Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki anty

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny :) urodziłam 6 tygodni temu, dostałam tabletki Azalia. dziś biorę je trzeci dzień, nie miałam jeszcze okresu, a krwawienie ustąpiło ok.tydzień temu. ginekolog powiedziała że po 2 tabletce można się bezpiecznie kochać, natomiast w ulotce napisane jest że od 7. jak to w końcu jest z tymi tabletkami?

Gość gość
Nie czaje. Tabletki zazwyczaj zaczyna się barć w pierwszy dzień okresu :O Bezpiecznie kochać to można się nawet po pierwszej tabletce o ile weźmiesz ją w pierwszy dzień okresu, a resztę tabletek będziesz brała regularnie.

Gość gość
no właśnie ginekolog kazała mi wziąć w poniedziałek. na ulotce też było że w pierwszy dzień okresu, przy czym ona powiedziała że okresu mogę nie dostać jeszcze przez długi czas. jestem trochę zdezorientowana

Gość gość
I tak w połowie cyklu kazała ci brać? :O Ja się jakoś super na tym nie znam więc nie pomogą ale jest to dziwne. Dlaczego nie mogłaś zacząć ich brać na początku tego okresy, który skończył ci się tydzień temu?

Gość gość
to było jeszcze to krwawienie z połogu. powiedziała że nie ma to nic wspólnego z okresem. ehh, nie wiem co robić

Gość gość
Zgodnie z tym co jest napisane w ulotce - jesli zaczęłaś przyjmować tabletki później niż 28 dni po urodzeniu dziecka to powinnaś się dodatkowo zabezpieczać przez 7 dni.

Gość gość
i nie wzięła 1-5dnia cyklu więc będzie może 7 dniach bezpieczna ale mi się wydaje że po pierwszym blistrze. nie ryzykuj teraz

Gość gość
Po 7 dniach będzie zabezpieczona. Przyjęcie po porodzie nie równa się przyjmowaniu podczas normalnego cyklu.