Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bilans 4latka

Polecane posty

Gość gość

hej dziewczyny, mam pytanko odnośnie bilansu 4-latka.... mój syn skonczyl w styczniu 4 lata i jeszcze nie bylam z nim na bilansie. Zimą wiadomo chorowal, ja w kwietniu urodziłam 2 dziecko, wiec koncówka ciąży no i zaraz po porodzie to się nie ruszałam za bardzo, potem zlapal ospe i tak jakos zleciało.... czy się nie wyglupie jak teraz pójde z nim na bilans (ide na szczepienia z młodszym)??

Gość gość
nie wiem ja byłam tylko na bilansie jak dziecko miało rok, i śmiech mnie ogarnął zważyli zmierzyli zapytali się czy dziecko coś mówi i czy widzę jakiś problem powiedziałam że nie ... padło ok dziękujemy nie wiem czy 2 minuty to trwało.... z dzieckiem sama w wieku 2,-3 lat poszłam do specjalistów typu neurolog i okulista. i zakończyłam przygodę z bilansami

Gość gość
Raczej nie robi się jakiegokolwiek bilansu tak wiele m-cy po terminie, ja robiłam dosłownie tydzień przed 4 urodzinami dziecka.

Gość gość
te bilanse nie mają sensu ... pediatra często nie ma pojęcia o rozwoju dziecka i wykonuje rutynowe czynności ważenia i mierzenia i tyle.. po co to komu? samemu sobie można dziecko zważyć zmierzyć porównac z siatką i to samo

Gość gość
no faktycznie chyba sobie odpuszczę....

Gość gość
absolutnie sie nie osmieszysz.ja mialam podobna sytuacje...kazdy bilans jest wazny.idz nie patrz na ludzi,patrz na dziecko

Gość gość
Idz na bilans, spokojnie , wiele dzieci przychodzi po terminie. Nie ma to wielkiego znaczenia . A bilanse są ważne, dziecko zważą, zmierzą , sprawdzą czy ma prosty kręgosłup, czy nie ma płaskostopia, czy dobrze widzi, czy dobrze słyszy, czy mówi wyrażnie., chłopiec ma sprawdzonę jąderka, i czy nie ma stulejki. Będzie też bad. krwi i moczu To mało według was? Wydaję się wam , że to pierdoły, ale rodzicom o wiele trudniej pewne problemy zdrowotne wychwycić niż rodzicom.

Gość gość
Idz do gościa z 20: 54 ona ci zbada dziecko. A gdzie doktórko przyjmujesz ???

Gość gość
Wiele chorób nowotworowych u dzieci zaczyna się powiększeniem śledziony , wątroby, wężłów chłonnych. Umiesz sama to zbadać. ??

No pewnie że idz. Bilanse są naprawdę ważne! Pozwolą ocenić lekarzowi to, czego sama na pewno nie dasz rady

Gość gość
moja znajoma ma corke z czerwca i dopiero tydzien temu poszla na bilnas 4 latka.