Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pandora88

W moim odczuciu pójście do łóżka z osobą tej samej płci to

Polecane posty

myślę, że powinieneś mówić tylko za siebie. Mój partner na przykład byłby bardzo zraniony gdybym zdradziła go z inną kobietą. I chyba masz rację, u ciebie rolę gra egoizm. Nie zależy ci na oddaniu czy szacunku, a na czuciu się lepszym. Jeżeli coś nie wali bezpośrednio w twoje ego (np. fakt, że kobieta jest lepsza w łóżku) to ci to nie przeszkadza.

Gość gość
zdrada to zdrada bez względu na płeć, a związek otarty to deformacja związku

akurat to co myśli mój partner nie jest moją teorią, a w tej chwili cytuję jego i swoje zdanie na temat zdrady bazuję na tym co on mi powiedział. W końcu nie jestem facetem, więc mogę tylko przyjąć do świadomości, że jednym zdrada przeszkadza, a innym nie. Generalizacje zrobiłeś ty mówiąc w imieniu wszystkich mężczyzn, że nie zależy im na podobaniu się kobietom fizycznie.

a ja nie mówię w ogóle o rywalizacji, bo nie tylko z niej wynika zazdrość o partnera i uczucie zranienia kiedy partner zdradzi. Są ludzie którzy chcą po prostu kochających, oddanych partnerów. I kiedy partner zdradzi to czują się beznadziejnie bo wychodzi na to, że nigdy ich nie kochał, że zawiódł zaufanie, a nie, że ta trzecia osoba była lepsza.

O uczucia i samo podejście do nich. Bo jakich "uczuć" możesz spodziewać się po kobiecie która tak naprawdę szuka seksu poza związkiem? Sam fakt, że chce uprawiać seks z kimś innym (zakładając, że jej związek w teorii jest monogamiczny) sugeruje, że po pierwsze: czegoś jej brakuje, po drugie: okłamuje partnera, po trzecie: patrzy tylko na swoją przyjemność i po czwarte i najważniejsze: nie szanuje partnera.