Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kłopocie

PILNE czy mozna laktatorem odciągać z silikonowymi osłonkami na piersiach

Polecane posty

Gość w kłopocie

Mam mega poranione brodawki, mało że brodawki to jeszcze by przeszło. Mam dookoła nich (brodawek) ranki dość długie jedna z dobre 1,5 cm i dwie mniejsze na jednej otoczce, druga piers nie lepsza. Położna zaleciła osłonki - kupiłam. Dziecko nie bardzo chce przez to ssac ale najgorsze, ze przez nie wogole nic nie leci! Meczyłam tak siebie i dziecko (bo glodne i złe nie było słychac przełykania i piers stale była pelna) i nakarmiłam bez - z ogromnym bóle podczas przystawiania. * * Dlatego rozważam już nawet na dzień dwa przejsc na mm a swoje odciagac, albo jak sie uda odciagnac to bez mm (lepiej). TYLKO - chcac odciagac - próbowałam już jak ranki ledwo co sie pojawiły i laktator tylko to jeszcze bardziej rozbabrał. Porażka wogóle. A z kolei jak nie odciagne przez choc dzien to zrobia sie zastoje. * HELP! Połozna dopiero w pt przyjdzie ale ona tylko o tych osłonkach gadała, a one sie nie sprawdzają za grosz - tak samo mi sie te rany rozchodza i boli. W dodatku sama piers dziecko zassa raz i raz (no, nieraz dwa jak wypluje) boli a z tym silikonem co chwila mi puszcza i od nowa próbuje pare razy tym samym wiecej zadajac bolu. I jak one mają pomóc, wrecz szkodza bym powiedziala :(

Gość gość
Spróbuj tak zrobić. Ja tak nie robiłam ale może ci się to uda.

Gość gość
A smarujesz czymś te rany?

Gość gość
Smaruj maścia. Miałam podobnie. Wygoiłam w dwa dni.

Gość gość
Smaruj sutki maścią bepanthen (tylko regularnie) i swoim mlekiem. Sutki szybko się goją. Skoro masz poranione to znaczy że źle przystawiasz dziecko, ono musi mieć cały sutek z otoczką w ustach; usta musi mieć jak rybka;-)

Gość gość
Mi wszyscy: położne, lekarze odradzali osłonki, chociaż bolało tak że je kupiłam, ale szczęśliwie nie pasowały. Smarowałam maścią i ból minął, teraz w ogóle nie czuje jak dziecko się przyssiewa i ssie.

Gość gość
Teraz ustawia ci się laktacja, dziecko się uczy pić. Kombinowanie z laktatorem i silikonem może popsuć laktacje.

Gość gość
Dokładnie-źle przystawiasz.Jak dziecko dobrze ssie pierś to nie ma czegoś takiego jak poranione popękane sutki.Dziecko musi mieć całego sutka z otoczką w buzi wtedy wszystko jest prawidłowo

Gość gość
Już odpowiadam: - aktualnie JUZ przystawiam dobrze (opinia położnej) na poczatku był z tym kłopot stad rany ktorych za cholere nie moge wygoic - smaruje maltanem i psikam oktaniseptem tez wg zalecen połoznej - osłonki tez kupiłam bo polecila, ale jak pisałam, karmienie w tym jest gorsze niż bez * * Przemogłam sie i odciągnęlam !!! Troche bolało ale znacznie mniej niż z dzieckiem "laktatorkiem" ;) * Czy 60 pare ml to nie za mało??? Aha, dziecko ma dzis 8 dni. Z obu piersi, obie są teraz miekuśkie, nic już nie chciało leciec z pół godz moze troche wiecej odciągałam. Na poczatku minimalnie krew poleciała ale troszeczke, bo nie zabarwiło jakos specjalnie mleka. Przy takich ranach dziwne by wrecz było jakby krwi nie było.

Gość gość
Smaruj swoim mlekiem. Oprócz tego sporo wietrzenia piersi.