Nie wiadomo dlaczego nie mam pokarmu do tej chwili katuje sie laktatorem, piję herbatki, biore tabletki na laktacje i jest jedno wielkie nic a jest 4 tygodnie po porodzie. Była już Pani z poradni laktacyjnej i zainkasowała sporą sumę za wizytę... jeszcze potrzebujecie jakiś informacji?

Gość gość
Reczywiscie trzeba byc mega tepa kura domowa aby jakis anonim z kafe dyktowal ci jak masz karmic dziecko:) A potem rodza sie tepe dzieci tepych matek- bez wlasnego zdania, co im kazesz to zrobia...

Gość gość
dokarmiasz? Przystawiasz jak najczęściej dziecko?

Gość gość
polecam ci forum gazeta kp, tam dużo bardziej doświadczone panie karmiące oraz specjalista są w stanie pomóc wam, podpowiedzieć.

Gość gość
przystawiam dziecko, ale zamiast smoczka bo NIC KOMPLETNIE NIE LECI. nie głodzę i karmię butelką.