Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkolmasiak

Fiat Uno 1 0 gaśnięcie auta

Polecane posty

Gość mkolmasiak

Witam. Mam problem z samochodem i nie wiem co mu dolega. W czasie jazdy samochód nagle gaśnie następnie chwilę postoi i odpala. Jaka jest przyczyna?

Gość gość
Opisz dokladnie co sie dzieje, jakie dodatkowe objawy? kiedy gasnie? np jak wcisniesz sprzeglo? jak hamujesz? dojezdzasz do skrzyzowania? jak zgasnie to odrazu zapala? auto benzyna czy dieles czy na gas?

Gość mkolmasiak
Auto gaśnie na prostej drodze bez wciskania żadnego pedału i zmiany biegu. Auto musi chwilę postać i odpala. Auto benzyna.

Gość gość
Świece wymienione? przewody wymienione? jak często gaśnie? Czy jak jest zimny silnik to tez tak sie dzieje?

Gość gość
świece nieodgrywają roli. Wszystkie na raz nie padają. Co najwyżej silnik by pracował na 3 cylindrach

Gość mkolmasiak
Przecież wiadomo że w czasie jazdy a nie na postoju więc nie przy zimnym silniku.

Gość gość
ja bym popatrzył w elektryce bo możliwe że następuje przerwa w zasilaniu elektrowtrysków.

Gość gość
1) jak masz stare kable i świece to je zmien 2) sprawdź czy nie ubywa ci płynu chłodniczego (np uwalona uszczelka pod głowicą gdy auto nagrzane popuszcza płynu do komory spalania zalewając świece) 3) słaba pompa paliwa jak nagrzana przestaje podawać paliwo