Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropeczka2013

Rozstepy

Polecane posty

Gość kropeczka2013

Witam! Mam 16 lat a probemem z ktorym walcze sa rozstepy. Juz sie do tego przyzwyczilam. Sa one dziedziczne. nie stety. Chcaialabym sie wgl pozbyc, chociaz wiem ze to nie mozliwe, wiec chce po prostu zmniejszyc ich widocznosc. Mam je an piersiach, wiec kupujac stroj kapielowy patrze zebybyl caly prosty, bez duzych wyciec. I niestety na posladakch, dalo sie je an szczescie zkryc majtkami, ale teraz nie stetymam je coraz nizej czyli an udach. Ostatnio zauwazylam ze mam je nawet na łydkach, patrzac pod swiatlo. Stosowalam na razie serum ale nie widzilam zbytniej roznicy. Chce zastosowac BioOlil,a le nie wiem czy wgl warto. Pytalam sie lekarza rodzinnego o powiedzial zebym sprobowala krem na zmarszczki, poniewaz zaiwera kolagen i kolastyne, ktorymi spowodowane sa rozstepy. Jak radzicie?

Gość Martika45
Ja mam widoczne rozstępy i używam od dwóch miesięcy dokładnie tego produktu http://dermalab.pl/148,dermology-stretch-mark.html . Powoli widzę, że paski na brzuchu są mniej widoczne, a skóra znacznie lepiej wygląda.

Gość klopsik11
masuję codziennie je biooilem i jest lepiej,do tego piję już drugi miesiąc herbatkę owocową figura forever z kolagenem i algami morszczuka, jeżeli kompleksowo się działa na rozstępy to na prawdę mogą być niewidoczne

Gość ag111
Cześć dziewczyny! Trochę odskoczę od tematu, ale nurtuje mnie to, co ostatnio zauważyłam w związku z moimi rozstępami na biodrach. Niedawno zauważyłam, że przechodzą w fioletowy kolor. Tak jakby zmieniały kolor pod wpływem światła. Macie też tak? I jeszcze jedno pytanie: czy korzystałyście kiedyś z kwasów na rozstępy?

Gość ag111
chodzi mi o to, że raz są takie perłowe a raz fioletowe.

Gość quebec
też tak mam, to chyba zależy od światła. u mnie raz są niewidocznie, a raz mega czerwone ;/ a stosuje bio oil 2 miesiace jakos

Gość ag111
I są jakieś efekty po zastosowaniu Bio oil?

Gość gość
jeśli chcesz walczyć z rozstępami to nie wierz w cuda uzupełnij w diecie cynk oraz wit C, najlepsza jest taka rozpuszczalna 1000mg do tego częste peelingi, najlepsze są z zmielonych ziaren kawy lub soli gruboziarnistej, morskiej nie wierz w kremy na rozstępy, jedynie skuteczne są maści na blizny np. Contractubex, Cepan lub balsam z wyciągiem z cebuli Alcepalan, poszukaj w aptece rozstęp to blizna w skórze właściwej, wszelkie inne balsamy i tabletki doustne czy suplementy z kolagenem nic nie dadzą

Gość gość
teraz bardzo reklamują ten Bio Oil ale powiem wam że jego skład wcale nei jest jakiś porażający, ot zwykły olejek do masażu, równie dobrze mogłybyście się masować jakikimkolwiek innym w walce z rozstępami ważny jest masaż a nie to czym się masuje z tego co wiem lepsze są kosmetyki z masłem kakaowym niż ten osławiony Bio Oil

Gość ag111
Ja próbuję z nimi walczyć jedząc właśnie witaminę C, stosuje także peelingi gąbką Syrenka ( w Rossmannie za 5zł). Na rozstępy na razie nie zdziałała cudów, ale za to świetna jest na cellulit. Staram się też ćwiczyć.Od tygodnia wmasowuję w nie także cytrynę, ponieważ słyszałam, że złuszcza naskórek i do teko świetnia napina skórę. Masuję sobie tak nią wieczorem po kąpieli i zostawiam na noc. W ciągu dnia też staram się ją stosować. Przez to wszystko wydaje mi się, że nie są takie widoczne, Stosuję także jakiś czas błoto kolagenowe z BingoSpa, ale jak na razie nie widzę większych rezultatów. Ostatnio jak byłam u kosmetyczki,to poleciła mi derma- roller na rozstępy (taka rolka z igiełkami). Mówiła, że jest świetna. Powiedziała, że kwasy także są skuteczne. Ale pewnie z takimi starymi już za bardzo nie da się nic zrobić. W najlepszym wypadku sprawić, by były mniej widoczne.

Gość gość
Proszę spróbować łykać kolagen morski. Bardzo dobrze działa na skórę włosy i paznokcie.

Gość gość
Kolagen jest głównym białkiem tkanki łącznej i podstawowym składnikiem fibrylarnym (włóknistym) skóry, kości, ścięgien, chrząstek i zębów. Proponuję zastosować np Marine Collagen, który z pewnością pomoże w alce z rozstępami.