Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jesli ktos ukradł mi karte visa do bankomatu

Polecane posty

Gość gość

a na koncie mam z 5zł to może nia placic tak ze bede na minusie???

Gość gość
jeśli chciałby zapłacić kartą,np. w sklepie,to wykaże "brak środków"

Gość gość
jak nie masz ustawionego debetu to nie zapłaci

Gość gość
jeśli to jest karta kredytowa to może ci lecieć na "minus" do jakiegoś tam określonego limitu Ale jeśli jest to tylko karta płatnicza wtedy faktycznie może wykorzystać tylko te 5zł a potem będzie komunikat o braku środków na karcie a ty jaką masz? kredytową czy płatniczą?

Gość gość
nie znam tej karty ale czy nie mozesz zastrzec ,ja mam jedna zblizeniowa gorzej ja zgubic bo zanim zastrzege ktos moza nia zaplacic w sklepie

Gość gość
aha, dzieki wam ludzie :D 🌼 to tylko karta platnicza:)

Gość gość
co tzn zastrzec?:) zglosic kradziez w banku?:P nie jestem na 100 procent pewna ze ktos mi ja ukradl bo byc moze lezy gdzies w domu, ale teraz nie mam mozliwosci tego sprawdzic ale jesli zlodzieje moga wydac tylko te 5 zeta;p to proszee bardzo ;;p jedynie sie boje ze np zaplaca nia np za jakis lot tam gdzie sie podaje tylko nr karty itd.. i ze mi obciazy konto :/ ale piszecie ze to niemozliwe?

Gość autorka tematu o karcie
no moja tez jest zblizeniowa najgorzej ze teraz transkacje na allegro tez mozna wykonywac podajac tylko nr karty to jakas kpina:/

Gość gość
jeśli masz ustalony debet to jest to moźliwe. zastrzec tzn zadzwonić na infolinie banku i zablokować karte

Gość gość
ja trzy lub cztery razy myslalam ze zgubilam zastrzegalam a pozniej okazalo sie ze lezy w innym miejscu,ale ja jestem histeryk wiec polecialam do banku i zastrzeglam

ok ostatnie pytanie jesli zastrzege to moge pozniej ja odblokowac dzwoniac do banku? czy bede musiala wyrobic nowa? chce uniknac sytuacji ze znajde swoja a bede musiala zabulic za nowa ;) 🌼

Gość gość
u mnie w banku za nowa sie nie placi nie wiem jak w innych ,po zastrzezeniu karta jest niewazna

dzieki za odp 🌼 u mnie sie placi 20 albo 30 zet:/

Gość qbaaa
autorko tematu :D ;) wszystko już zostało powiedziane, mogę tylko potwierdzić... - debetu ustawionego zapewne nie masz, więc tylko te 5 zł jest do wzięcia - karta zastrzeżona jest do wyrzucenia - a nowa z reguły jest odpłatna w przypadku zagubienia, ale nie wszędzie

qbaaa ;D konkretnie to najbardziej chodzi mi o to czy nie moga ta karta placic w necie?np za loty samolotem? bo moze no komputer zalapie : "ze o kasa jest" wiec karta nie jest zablokowana i zrobi zakupy np na 1000 zeta bo kiedys bylo cos takiego ze mialam ubezpieczenie karty i to kosztowalo 2 zł i nawet jak nie mialam pieniedzy to na koncie widnialo : -12 zł ? i potem mi jak kasa doszla to mia zabralo ale ogolnie to nie mam raczej debetu 🌼

tzn to ubezpieczenie kosztowalo 2 zł na miesiac ale pozniej z tego zrezygnowalam;]

Gość qbaaa
może być coś na minusie, ale tylko jak bank pobiera jakieś opłaty, kartą można zapłacić tylko te 5 zł, nie martw się :*

o no to super :D wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo :D dziekuje 🌼🌼 tylko ten temat jest moj :classic_cool: :D :P ale na (.)(.) zajrze :D:*

Gość qbaaa
ok :* :* oczywiście nie byłaś tam, gdzie miałaś być? :classic_cool:

nie :classic_cool: zgubilam sie w tym przeogromnym miescie:P nie tak dawno wrocilam jak napisalam temat;p od tej 11 jutro pojde albo w pt :*:*

Gość qbaaa
spodziewałem się tego :classic_cool: ok, ja lecę, trzymaj się :*

dobrze mnie znasz;D 👄

Gość ddddddkarty
a zblizeniowka mozesz nabic ile zechcesz na minus. gluptaski. zblizeniowka nie odpytuje ile masz. raz na jakis czas terminal puszcza zlecenie zablokowania kwoty na koncie i tyle w temacie. moze naklepac -5000 i wiecej jak tylko mu starczy czasu do zablokowania karty co tez nie dzieje sie w momencie zgloszenia do banku

Gość gość
a moja zblizeniowa jest na 500 zl

Gość hufhjj
zbliżaki zawsze mają limit, i to maly 200-500 zl

Gość ddddddkarty
zazwyczaj 50zl na jedna operacje. ale nie ma limitu operacji :)

ale limit dla jednorazowej tranzakcji 200-500 zl? czy w ogole po przekroczeniu -500 zł na koncie ? 500 zl to nie tak malo w sumie ;/

no to przerabane :(

Gość ddddddkarty
nie da sie ustawic innego limitu jak jednorazowego bo terminal nie kontaktuje sie z bankiem w momencie placenia. aktualnie chipy w kartach zapamietuja nr konta. maja mozliwosc zapamietania ilosci operacji zblizeniowych od ostatniego kontaktu z bankiem(platnosc przy uzyciu pin) mozna tego uzyc do ustawienia ilosci dozwolonych operacji zblizeniowych po czym trzeba zaplacic wpisujac pin ale banki nie udostepniaja takiej funkcjonalnosci na dany moment

no to co moge teraz zrobic? to smieszne ze nie ma zadnych zabezpieczen :/ glupia karta a tak jakbym nosila przy sobie kilkatysiecy zlotych ;/ na dodatek ktorych nie mam ;/