Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka mnie głodzi bo nie chce iść pracy

Polecane posty

Gość gość
Zatrudnij sie jako opiekunka do dzieci albo pomoc domowa. Ja tak pracowalam 3 lata za niezla kase, oczywiscie na czarno ale lepiej tak niż wcale. Sprawdz. Na niania.pl i pomocedomowe.pl

Gość gość
Akurat teraz sa czasy kiedy to pracując zdychasz z głodu...

Gość autorka tematu gość
to gdzie mam poznac znajomych

Gość zaradna pani
dziewczyno kupuj ladne rzeczy w ciucholandach za grosze i sprzedawaj na bazarku-i masz prace ile zarobisz to twoje trzeba sobie zorganizowac samemu prace

Gość zaradna pani
nie musisz miec dzialalnosci gosp.i placic haraczu w postaci skladek ZUS owskich:) ani podatkow,poprostu wysprzedajesz swoje rzeczy,i masz prace i niezle zarobki tez

Gość zaradna pani
trzeba sobie radzic bo kto Ci pomoze? a jak nie to daj jakis namiar ja mieszkam ok.60 km od radomia:) handel warzywami jest bardziej oplacalny ale do tego trzeba miec ziemie na siebie

Gość xen
Rzecz w tym,że niewłaściwie pojmujesz definicję pracy.Praca to przede wszystkim plan,zadania do wykonania,a znajomości to konsekwencja posiadania pracy.

Gość zaradna pani
jak masz ziemie to tez nie placisz podatkow i Zusu,placisz krus 360 zl na kwartal kupujesz warzwa na gieldzie i sprzedajesz jako wlasne z gospodarstwa,kasa jest niezla z tego ale i harowa tez a i auto musisz miec:)

Gość zaradna pani
xen ona jest z tych co...lubia tylko marudzic,troche checi i robota jest,a jaka praca hanbi?zadna!

Gość zaradna pani
a matka jesc powinna jej dac,matka dziecku swojemu chleba nie daje?masakra

Gość tez nie mam pracy
Jestem w podobnej sytuacji, mam 24 lata, rodzice chca mnie wygnac z domu , mieszkam w malej miejscowosci a do pracy na kasie nie chce isc.

Gość xen
Zaradna pani,ale podsunęłaś autorce niezłe pomysły,szczególnie z używaną odzieżą,może skorzysta:).

Gość ale no proszę Was
No a sprzatanie? Pilnowanie dzieci?

Gość xen
W sytuacji podbramkowej człowiek chwyta każdą pracę{no prawie każdą,bo sprzedawanie własnego ciała to już dno}.Czasem rodzice są zmuszeni do takich posunięć,mam na myśli mamę autorki.To taki wstrząs,ale zależy Jej na tym,by córka się uniezależniła.

Gość zaradna pani
Xen to swietny biznes:) ja juz nie moge sie doczekac kiedy moja corcia pojdzie do przedszkola sama sie tym zajme:)

Gość zaradna pani
nie noooo, sprzedawanie wlasnego ciala to wogole nie wchodzi w gre,sprzatanie tez jest niebezpieczne wchodzisz do chaty nie wiadomo kogo:|moze jakiegos zboka?:omasakra gaz trzeba brac ze soba

Gość xen
Też o tym pomyślę,szczerze:).Mąż pracuje za granicą i chce mnie do siebie ściągnąć,ale w życiu różnie bywa trzeba mieć jakąś alternatywę.Podatki zabijają w Polsce każdą firmę,zbyt wysokie koszty.

Gość zaradna pani
podatki i zus:( teraz zus chyba 1300zl/m kto musi oplacac to musi niestety

Gość gość
Sama w temacie napisałaś, że nie chcesz iść do pracy a już dalej, że jej nie ma. To jak to w końcu u Ciebie jest. Piszą Ci bardziej zaradni życiowo to skorzystaj. Jak nie to niech Ci burczy w brzuchu normalne jak nie na co jeść bo nie ma za co. Widać doprowadziłaś matkę do ostateczności, ciesz się że masz jeszcze gdzie mieszkać bo może Cię niedługo i z mieszkania pogonić. I pomyśl po niej jak jej jest ciężko takie rzeczy robić i patrzeć na niezaradną córkę. Wstyd.

Gość tez nie mam pracy
Ja tez chce isc do pracy ale nie do byle jakiej, nie warto sie ponizac

Gość xen
No niestety,tu życie jest strasznie brutalne.

Gość zaradna pani
"bylejaka praca" uszlachetnia czlowieka a nie poniza.

Gość gość
po pierwsze szukaj na różnych stronach, po drugie najlepiej pochodź po firmach osobiście

Gość gość
Dno to dla mnie mieszkac u matki w wieku autorki i zrec za nie swoje pieniadze.

Gość gość
Zapisz sie na jakies byle jakie studia typu pedagogia czy psychologia i zgrywaj studenta. Matka cie bedzie karmic przez nastepne min. 3 lata.

Gość gość
Możesz podjąć pracę w większym mieście , znajdź chocby w fabryce na poczatek , wynajmiesz pokój i przy pensji 1300-1400 zaczniesz żyć. Agencje szukają pracowników , dają umowy o pracę i terminowo wypłacają kasę. Niech tylko mama Ci pożyczy kasę na przeżycie do pierwszej wypłaty i opłacenie pokoju. W Łodzi jest kilka takich fabryk i szukają ludzi na produkcję czy do pakowania

Gość gość
tyle że jest to praca tymczasowa dla studentiw za psie pieniądze.

Gość gość
Zus -1.050zł/m;ale jak ktoś ma pierwszy raz działalność to na początek ma ten preferencyjny-ok 420zł