Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak długo wyrzynają się zęby trójki

Polecane posty

Gość gość

Moja córka jest wyjątkowo marudna, wyrzynają się jej wszystkie trójki na raz. Jest przez to bardzo nerwowa, nie może się skoncentrować nad niczym. Rzuca zabawkami z nerwów i bije wszystkich, do tego jest wiecznie zmęczona i trze oczy, a jak chcę ją położyć spać to jest wrzask. Wiem że to zęby bo jak dostanie ibuprofen to była zupełnie inna. Ona zawsze była bardzo spokojna i pełna miłości, ale teraz jest okropny nerwusek. Jest mi jej strasznie szkoda, chciałabym jej jakoś pomóc, ale nie wiem czy mogę dawać jej ten ibuprofen, bo to w końcu nie jest za zdrowy;/ Jak sobie dajecie radę? Dajecie dziecku przeciwbólowe? Jeśli tak to jak często?

Gość gość
chciałam zadać to samo pytanie, u nas też idą trójki... wcześniej smarowałam dentinoxem ale przy czwórkach były też gorączki,biegunka i brak apetytu.... a twoje dziecko ma już czwórki?

Gość gość
nie widziałam że ktoś mi odpisał:) Tak moja córka ma wszystkie czwóreczki, wychodziły jej wszystkie razem od marca do lipca. Niestety, ale każdy jeden ząbek zajmuje miesiące zanim wyjdzie:( W końcu pod koniec ostatniej czwórki dostała infekcji i zebrała się jej ropa w dziąśle, więc trzeba było to przebić, wyczyścić. Jak zeszła opuchlizna po dwóch dniach to pokazał się prawie cały ząbek:( Ząbkowanie jest okropne, nie mogę się doczekać kiedy to się skończy. Przeciwbólowe są też przeciwzapalne, dlatego jestem bardziej za tym aby jej to dawać, ze względu na te infekcje, ale też boję się o jej żołądek, nerki itp. Jak sobie radzicie z tymi ząbkami? W jakim wieku jest was skarbek?

Gość gość
witam, chciałam się dowiedzieć jak twoja dzidzia zniosła w końcu wyrzynajace się trójki. Widzę, ze post jest dość stary więc myślę, ze macie juz najgorsze za soba. Z kolei teraz mój synek jest na etapie dolnych dwojek, trojek na raz...Bardzo cierpi, jak dostanie nurofen to nawet sie bawi, ale tak jest do chwili kiedy lek dziala. Pozniej jest bicie sie po policzku, wszystko go drazni, a jak poloze go na lozku to jest krzyk.pozdr

Gość gość
Mojemu ida i trojki i czworki. Mial kilka dni spokoju i znow sie zaczelo. Budzi sie co chila,placze przez sen. Ibuprom wczoraj pozwolil mu przespac 4h ciagiem. Ida i i da,konca nie widac. W dzien marudzi ulge przynosi mu ssanie silikonowej szczoteczki i wody. Nie wiem czemu,ale przy zebach zawsze bardzo duzo pije wody. Sam smok mu nie wystarcza.