Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dzieci ktore wczesnie zaczely wstawac

Polecane posty

Gość gość

Nie mialyscie drogie panie zalecenia podawania wiekszej ilosci witaminy D. Lekarka nic mi nie wspominala a mnie gdzies kiedys o uszy obilo, ze powinno sie podac. Jak bylo u was?

Gość gość
Ja codziennie co najmniej do roku, a później wtedy kiedy nie biega po słońcu.

Gość gość
Aaa, bo źle doczytałam- ale normalne dawki. Czyli jedna kapsułka. Mały raczkował, stał i chodził przy meblach jak półroczniak, w wieku 9 mcy chodził.

Gość gość
Wlasnie moja ma 6 miesiecy I tydzien I od 3 dni wstaje. Daje jej wit. D w dawce jaka zalecil lekarz ale nic ponad to. Moze za duzo czytam w necie I stad ta extra dawka mi w glowe weszla ;)

Gość gość
A piersią karmisz? Bo ja słyszałam że inaczej się podaje wit d jak się karmi piersią a inaczej jak mm.

Gość gość
Teraz juz mm. Moze dlatego lekarka nic nie wspominala. Dzieki za odzew w ogole :)

Gość gość
Po porodzie jak przychodziła do dziecka położna to mówiła, że jak się karmi mm to w ogóle nie trzeba podawać wit d, ja wtedy karmiłam piersią więc podawałam, ale czytałam na różnych forach że każdy lekarz radzi inaczej.

Gość gość
Przy mm nie podaje się wit D jeśli dziecko wypija 700 ml mleka

Gość gość
Mój jak miał 7 mies i 5 dni zaczął chodzic a ma juz 4 lata i jest z nim wszystko ok

Gość gość
7 miesiecy!?! To sie nazywa szybkie tempo ;) lekarz wie, ze mala jest juz na mm ale zalecenia odnosnie wit. D nie zmienil. Przyznam, ze nie wiedzialam, ze zasady podawania wit K I D sa takie same. Dzieki dziewczyny :)

Gość gość
kapsułka? tak ciężko tran dziecku kupić??????????

Gość to ze sama nie zasnie
mowiac chodzil jak mial 7 miesiacy masz chyba na mysli ze zaczelas go prowadzac a raczej ciagac za raczki. bo w przeciwnym razie powinnas go chyba zglosc do ksiegi rekordow guinnesa :)

Gość gość
to ze sama nie zasnie mowiac chodzil jak mial 7 miesiacy masz chyba na mysli ze zaczelas go prowadzac a raczej ciagac za raczki. bo w przeciwnym razie powinnas go chyba zglosc do ksiegi rekordow guinnesa hehe dobre...

Gość gość
Jak zawsze musi znalezc sie ktos zlosliwy.