Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sw Miko艂aj

KOBIETY trace do was powoli szacunek

Polecane posty

Nie ma co demonizowa膰 kobiet, ale te偶 nie ma co angelizowa膰. Powt贸rz臋 post, kt贸ry napisa艂em w innym temacie ( gdzie w艂a艣nie jedn膮 z babeczek to nie藕le ubod艂o). Kobiety maj膮 dwa rodzaje : naiwne i szczwane, a po przeczytaniu tego to zrozumiecie. W swiecie przyrody (tak偶e i ludzkim) powszechne jest, 偶e samice wydzielaj膮 odpowiednie hormony i poziom endorfin (zwane mi艂o艣ci膮, taki narkotyczno-naturalny stan) kt贸re popychaj膮 je niejako do kopulacji, ale tylko w zetkni臋ciu z dobrym materia艂em biologicznym - zasobnym, atrakcyjnym, zdrowym, przewodnikiem stada. Natomiast samce wydzielaj膮 takowe w zetkni臋ciu si臋 z atrakcyjn膮 i zdrow膮, dlatego nam tak 艂atwo si臋 podnieca膰, wystarcz膮 wra偶enia wzrokowe. Wasze organizmy barrrdzo dobrze pod艣wiadomie wiedz膮, 偶e atrakcyjno艣膰 fizyczna to furtka do zdobycia tego lepszego materia艂u dla potomstwa. Im kobieta jest atrakcyjniejsza i bardziej 艣wiadoma tego, tym wi臋ksze ma pole do popisu- czytaj odnalezienia lepszego samca ni偶 inne kole偶anki, poniewa偶 taki chce jak najlepszej atrakcyjno艣ci samicy. Lepszego to jest : bardziej atrakcyjnego, zasobnego( czy z odpowiednimi perspektywami finansowymi), w艂adczego (ambicja, cechy przyw贸dcy, pewno艣膰 siebie, gwarantuj膮ce pewne bezpiecze艅stwo potomstwu). Wnioski z tych uproszczonych fakt贸w s膮 proste jak drut: Ka偶da kobieta wybiera takeigo partnera , na jakiego j膮 sta膰 (pod艂ug jej atrakcyjno艣ci), poniewa偶 to jest jej zasadnicza waluta na gie艂dzie erotyczno-mi艂osnej. Podobnie z m臋偶czyznami. Reszta to psychologiczna nabudowa i racjonalizacje, czyli "mi艂o艣膰", motyli w brzuchu i takie tam 艣wi臋te miko艂aje :). Atrakcyjna kobieta odrzucaj膮c wi臋kszo艣膰 facet贸w, robi to REALNIE nie z tego 艣wiadomego (racjonalizacja) powodu kt贸ry podaje - 偶e oni s膮 tacy nie o艂kej, bo chc膮 tylko seksuu, lecz z pod艣wiadomego powodu - wi臋kszo艣膰 facet贸w przeci臋tniak贸w, w pryzmacie jej potencjalno艣ci do zdobycia lepszych korzy艣ci biologicznych dla potomstwa, jest odpychana przez psychik臋 na korzy艣膰 tych bardziej alpha. Dlatego wsz臋dzie widzimy, 偶e ludzie dobieraj膮 si臋 w pary wed艂ug swojej atrakcyjno艣ci i zasobno艣ci, bo mi艂o艣膰 to komercja d贸br biologicznych dla dobra przysz艂臋go potomstwa. Ca艂a nasza gospodarka hormonalna i r贸偶nice p艂ciowe s膮 dla jednego zasadniczego celu - by si臋 mno偶y膰, i to dobry materia艂 genetyczny mno偶y膰, nie byle jakiego tak przeci臋tnego kowalskiego, kt贸ry si臋 garbi, czy jest chorowity. Wyj膮tki - brzydszy z 艂adn膮 s膮 skutkiem wy艂acznie tego, 偶e mamy rozum i potrafimy transcendowa膰 nasz膮 natur臋 zwierz臋c膮, ale to tylko takie tymczasowe, bo gdy pojawi si臋 lepsza samiczka, czy bogatszy, 艂adniejszy, wy偶szy, o lepszej pozycji spo艂ecznej samiec- nagle pojawia si臋 tzw. nowa mi艂o艣膰 i nowe pobudzenie narkotyczne w ciele, a po co to , ju偶 wiemy. Atrakcyjne kobiety racjonalizuj膮 sobie to, 偶e odrzucaj膮 przeci臋tnych i innych beta, gamma samc贸w w r贸偶noraki spos贸b, lecz w zetkni臋ciu si臋 z alpha nagle te powody przestaj膮 mie膰 znaczenie i oddaj膮 si臋 swoim przewodnikom stada. Proste, ale kobiety musz膮 zawsze swoj膮 racjonalizacj膮 namiesza膰 w g艂owach tych porz膮dnych facet贸w, kt贸rzy nie daj Panie, uwierz膮 w to jeszcze i zaczn膮 przedsi臋bra膰 r贸偶ne dziwackie zmiany w swoim 偶yciu, kt贸re je艣li nie b臋d膮 wzrostem bogactwa, wzrostu, atrakcyjno艣ci, pozycji spo艂ecznej, to NIC im nie pomog膮 w kontaktach z atrakcyjnymi, b臋d膮 daremn膮 strat膮 czasu, pieni臋dzy i energii.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
To lepiej by膰 gejem :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pawe艂88 =ciekawie piszesz , to Twoje czy wzi臋te ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w艂a艣nie a jak ja mia艂abym szanowa膰 faceta kt贸ry puszcza si臋 z ka偶d膮 dziewczyn膮? potem mnie poznaje i gada o mi艂o艣ci,spad贸wka:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
pawel nie masz narzedzi by zanalizowa膰 dusze i jej milosc skupiasz si臋 tylko na ciele i chemii samiec i samica kopulacja i rozp艂贸d to ma艂o ma艂o rdzenny mieszka艅cu kulki

Udost臋pnij ten post

Nie moje, bo ju偶 od dawna dowodzone naukowo. Zaraz jacy膰 angeli艣ci si臋 odezw膮, ci co mieszaj膮 duchowos膰 z fizyczno艣ci膮, 艣miechu warte. Wystarczy poszpera膰 na googlach - has艂a: chemia mi艂o艣ci, atrakcyjno艣膰 fizyczna, bad boye etc. Albo poczyta膰: - "M贸zg Kobiety" - Louann Brizendine - "Alpha Male" i "Alpha Phemale" - Mateusz Grzesiak - "Mi艂o艣膰, w艂adza i manipulacja w bliskich zwi膮zkach" - Eugenia Mandal - "Sex Code" - Mario Luna Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

"To lepiej by膰 gejem " - Klasyczny ju偶 pseudoargument ze strony pa艅, potwierdzaj膮cy jak wa偶na jest dla nich seksualna zdolno艣膰 ewentualnego samca.

Udost臋pnij ten post

Zgodz臋 si臋 ale w drug膮 stron臋, ja zawsze pope艂nia艂am klasyczny b艂膮d, dawa艂am siebie i ju偶, nie wymagaj膮c od drugiej strony niczego, poza odrobin膮 uwagi i szacunku (i z perspektywy czasu widz臋, 偶e musia艂am prosi膰 w zwi膮zku o prozaiczne rzeczy, kt贸re po prostu by膰 powinny). Wycierpia艂am si臋 w 偶yciu przez facet贸w naprawd臋 wiele... ale czy to oznacza, 偶e skre艣lam ca艂a p艂e膰? nie... to oznacz tylko tyle, 偶e wiem ju偶, czego od zwi膮zku nie chce i na co nie pozwol臋. Ok, kobiety bywaj膮 z艂e i niekt贸rym odbija, owszem ale Wy Panowie nie jeste艣cie idea艂ami, pytanie tylko: czy jest sens szuka膰 idea艂u skoro samym nad do niego daleko?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sw Miko艂aj
...w wielu aspektach macie racje... ale ...nawet zwierzeta ktore to kieruja sie instynktem odrozniaja czesto co jest dobre a co zle. A co z ludzmi? Przeciez jestesmy znacznie inteligentniejsi od zwierzat! Czyzby osoby ktore zdradzaja niepotrafia tego odrozniac? Co z zasadami??? Czyzby slowo wiernosc niemialo kompletnie zadnego znaczenaia dla ludzi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sw Miko艂aj
Karola... idealy nieistnieja! Ale chyba tez niemusza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sw Miko艂aj
Po drugie kazdy ma wlasna hierarchie wartosci wiec dla kazdego idealem byloby cos innego!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fajt艂apa
...tzn ktos inny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja tam na to leje bo jestem schemale +18 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
schemale ? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oenaaaa
Autorze tematu to wszystko zale偶y od charakteru, osobowo艣ci, jakie ma priorytety i czym si臋 dany cz艂owiek kieruje. Mo偶e jeszcze inaczej co dla ka偶dego z nas jest najwa偶niejsze w 偶yciu dla innych zak艂adanie rodziny, dal drugich wieczna zabawa. Swoje przesz艂am r贸wnie偶 uczono mnie 偶eby mie膰 szacunek dla m臋偶czyzn, trzeba o nich dba膰 i kocha膰 takie no wiecie ciep艂o. M臋偶czy藕ni mnie wykorzystywali, nawet nie doceniali to co dla nich robi艂am tylko jeszcze wi臋ksze narzekania, brak mi s艂贸w. Nie ufam M臋偶czyznom, nie mam ch臋ci dawania dobra bo wiem 偶e to bedzie wszystko wykorzystywane przeciw mnie. Nawet dosz艂o do tego, 偶e przesta艂am szanowa膰 M臋偶czyzn i jako艣 mnie teraz tylko denerwuj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kobiety to z艂o :) Czarownice!!

Udost臋pnij ten post

Wiecie co, prawda jest jedna i prosta, nikt z nas nie jest idealny wi臋c nie szukajmy idea艂u, nikt z nas nie jest nieomylny wi臋c nie skre艣lajmy lubi za proste b艂臋dy a na koniec czy偶 b艂膮dzi膰 nie jest rzecz膮 ludzk膮? :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
te wypociny i tak nie maj膮 sensu, wszyscy maj膮 to w d....e co ty uwa偶asz o kim艣

Udost臋pnij ten post