Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora dziewczyna

Chcę sobie zrobić badania krwi PROSZE O POMOC

Polecane posty

Gość chora dziewczyna

Chcę sobie zbadać np. tarczycę albo hormony, co muszę zrobić? Mogę udać się do obojętnie jakiej przychodni czy muszę koniecznie do lekarza rodzinnego? Gdzie mi zrobią badania tarczycy? Badania hormonów wykonuje się tylko u lekarza endokrynologa? Czy żeby zapisać się do ww lekarza potrzebne mi jest skierowanie od lekarza rodzinnego czy może też być od ginekologa?

Gość Spart_anka
to zalezy czy chcesz za nie placic czy nie jak chcesz placic to po prostu idziesz i robisz

Gość chora dziewczyna
Nie, wolałabym nie płacić/

Gość gość
Idź, albo zadzwoń do pierwszego, lepszego laboratorium i się zapytaj, czy zrobią Tobie te badania i za ile, oraz, czy musisz być na czczo. I już.

Gość mamadwóchdziewczynek
Jeżeli chorujesz to lekarz, który się Tobą zajmuje powinien wystawić skierowanie na badania, jeżeli nie leczysz się a chcesz skontrolować musisz poprosić o skierowanie wtedy będziesz miała za darmo. Jeżeli chodzi o hormon tarczycy to pobierany jest z krwi podczas badania labolatoryjnego, nie potrzebny tu endokrynolog.

Gość gość
Jak nie chcesz płacić, to musisz iść do rodzinnego po skierowanie na badanie krwi, a potem do endokrynologa i do niego też potrzebne jest skierowanie.