Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MYSLICIE ZE BEDZIE WOJNA SWIATOWA ktora rozpocznie wojna usa z syria

Polecane posty

Gość Haneczkaaaa
czuję że nie

Gość gość
A bo to pierwsza wojna? był czas przywyknąć :D

Gość life is brutal__
takie same obawy niektórzy mieli przy wojnach w Iraku czy Afganistanie:o przypuszczam że z Syrią byłoby podobnie, tzn skończyłoby sie szybkim pokonaniem wojsk rządowych i wielkim burdelem w kraju który będzie trwał lata albo i dziesieciolecia bez pomysłu na normalizację

Gość gość
Mam nadzieję, że nie, bo USA ma wiele wynalazków. Te ich wszystkie bomby atomowe i jak USA zacznie prawdziwą wojne to wszyscy pójdziemy w p**du krótko mówiąc. A ja chcę jeszcze pożyć :D

Gość Banalna Halinka
Wydaje mi sie, że z Syrią jednak pójdzie dośc szybko. Rosja obecnie nie ma nic do gadania, bo jej armia tak naprawdę nic nie znaczy. Interwencja będzie trwała kilka tygodni/miesięcy, a później jak w Afganistanie czy Iraku wojan domow przez wiele lat,

Gość gość
mam nadzieje ze nie..

Gość bermank
póki co w Syrii rządzi gaz bojowy, napalm i bomby fosforowe oraz karabiny AK-47 i broń prod. rosyjskiej skierowane na obywatelii Syrii jako przeciwników, dzisiaj na lotnisku w Damaszku wylądował tylko jeden samolot , samolot z Rosji, nie wiadomo jaki jest transport i co zabierze do Moskwy, być może rannych z pola bitwy i próbki gazu bojowego do analizy ? kraje europejskie, Kanada, już się jednoczą w siłę aby dać odwet za użycie gazu bojowego , ostro potępiają rządzących w Syrii ale to nie jest takie proste aby bezpośrednio uderzyć militarnie w Syrię, potrzebna jest jeszcze zgoda ONZ i zgoda Putina a teraz Putinowi składają takie propozycje , że prawie nogach jego całują aby się nie mieszał w Syrii

Gość gość
bernank kocham cię misiu pysiu, jesteś taki mądry 👄

Gość bermank
okazuje się że Mubarak wcale nie był taki zły w porównaniu z resztą ale znowu Jankesi się pomylili i wojnę rozpoczęli a jeszcze 10 lat temu w tej Syrii był ład i porządek , złodziej zawisł na linie a gwaałłciciel został obdarty ze skóry żywcem i żyli jakoś spokojnie i szczęśliwie a teraz ponad 100 tysięcy trupów i końca nie widać

Gość gość
bernank co u ciebie kochanie? 👄

Gość bermank
źli ludzie chyba ze złości na mnie zalogowali się jako 'bernank' i zabrali mój nick i tyle słychać

Gość bermank
a poza tym nigdzie nie łażę, nie szwędam się i nie szukam przygód, po pracy grzecznie wracam do domu , browara wypiję , siku i spać , za moment

Gość gość
ty tam bernank - kliniczny idioto :o zastanów się i oświeć te idiotki z kafe PO CO Assad miałby kazać używać broni chemicznej wobec cywilów? żeby "cały demokratyczny świat" zapałał gniewem, interweniował i obalił go a winnych postawił pod stryczkiem? naprawdę aż tacy durni jesteście??? IS FECIT CUI PRODEST - z*****e POlaczki, czerpiące wiedzę o świecie z żydowskich mediów. tej broni użyli 'bezbronni rebelianci' sponsorowani i wyposażeni przez jankesów i żydów - żeby takie lemingi jak wy (tfu) zażądały tam interwencji. jak się obali Assada, który do tej pory nikomu nie przeszkadzał, to się zaatakuje wtedy Iran - na razie oba te państwa mają wzajemny pakt obronny, a Syria sąsiaduje z mośkowią - dlatego idzie na pierwszy ogień. brudne gudłaje prowadzą swoją brudną politykę a wy to łykacie jak młode pelikany :O

Gość gość
i tak kocham cie nawet jako bermank 👄

Gość gość
Myślę,że zachód ma ogromne parcie na wywołanie poważnego konfliktu.Cele jego jednak są dla mnie nie do końca zrozumiałe zważywszy na to z kim poprzestaje i kogo wspiera w Syrii.Rebelianci jacy tam przeprowadzają zbrojne powstanie stanowią w większości niereformowalnych islamskich radykałow zdolnych dla realizacji swoich celów do zrobienia wszystkiego.Dotad myslałem,że takowe grupy stanowią bardziej wroga demokracji na świecie niż jego sojusznika.Ale jak widać demokracja różne ma oblicza.Ps Czy to w ogóle jeszcze jest demokracja??

Gość gość
jak sadzicie jak to sie wszystko zakonczy ? W ogole to od czego zaczelo.sie to wszystko w Syrii ?