Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lola989

czy moge być w ciąży

Polecane posty

Gość lola989

Witam. piszę bo od soboty mam okres a w niedziele i w poniedziałek mój mężczyzna podczas stosunku doszedł we mnie gdyż chcielibyśmy mieć dziecko i nie zabezpieczamy sie. teoretycznie okres mam 6-7 dni i nie jestem w stanie stwierdzić kiedy mam dni płodne a kiedy nie gdyż od 5 lat mam nieregularny okres i z tego co wiem to plemniki w pochwie potrafią przeżyć do 3 dni dlatego zastanawiam sie czy mogłam zajść w ciąże :) testu nie moge zrobic bo za wczesnie

Gość gość
Dziwna metoda na zajście w ciąże -seks w czasie okresu. Jak długie masz cykle? Od do?

Gość om mani padme hum
czesciowo :classic_cool:

Gość gość
buahahahah dziewczyno skąd Ty się wziełaś... Róbcie dziecko,ale w czasie okołoowulacyjnym,a nie podczas miesiączki. Zresztą nie wiem,czy zdajesz sobie sprawę,że możesz dostać większego krwotoku w tym czasie...?! :/

Gość lola989
nie chodzi o to ze podczas okresu chce zajsc w ciąże, tylko staramy sie więc juz sie nie zabezpieczamy. cykle mam co 30 dni, co 35, raz co 40 dni... tak więc nie da sie tego okreslic dokladnie bo raz jest to 27 dni a raz 39 :/

Gość gość
A co gin na takie cykle? Trzeba je uregulować a potem mysleć o ciąży. Nie wiem skąd pytanie czy zaszłaś jeśli masz takie a nie inne cykle to skąd pomysł że teraz na samym początku cyklu zaszłaś w ciąże?

Gość lola989
a pozatym pierwszy raz slysze ze podczas okresu gdy sie uprawia seks mozna dostac krowtoku, poniewaz bylam u ginekologa i stwierdził ze na moje wielkie bóle menstruacyjne pomoże mi seks. tak zrobiłam i gdy uprawiam seks podczas miesiączki to nie boli mnie brzuch dlatego zamiast na mnie najeżdzać to proszę wypróbowac :)

Gość gość
nikt tu nie chce najeżdżać,tylko pomóc! Zresztą nie ma takiej możliwości,żebyś była w ciąży już podczas okresu.owszem plemniki żyją,ale tylko 48h,w niektórych zrodlach podaja,ze do 5dni,ale musza to byc odpowiednie warunki,sluz plodny i nizsza temp. Mierzysz temp? Musisz uregulowac swoje cykle zrobić podstawowe badania a przedewszystkim cytologie brac kwas foliowy i wtedy starac sie o dziecko

Gość gość
owulacja nastepuje 12-16dni przed kolejną miesiączką,także przy Twoim cyklu np.37 dniowym to 21-25dzień cyklu

Gość gość
Bóle swoją drogą ale co z długością cykli? Gin nie uważa że trzeba coś z tym zrobić? Przy takich cyklach moim zdaniem nie ma co w ogóle zakładać ciąży po seksie w czasie okresu.

Gość gość
każdemu pomaga coś innego, ja przy cyklach 30 dniowych testuje 13,14 dzień, w tym miesiącu od paru dni często pojawiam się w toalecie, nieustannie chce mi się siku :) to chyba dobry znak, także czekam jeszcze pare dni na @ :) Przy cyklach 30 dniowych kontaktw trakcie okresu nie daje nawet cienia szansy mi nawet w 15 i 19 dniu sie nie udalo, a eksperymentuje co miesiąc w inny dzień cyklu :) musisz tarfic w okolice owulacji czyli max 1-2 dni przed owu ja mając w poprzednim cyklu owu w 16 dniu i przy kontakcie w 13 dniu nie zaszłam, także i tak za długa przerwa