Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inwntaryzt0r

Reinkarnacja Czy zastanawialiscie sie

Polecane posty

Gość Inwntaryzt0r

Witam, co sadzicie na temat reinkarnacji (chlopiec ktory zyl juz kiedys - film z yt) Obejrzalem duzo filmikow, czytalem ksiazki na ten temat, nie wierze ale to takie moje przemyslenia na temat sensu istnienia pchnely do tych mysli. Dowody nie sa wystarczajace, ale np strach przed czyms, panicznie boje sie samolotow i duzych statkow, mimo to ze plynalem tylko raz w zyciu a do samolotu nie mialem okazji nawet wsiasc, skad to sie bierze ? Zastanawialiscie sie kiedys nad sensem istnienia ? Dlaczego gdy umiera jakas liczba ludzi, zazwyczaj w tej samej liczbie rodza sie nowi ? Jest duzo ludzi ktorzy twierdza ze kiedys zyli (pamietajac najdrobniejsze szczegoly), dzieci rowniez czesto mowia "gdy bylem duzy" i opowiadaja historie, niekiedy zgadzajace sie z faktami historycznymi (wiem po moim dziecku), lub dejavu kiedy wydaje Ci sie ze dana sytuacja jakby powtorzyla sie ?? Ps nie jestem uposledzony ani nie wierze w zadnych bozkow, poprostu chce znac wasze zdanie na ten temat, czy to tylko przypadkowe (tak historie lubia sie powtarzac) ... De***nych wypowiedzi i suchych zarcikow nie czytam, pozdrawiam Inwentaryzator

Gość z większym stażem
Moj mąż ma przemyślenia w tym kierunku, że odradzamy się w nowym wcieleniu i jest to nasze piekło, bądź niebo. Czyli masz takie życie na jakie zasłużyłeś w poprzednim. I byłby w tym jakiś sens..., ale boję się o tym myśleć, bo kiedyś.....chcę się znaleźć z tymi, których kocham.....nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczej.... "....kiedy wydaje Ci sie ze dana sytuacja jakby powtorzyla sie" - osobiście doświadczałam tego przedziwnego uczucia, i nie mam pojęcia jak to wytłumaczyć, ale zaciekawiło mnie to co napisałeś "dzieci rowniez czesto mowia "gdy bylem duzy" i opowiadaja historie, niekiedy zgadzajace sie z faktami historycznymi (wiem po moim dziecku)" - mógłbyś coś więcej napisać ?

Gość gość
Też oglądałem o tym chłopcu który żył już kiedyś, jakiś czas temu leciało to na TVP, ciekawa historia... Ale jest też taki polski odpowiednik, oglądałem to też kiedyś, że chłopiec pamiętał czasy średniowieczne! chyba to był Malbork i właśnie go tam zabrali i on dosłownie wszystko wiedział, co gdzie w której komnacie był, gdzie co robili, przewodnicy którzy znają to miejsce sami byli w szoku ile ten chłopiec znał szczegółów, nie raz nawet takie o których sami nie mieli pojęcia. Wydawałoby się że to może być oszustwo. Ktoś powie: "ah, pewnie rodzice dzieciaka wytresowali, byli z nim w tym Malborku 5 razy, zdjęcia mu pokazywali, historyjki opowiadali, dzieciak podłapał i tyle" Ale właśnie nie, bo to sprawdzali, zresztą rodzice też byli w szoku że on tak wszsytko zna, pierwszy raz byli w w tym zamku w Malborku, a ten chłopiec czuł się jak u siebie w domu...

Gość gość
ja wierze w telegonie która to wszystko wyjaśnia lub albo wpływ demonów na ludzi zwłaszcza w jak jest niemowlakiem demony mogą umieszczać wspomnienia swoje w mózgu niemowlaka bo jak mogą umieszczać w muzgu mysli samobójcze lub bluźniercze to tym bardziej obrazy lub wspomnienia

Gość gość
ciekawa teoria o demonach wczoraj zresztą szedł film CONSTANTINE

Gość gość
też mam lęk przed samolotami i samochodami (ja jako pieszy) ale domyślam się skąd się biorą lęki lęki są zakorzenione w dzieciństwie np. przypominam sobie skąd lęk przed samochodami, bo na moich oczach przejechało mojego psa, strasznie to przeżyłam przed samolotami to kojarze że film o tym muzyku meksykańskim co zginął w samolocie wywarł na mnie emocje i stąd może lęk przed samolotami