Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Irytuje mnie charatker mojego dziecka

Polecane posty

Gość gość

ma cztery lata i wnerwiajacy charakter.Ciagle sie popisuje, zrobi wszytsko zeby zwrocic na siebie uwage. Zachowuje sie jak stary malenki, szuka uwagi tylko u doroslych a nie chce sie bawic z dziecmi.Nie umie sie z nimi dogadac, bo zachowuje sie inaczej. Wyrywa tez zabawki, nie potragi wspolpracowac i dzieci go nie lubia. Wiec sie separuje .U ludzi starszych wywoluje mile emocje, zagaduja go wiec z nimiw chodzi w dyskusje, popisuje sie itd. teraz ma przerwe w przedszkolu i juz na glowe dostaje, bo mi ciezko z nim spedzac cale dnie. Staram sie niwelowac te zachowania, uczyc wspolpracy, wspolnej zabawy ale juz wysiadam.

Gość gość
za zapytam o tatusia...

Gość gość
Tak wychowalas to tak masz.

Gość gość
jakies madrzejsze rady ?

Gość gość
no jak w przedszkolu się nie nauczył bawić, to ciężko będzie...

Gość gość
ja jestem sprzedawczynią i nie cierpię tych bachorów, co nie zważając np że z kimś rozmawiam czy obsługuję, lecą do mnie i tylko prose pani i prose pani :o Wsadzają mi łeb pod jadę, ruszają drobne moje przybory i oczywiście na kasie próbują poklikać... A mamuśki zadowolone, bo mają go na parę minut z głowy. \Widzę, jesteś ogarnięta, tłumacz mu, że wcale nie jest fajne, co robi.

Gość lilililililil
a tłumaczyłaś, że trzeba się bawić z innymi dziećmi itd? Co on na to?

Gość gość
ale ja tlumacze, dzisiaj placze pol dnia bo nie ulegam jego nacikom, zabawom i odchodze od zabawy jak mi wyrywa rzeczy itdf ( prosby nie działaja). Ale ciezki mi zmienic ten charakter

Gość lilililililil
Oj, musisz być stanowcza i konsekwentna, jak teraz mu ustąpisz to się nigdy nie zmieni. Wiem, że pewnie nerwy ledwo Ci trzymają ale musisz go przetrzymać, a jak ryczy - niech ryczy, krzywda mu się chyba nie dzieje, terroryzuje Cię po prostu.