Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mayra29

Czy któraś z Was miała CC na wyznaczony termin i godzinę

Polecane posty

Gość Mayra29

? ile to kosztuje? i jak to wygląda ? jak zagadnąć lekarza o taką ewentualność ?

Gość małgośka 1982
jeżeli nie masz wskazań zdrowotnych jak u ciebie i u dziecka to nie robią cesarki na życzenie w państwowym szpitalu chyba że zapłacisz ok5 tysięcy zł ja wiem po sobie choruję od poczatku ciązy całą ciaze jestem na lekach od nie dawna tez cukrzyce ciazową zlapałam więc dieta chore jelita itd i nie chcą sie zgodzić lekarze na cesarkę każa rodzić metodą naturalną boję sie jak cholera termin mam na koniec pażdziernika

Gość taka sobie żoneczka
aż 5 tysięcy ? skąd jesteś ? bo ja z małej mieściny pod Olsztynem..spora kwota

Gość taka sobie żoneczka
też myślałam o cc z wyznaczonym terminem bo nie wyobrażam sobie porodu..

Gość gość
duzo kosztuje te cesarki dlatego sie ciesze ze mieszkam zagranica pierwszy porod zakonczyl sie cc przy nie udanym sn a teraz ide na umowiona cesarke na dany dzien ;) za darmo

Gość gość
nikt wam w internecie nie doradzi co zrobić ale ruszcie główką, może się uda

Gość małgośka 1982
z Poznania słyszałam od znajomej że tyle ja wyniosła cesarka na zyczenie opłacała też położne :/

Gość Mayra29
ja nie chce porady tylko pytam ile kosztuje.. na początku moja gin twierdziła, że będę miała cc ze względu na ułożenie ale to mnie nie urządza bo chce mieć zapewnione że będę miała cc nie wyobrażam sobie inaczej.. w środę mam wizytę więc podpytam moją gin..zobaczymy co powie..wiem, że załatwiała jakiś czas temu jednej kobietce... nie wiem jak ją zapytać żeby to miało ręce i nogi...

Gość małgośka 1982
jezeli chodzisz do ginekologa na fundusz to na bank nie zrobia ci cesarki na zyczenie :/ wiem bo tydzień temu pytałam o cesarke a w moim przypadku że jestem chora to otrzymałam odp NIE!!! nie ma takiej potrzeby!!

Gość Ja5LatTemu
Dałam 2,5 w malutkim mieście... ale to było dawno nieprawda

Gość małgośka 1982
do Maryny badż z nia szczera powiedz jej o swoich wątpliwosciach strachu itd. próbuj wymusic na nia decyzje jeżeli masz pewnosc ze moze załatwic bo innej osobie załatwiła więc powodzenia u mnie niestety się nie udało namówić jej :/

Gość Mayra29
chodzę do gin prywatnie

idziesz do prywatnego szpitala, placisz i masz - moja znjoma rodzila w wawie - cesarka z otoczka kosztowalo ja cos w przedziale 15-20 tys. PLN

Gość Clc
Witajcie, w ubiegłym roku miałam planowane cc, do gin chodziłam prywatnie, ze względu na sport jaki uprawiałam przeszłam złamanie kości łonowej, kręgosłupa i mimo tych kontuzji ortopeda z NFZ do którego udałam się na konsultację, wręcz mnie wyzwał, że mu zawracam, że tyle kobiet marzy o porodzie i takie tam...stary siwy trep...wg niego nie było żadnych przeciwskazań w przeciwieństwie do gin do porodu sn. następnie udałam się do innego ortopedy na konsultację prywatną, zapłaciłam 100 zł i na druku recepty dostałam opinię sugerującą poród przez cc ze względu na przebyte kompresyjne złamanie kręgosłupa i kości łonowej. Kolejnym krokiem była wycieczka do wybranego przeze mnie szpitala i rozmowa z dyżurującym lekarzem, czy opinia ortopedy będzie akceptowana, czy w momencie rozpoczęcia akcji porodowej będę musiała znowu wysłuchiwać wywodów na temat wyższości porodu naturalnego nad cc i takie tam... i wyobraźcie sobie Pan doktor otworzył terminarz i wpisał mnie na planowane cc bez żadnych opłat, które absolutnie bezproblemwo odbyło się 3 tygodnie później... nie wiem, może kwestia szczęścia, a może wcześniej należy wlaśnie udać się na rekonesans szpitali, popytać, na pewno jednak nie obejdzie się bez opinii lekarza zalecającego cc pozdrawiam serdecznie :)

Gość gość
w Poznaniu cc kosztuje ok 2000 pln- info sprzed m-ca. Jak bym miała płacić 5000 to wybrałabym Salve Łódź-koszt cc bez łaski 3900.

Gość gość
miałam cc na życzenie z dokładną data i godzina a zapłaciłam niecałe 500 zł w prywatnej klinice, dawno to było

Gość Mayra29
dziś idę do lekarza więc dowiem się jak to u nas wygląda..mam nadzieje, że nie przerażę się, i że nie będzie problemu.. w końcu żyję w wolnym kraju i mam prawo wyboru..szkoda tylko, że za opłatą:(

Gość małgośka 1982
napisz co ci lekarz powiedział :)

Gość gość
Chyba taniej ci wyjdzie załatwić sobie jakieś zaświadczenie od specjalisty,spróbuj nic nie stracisz.Widzę że tylko ja miałam takie szczęście,że gin zrobił mi cc na życzenie za darmo w państwowym szpitalu,ale ja mu trulam całą ciążę i w końcu szkoda mu sie mnie zrobiło chyba.Tyle że ja na serio panicznie sie bałam porodu. Całą ciążę ogromny stres nerwice itd.Spróbuj załatwić sobie zaświadczenie może od neurologa o kręgosłup albo psychiatry

Gość Mayra29
zobaczę co mi powie i wtedy ewentualnie będę szukała specjalisty...bo pewnie specjalista skasuje tylko za wizytę i tyle a tu może trzeba dla gin bo może wizyta to za mało no i dla lekarza..bo moja gin nie pracuje w szpitalu ale wiem, że ma możliwość załatwienia

Gość Mayra29
no i wszystko jasne.. powiedziała mi, że nie ma czegoś takiego jak cesarka na życzenie..muszą być przeciwwskazania, które zdarzają się raczej rzadko..o tym wiedziałam, ale miałam nadzieje, że pokieruje mną co mam robić gdzie iść kogo zapytać itp. a to nici z tego...hm..zapytała czemu cesarka, zaproponowała szkołę rodzenia..oraz rozmowę z ordynatorem o ewentualnej cesarce..i jestem zdesperowana..nie dopuszczam do siebie myśli o naturalnym porodzie..może muszę przemyśleć, dojrzeć do tej myśli..sama już nie wiem...co robić..

Gość małgośka 1982
wszyscy lekarze mówia to samo nie ma sie czego bać itd jak nie masz wskazań medycznych do cesarki to nie zrobią ci jej ot tak sobie na życzenie głupie to nasze prawo jest ej ja wskazania mam zdrowotne a lekarka upiera sie też do naturalnego porodu :/ i nic nie zrobie na to

Gość małgośka 1982
a na kiedy masz termin porodu?

Gość gość
Ja tak mialam. W panstwowym Szpitalu, ze skierowaniem od panstwowego ortopedy. Operowala mnie moja panstwowa gin.

Gość gość
A może jakąś alternatywą będzie poród z e znieczuleniem zzo? Zawse to mniej bólu, teraz w wielu szpitalach jest za free, a jak płatne to pewnie z 800zł nie przekroczy, może to jest jakieś rozwiązanie? No i wykupiłabyś sobie prywatną położną żeby była ciągle przy Tobie i dobrze Cie traktowała...

Gość Mayra29
termin mam na 07.11 prywatna położna jest alternatywą...oczywiście mam nawet namiary.. jeśli chodzi i zaświadczenie to pewnie udałoby mi się załatwić... tylko teraz to już mam wątpliwości, że gorzej się dochodzi do siebie itp. że fizjologia że lepiej itp. sama już nie wiem muszę to przemyśleć, ogólnie jestem wystraszona, ale już nie wiem czy samym faktem porodu jakiegokolwiek..wiadomo zawsze jest strach przed nieznanym..

Gość natasza andriejewa
Miałam tak samo, panicznie balam sie porodu sn. Na szczęście odeszły mi wody i nie było żadnej akcji skurczowej, więc zrobili mi cc. Przy nast. ciąży będę szukała prywatnej kliniki, żeby móc zapłacić i mieć cc na życzenie. Nie masz takiej kliniki w swojej okolicy?

Gość gość
a skąd jesteś Mayra?? Próbuj u innej lekarki, nie wierzę w mieście nie ma chociaż jednego lekarza, który nie wie jak to zorganizować. Eeeech Polska nasza cudna. Rób babo jak Ci każą... A rozpatrywałaś opcję prywatnej kliniki?? Eskulap w Bielsku i Salve w Łodzi mają dobra opinię.

Gość Mayra29
jestem z niedużego miasteczka niedaleko Olsztyna..prywatna klinika wiąże się pewnie z dużymi kosztami...nie orientowałam się..ale muszę to zrobić...

Gość miałam 3 razy CC
nie bardzo rozumiem po co Wam położna przy porodzie przez CC?