Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona 90

prosze o pomoc mam watpliwosc

Polecane posty

Gość zmartwiona 90

Witam. Na wstepie prosze o szczere odpowiedzi i powstrymania sie od krytyki ze jestem nieodpowiedzialna. Okresu dostalam 17.08 ale niestety recepte i tabletki dostalam 18. Okres rozpoczal sie o godzinie ok 18 a tabletki (2 na raz- jedna zalegla,druga jako druga) wzielam 18.08 o godz 22. Kolejne boore regularnie. Lecz trzecia wzielam o 18, czwarta w kolejny dzien o 11.30 a wszystkie do dzis biore miedzy 9 a 10 codziennie. Popalam papiwrosy i od czas do czasu wypije piwo.czy troszke wodki tak jak 24 w urodziny biorac tabletki. Tabletji zaczelam brac18( okres17.08) a do wspolzycia doszlo 19, moj narzeczony doszedl we mnie dwa razy, mialam tez wtedy 3 dzien okresu l,kolejnego dnia podobniw i tez w okres. Pozniej po 2 dniach,biorac dalej tabletki kochalismy sie do dzisiaj z 3 razy za kazdym razem we mnie. Mam przy yasmin ciagle plamienia przy pierwszym listku. Wygladaja jak koncowka okresu. Mam pytanie czy te tabletki mbie zabezpieczaja mimo ze wzielam dwie w 2 dzien okresu, ze pale,czasem alko i plamie? Bardzo sir boje, prosze o pomoc.

Gość gość
Napisz jasno.Bzykasz się palisz i zapominasz.Wszyskiego nie da się naraz.

Gość gość
A wystarczyło przeczytać ulotkę... Palenie tytoniu i picie alkoholu nie ma wpływu na skuteczność tabletek, jeśli nie powoduje wymiotów. Ponieważ tabletki zaczęłaś stosować w drugim dniu cyklu to powinnaś się dodatkowo zabezpieczać przez pierwsze siedem dni przyjmowania tabletek. Jeśli krwawienie w przerwie się nie pojawi to przed rozpoczęciem kolejnego opakowania zrób test ciążowy. I przeczytaj ulotkę od deski do deski 10 razy i co miesiąc powtarzaj czytanie.

Gość gość
Zgadzam się z pierwszym komentarzem. A może pomyśl o zmianie antykoncepcji. O której zawsze będziesz pamiętać i będziesz mogła palić? Może kapturek? Ja mam femcap, nie mam żadnych skutków ubocznych