Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Temperatura w mieszkaniu przy noworodku

Polecane posty

Gość gość

Witam, Spodziewam się w październiku dziecka jaka jest odpowiednia temperatura w mieszkaniu dla takiego noworodka ? Mam ogrzewanie gazowe i myślę , że od 7 - 22 temperatura 22 stopnie od godziny 23 - 6 rano 19 stopni. Nie chcę za bardzo przegrzewać dziecka myślicie , że tak będzie dobrze ? Proszę o Wasze opinie , rady .... dziękuję

Gość gość
Dobrze będzie. :)

Gość gość
tak, 21-22 stopnie w dzień to w porządku

Gość gość
brrr ja bym zmarzła, jak jest 22 to już mi zimno:)) ja mam 25 cały czas:) synka urodziłam w lutym..

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi to tak sobie nastawię programator. Oczywiście jak będzie pora kąpania to będę dogrzewać grzejnikiem do 25 stopni.

Gość gość
Na położna mówiła, że do kąpania powinno być o 1-2 stopnie więcej niż normalnie i, że taką temperaturę osiąga się przez zamknięcie drzwi w pomieszczeniu na pół godziny przed kąpaniem :)

Gość gość
No to widzisz tego nie wiedziałam dzięki bardzo

Gość gość
Do mnie jak przychodziła Polozna i miałam 22 stopnie to mówiła że za ciepło. Wg niej temperatura w pokoju powinna wznosić 19 stopni. Tylko do kąpania 21-22

Gość gość
Ja też rodziłam w październiku dla mnie 19 stopni w nocy, to za mało, jakiś czas mieliśmy piec gazowy ustawiony na 20 stopni w nocy i mi było zimno jak wstawałam w nocy do małego. 22 stopnie w dzień jest ok.

Gość exdebill_po_wakacjach
też rodziłam w październiku, jakoś się nie przejmowałam temperaturą, jak poczułam zimno to zaczęłam grzać, ale raczej było to max. 20 stopni w dzień i z 17-18 w nocy

Gość gość
wszystko zalezy od tego jaką temperaturę będzie preferowało dziecko:) teoria teorią a z praktyką różnie bywa. moje dziecię dobrze spało jak były te straszne upały, w domy 27 stopni a ono w pajacu z długim rękawem i bodziakach pod spodem, przykryte kołderką. temperatura spadła 3 stopnie w dół a dziecko mi płacze po nocy, zasypia spokojnie ubrane w jeden krótki rekaw, dwa dlugie i kołderkę. nad ranem i tak karczek chłodny. juz zamówiłam śpiworek, bo nie wiem jak mu dogodzić.19 stopni w domu(raz tak mieliśmy) to ręce jak lody, nos jak sopelek, zimny kark. musiałam go jeszcze w ciepły sweter ubierać to karczek się ledwo nagrzał. takiego mam zmarzlaka. ale u nas to rodzinne ;)