Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet na recepcji salonu depilacji czy to problem

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam pytanie, otwieram salon: kosmetyka twarzy i depilacja, czy wg.was to będzie problem, jeśli na recepcji będzie przesympatyczny inteligentny i po kosmetologii mężczyzna (czterdziestoletni)??? Czy wg.was kobietki będą się wstydzić, czy was by to na przykład krępowało? potrzebuję pilnych odpowiedzi :) więc proszę "ruszajcie" :) tylko szczerze!!

Gość gość
Dla mnie to nie problem, ale dla innych może być. Zależy od osobowości i zabiegów, jakie chce się wykonać. Np. depilacja łydek nie jest wstydliwa, ale już np. broda lub wąsik u kobiet może powodować lekkie zażenowanie ;) co do zabiegów typowo kosmetycznych, to nie widzę przeciwwskazań, to miło wychodzić na zadbaną, a jak jeszcze jest to miły mężczyzna... :) powodzenia!!!

Gość gość
Ja chodze do salonu i nie wyobrażam sobie zeby pracował tam facet na recepcji lub robiący depilacje. Ale tak sobie mysle, ze facet jako masażysta mógłby miec sporo klientek

Gość gość
ja tam nie chcę faceta w salonie kosmetycznym. jest to miejsce, w którym chcę się czuć swobodnie- jednak siedzenie z czerwoną twarzą czy depilacja wąsa przy samych babach i słuchanie plot jest zupełnie bezstresowe przy facetach wszystko się zmienia i kobieta nie lubi siedzieć w swoim "najgorszym wydaniu". co do recepcji, to depilację krocza też wolę zgłosić kobiecie czy np dopytać się ile kosztuje pełna depilacja razem z "rowem"- nie za bardzo sobie wyobrażam taką rozmowę z facetem. odradzam. zwłaszcza jak stawiasz na depilację. a ja i tak jestem starą babą i nie jestem specjalnie wstydliwa, a wyobraź sobie młode dziewczyny, które strasznie się wstydzą nadmiernego owłosienia i przychodzą np z brodą, brzuchem czy cyckami. zobaczy taka faceta i ucieknie.

Gość gość
Hmmm....czyli tak jak się obawiałam, dzięki! Jeśli ktoś tu jeszcze zajrzy, bardzo proszę o opinie, to dla mnie bardzo ważny wyznacznik odczuć klientek, czyli powodzenia mojego salonu. Pozdrawiam :)

Gość gość
nie rozumiem, przecież depilację powinno się wykonywać w oddzielnym gabinecie, kosmetyczka z klientką, facet na recepcji nic do tego nie ma. No, chyba że chodzi o to, że to ten facet ma tę depilację wykonywać?

Gość gość
a jeśli chodiz o to, że klientki mogą się wstydzić umawiając się na depilację czy zgłaszając- nie sądzę. Depilacja przecież jest normalnym i popularnym zabiegiem.

Gość gość
no na pewno chodzi o to. moze glupio im zapisywac sie na depilacje wąsa czy tam czegos. choc ja bym sie nie wstydzila, w koncu takie uslugi oferuja, facet po kosmetologii wiec wie w czym rzecz.

Gość gość
Dzięki za wpisy, oczywiście chodzi tylko o recepcję, zabiegi wykonują dwie kobietki :) Po prostu byłby na recepcji, telefonicznie umawiał na zabiegi...lub podawał kosmetyczkę(kosmetolożkę), gdyby klientka chciała omówić "delikatniejsze" tematy z kobietą. Sam świetnie zna się na wszystkich zabiegach, więc mniej wstydliwym kobietom może podoradzać, oraz umilić czas w poczekalni, przy kawie czy herbatce (jest przemiłym i błyskotliwym rozmówcą). Czy to zadziała i będzie się podobać, czy też odstraszy? Bardzo proszę o kolejne opinie :)